Författare: Jennie (Sida 1 av 856)

Sjöpojken av Kristina Sigunsdotter

Nummer: 9089
Titel: Sjöpojken
Författare: Kristina Sigunsdotter
Förlag: Tusculum
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-86551-08-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Du hör Sjöpojkens första år spelas upp som ett kaos av musik, skrik och en ensam tunn pojkröst som nynnar för att hålla oljuden ute.

Om boken:
I bakgrunden ser du Staden, det pyr ur skorstenar och kloakhål, upp i smogen som är så tät att den täcker solen och gör det omöjligt för dig att veta om det är natt eller dag. Det finns heller inga klockor i Staden. Tiden existerar bara genom Pianistens, mina, toner. Det är jag som bestämmer när natt blir dag och dag blir natt. Det är jag som bestämmer invånarnas sinnesstämning. Jag är nyckfull. Ibland låter jag det vara natt i flera dygn, ibland tar morgonen här aldrig slut.

Min åsikt:
Mörk, stark & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Adlibris & Cdon.

Julias superkrafter – en bok om asperger/högfungerande autism av Malin Roca Ahlgren & Carl-Marcus Ramstedt

Nummer: 9088
Titel: Julias superkrafter – en bok om asperger/högfungerande autism
Författare: Malin Roca Ahlgren
Illustratör: Carl-Marcus Ramstedt
Förlag: Kikkuli
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88195-38-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Blacky låg med sitt tunga huvud mot Julias ena fot.

Om boken:
Andra terminen i sjuan drar igång och Julia och hennes klasskamrater Lisa och Alice har fått en ny lärare – Micke. Dessutom har tjejerna i 7C börjat med blickar och viskningar. Skolstarten blir inte som Julia hoppats, men med hjälp av en förstående
pappa, erfarna lärare samt ett stöttande elevhälsoteam vänder det. Julia och skolan får lära sig att hon har speciella superkrafter.

”Julias superkrafter” är en bok om Asperger eller högfungerande autism och den är tänkt som ett stöd till föräldrar och deras barn samt till skolpersonal.

Julia sparkade på skåpdörren och mötte matteläraren Mickes blick. Han hade stannat upp och lagt en hand på hennes axel. Julia backade genast undan för att få bort handen. Micke la huvudet på sned. Julia kände det, hon visste det, hon såg det, fast hon inte tittade på honom. Hon var van. Ingen fattade nånting.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Fantastisk, stark & viktig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Skräck: elva rysare för mellanstadiet av Ingelin Angernorn, Alex Haridi, Gustav Tegby, Moa Eriksson Sandberg, Petrus Dahlin, Petter Lidbeck, Siri Spont, Peter Arrhenius, Kerstin Lundberg Hahn, Johan Theorin, Rebecka Åhlund

Nummer: 9087
Titel: Skräck: elva rysare för mellanstadiet
Författare: Ingelin Angernorn, Alex Haridi, Gustav Tegby, Moa Eriksson Sandberg, Petrus Dahlin, Petter Lidbeck, Siri Spont, Peter Arrhenius, Kerstin Lundberg Hahn, Johan Theorin, Rebecka Åhlund
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-29-70274-3
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Äntligen här! hojtade Em när vi satt i mormor och morfars bil på väg från stationen.

Om boken:
Flåsandet var mycket närmare nu. Kanske bara några meter bort. Och jag tyckte att jag hörde kvistar som bröts på marken. Em och jag stirrade på varandra igen. Hennes ögon blänkte i månljuset.
– Det kanske är ett djur, viskade hon. En hund eller
Jag nickade. Men jag visste att ingen av oss trodde på det.

Här har vi samlat några av Sveriges absoluta skräckmästare. I elva noveller får du uppleva kalla kårar, krypande skräck och spänning när den är som allra bäst.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Spännande, underhållande & lättlästa!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

13 svarta sagor om superhjältar av Anna Jakobsson Lund, Johannes Pinter, Lupina Ojala, Oskar Källner, Johan Ring, Claes-Magnus Bernson, Markus Sköld, Anna E Wahlgren, Love Kölle, Finn Cederberg, Patrik Centerwall, Lova Lovén, Christian Johansson

Nummer: 9086
Titel: 13 svarta sagor om superhjältar
Författare: Anna Jakobsson Lund, Johannes Pinter, Lupina Ojala, Oskar Källner, Johan Ring, Claes-Magnus Bernson, Markus Sköld, Anna E Wahlgren, Love Kölle, Finn Cederberg, Patrik Centerwall, Lova Lovén, Christian Johansson
Förlag: Swedish Zombie
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-88185-17-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
”Har du bestämt nåt namn än?” säger Iris och sätter sig upp i sängen.

Om boken:
Superhjältar. De finns överallt. Från Stockholm till Vindeln. Under steampunkigt 1800-tal och i framtiden. De håller Sverige fritt från superskurkar och faror. Deras kamp är inte enkel, och de är inte alltid så starka som omvärlden önskar. De slåss också mot inre demoner, migrän och IBS. I den här antologin ger tretton av Sveriges mest spännande författare sin bild av en svensk superhjälte, som är både mänskligare och mer komplex än vi är vana vid.

Min åsikt:
Spännande, lättlästa & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Isporten – Fångade av Jonna Berggren

Nummer: 9085
Titel: Isporten – Fångade
Författare: Jonna Berggren
Förlag: Olika
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88347-22-0
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Kamara var gammal och jordelivets återstående dagar räknade.

Om boken:
Det livsviktiga uppdraget är hotat när Jamina försvinner med en mammuthjord, och Milo och Maya fångas av drottningens enhärjare. Plötsligt är gruppen splittrad och då kan de inte bege sig till vulkanen där de magiska eldstenarna finns. De som behövs för att hålla isporten mellan världarna öppen. Men nu är Jamina utlämnad till Miika, den nya vän som dykt upp. Det verkar omöjligt för Milo och Maya att fly från isstaden där de hålls fångna. Samtidigt närmar sig Ondskan.

Tredje delen i Isporten.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Innan snön faller av Helena Kubicek Boye

Nummer: 9084
Titel: Innan snön faller
Författare: Helena Kubicek Boye
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-76298-09-1
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
De två männen befann sig för ett ögonblick i en sammanflätad position likt en staty om den sista uppgörelsen i en lummig park i en huvudstad i Mellaneuropa.

Om boken:
Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som bedöms vara för sjuka för att kunna avtjäna sitt straff i vanligt fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken i Säter, och lämnar med glädje Stockholmslivet bakom sig.

Annas glädje försvinner snabbt då hon nås av hotfulla meddelanden. Kort därefter hittas en patient död, och driven av sin nyfikenhet ger sig Anna ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden, då gränsen för sjukt och friskt styrdes av kön och social tillhörighet. Hoten mot Anna blir allt allvarligare och det är tydligt att någon inte vill att hon ska gräva djupare. Vem kan Anna egentligen lita på? Och kommer hon någonsin att få reda på sanningen om vad som försiggår på Säter?

Innan snön faller är första boken om Anna Varga.

Min åsikt:
En läskig, stark & fantastisk debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

På flykt till kärleken av Peter Winai

Nummer: 9083
Titel: På flykt till kärleken
Författare: Peter Winai
Förlag: Winai books
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-981026-3-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Peter Winai!

Bokens första mening:
Det blåste under gårdagseftermiddagen och kvällen full storm och Östersjön gick i vita brott helt ogenerat tvärs över västra piren in i hamnen.

Om boken:
Det är en varm sommarkväll 1936 och Astrid har just gjort en lång resa från Umeå till Tyskland. Hon är på skolungdomsutbyte och ska sova första natten hos en ny familj.

”Ute är det kolmörkt. Nu har jag stängt fönstret, men musik hörs från alla håll och nyss sjöng Hitlerjugend tyska nationalsången så att det skallade härutanför.”

Så skriver den unga svenskan i sin dagbok, där hon noterar allt – livet i värdfamiljen, den tyska väninnans beundran av nazistparaderna och utflykterna till kulturella sevärdheter.

Dagboken är autentisk och ger grunden till denna roman om två människors kärlek. För i Heidelberg möter den unga svenskan Wilhelm och det blir snart fler resor till Tyskland, under brinnande krig. De två människornas levnadsöden speglar utvecklingen på olika plan, såväl på det individuella som på det storpolitiska planet.

Min åsikt:
Stark, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

I mors klor av Sanne Forslund

Nummer: 9082
Titel: I mors klor
Författare: Sanne Forslund
Förlag: Vulkan
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88713-95-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rim & Reson!

Bokens första mening:
Desirée var klar med frukosten och skulle göra sig i ordning för att gå iväg till skolan.

Om boken:
Vad hände egentligen med pappa Folke? Varför har lille Gustav inga lekkamrater? Och hur kommer det sig att hans storasyster Desirée smusslar undan sin mat?

I mors klor handlar om en tillsynes helt vanlig familj i ett lika vanligt radhus. Men under den välpolerade och dammfria ytan döljer sig ett mörker i form av mamma Ingas sociala strävan och manipulativa sätt . Det påverkar hela familjen som dessutom är belagd med munkavle – allt måste stanna innanför radhusets väggar.
Stig in hos familjen Lundeborg och läs om det som inte fick berättas. Historien tar sin början på 1950-talet och följer familjen under många händelserika år.

Min åsikt:
Gripande, omskakande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Vänstertrafik av Kurt Levlin

Nummer: 9081
Titel: Vänstertrafik – noveller
Författare: Kurt Levlin
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-87523-71-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Kurt Levlin!

Bokens första mening:
Du går hand i hand med din pappa längs den inhägnade passagen mitt på Colombo Street.

Om boken:
”Jag ville skriva några rader som skulle betyda något. Jag ville skriva några rader som jag skulle läsa om några veckor och tänka: det var väl bra sagt, det kanske kan vara början på en berättelse. Jag hade en tanke om att utgå från ordet ”vänstertrafik”, att använda det som en slags symbol för var jag befann mig i livet just nu […] att det trots allt fortfarande gick vidare, det gällde bara att vänja sig, att försöka lära sig se på saker ur ett annat, nytt perspektiv.” (ur Hanmer Springs)

Oavsett om novellerna i Vänstertrafik utspelar sig under en höstmarknad i norra Sverige, utanför en busstation i Finland eller kanske på en kall sandstrand på Nya Zeeland har de en sak gemensamt: de kretsar alla kring de där ögonblicken som på ett eller annat sätt kommer att förändra människornas liv. Livet kan rämna men livsmening kan också skapas på nytt.

Min åsikt:
Gripande, starka & välskrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Hippiespåret av Fredrik Sandberg

Nummer: 9080
Titel: Hippiespåret
Författare: Fredrik Sandberg
Förlag: Type & Tell
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7739-505-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Fredrik Sandberg!

Bokens första mening:
I ena handen fabriksnya batikväskor med kokostvål, salladsbestick i mahogny, silverarbeten, doftljus och antikbehandlade gudabilder.

Om boken:
Jacks indienresa förvandlas till semestern från helvetet. Hans reskamrat har dumpat honom, han vet inte vart han ska, han har inga pengar och helst av allt vill han bara hitta en tjej. Så hur tar man sig ensam över land till Indien längs det en gång så klassiska Hippiespåret? Inte med en tågluffarbiljett och en tärning i alla fall, och inte genom att stjäla från sina medresenärer. Snart inser Jack att det finns viktigare frågor än hur man enklast tar sig till Goa… Är han förföljd? Finns det ett hemligt brödraskap av backpackers? Existerar The Backpacker Killer? Är Jack nästa offer?

Hippiespåret är en roadtripthriller i backpackermiljö som utspelar sig i myllret av människor och tillfälliga vänner på vägen mellan Europa och Indien.

Min åsikt:
Underhållande, spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 856

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén