Författare: Jennie (Sida 1 av 908)

Summer av Monica Sabolo

Nummer: 9607
Titel: Summer
Originalets titel: Summer
Författare: Monica Sabolo
Översättare: Ulla Linton
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-88697-16-5
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Sjön finns alltid i mina drömmar.

Om boken:
Det är het sommar vid Genèvesjön där nittonåriga Summer är på utflykt med sina tre bästa vänner och sin femtonåriga bror Benjamin. Plötsligt är Summer försvunnen och det enda hennes bror minns är att hon försvinner in mellan ormbunkarna.

Tjugofyra år har gått sedan dess men för Benjamin är minnena av hans perfekta och högt älskade syster ständigt närvarande. Men även oklarheterna kring hur och varför hon försvann. När Summer börjar dyka upp också i hans drömmar tar Benjamin hjälp för att lägga ett minnespussel och få svar på de frågor han aldrig slutat ställa sig själv. Är Summer död eller lever hon? Var tog hon i så fall vägen? Är det som hände henne Benjamins fel?

Min åsikt:
Lysande, suggestiv & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Naturen av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Nummer: 9606
Titel: Naturen
Författare: Caroline Ringskog Ferrada-Noli
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-7389-362-6
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Naturen är dubbel.

Om boken:
Ni vet när man utsätts för en riktig katastrof. Som i krig. Som i reell kränkning. Bortom utbrändhet, finanskrisen och sexism. Som i absolut oförutsedd förlust. När man ser världen rasa. När någon plötsligt säger att det gröna är rött. Man tappar bort sig själv. Fattar fel beslut. Försöker rädda sig själv, men förvärrar i stället läget. Stannar kvar på brottsplatsen, hoppas att man genom sin blotta existens ska upphäva skadan. Man stannar där i mörkret.

Min åsikt:
Briljant & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Blixtra, spraka, blända! av Jenny Jägerfeld

Nummer: 9605
Titel: Blixtra, spraka, blända!
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-27-15437-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag levde ett lugnt liv.

Om boken:
Penny Löwe var det litterära stjärnskottet som knappt hann lysa upp himlavalvet innan hon slocknade. Efter en hedonistisk vistelse i London, där hon bränner hela förskottet för nästa bok, kommer hon hem till Sverige utan några som helst idéer till romanen som borde varit klar för länge sen.

Men vännen Lola dyker upp med en lösning. Hon ska hjälpa Penny att hitta inspirationen igen. Tillsammans konstruerar de en lika okonventionell som livsfarlig plan. Vem är egentligen Lola en skänk från ovan eller en musa från helvetet?

Min åsikt:
Gripande, stark & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Cirkusflickan av Pam Jenoff

Nummer: 9604
Titel: Cirkusflickan
Originalets titel: The Orphan’s Tale
Författare: Pam Jenoff
Översättare: Sandra Rath
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-509-3262-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vid det här laget har de börjat leta efter mig.

Om boken:
Året är 1944 och andra världskriget rasar i Tyskland. Den sextonåriga Noa försörjer sig som städerska på en tågstation efter att ha blivit utslängd hemifrån. Då hon en kväll följer ett märkligt ljud upptäcker hon till sin fasa en godsvagn fylld med övergivna judiska barn. Innan hon hinner tänka fattar hon tag i ett spädbarn och flyr hals över huvud ut i vinternatten.
Noa och barnet, som får namnet Theo, räddas och tas om hand av ett kringresande cirkussällskap, och för att smälta in tränas hon till trapetsartist. Hennes lärare är den några år äldre Astrid, en kvinna med ett hemlighetsfullt förflutet som starkt ogillar Noas uppdykande. Men kriget kommer närmare och deras skyddade tillvaro på cirkusen hotas alltmer. Theos liv är i fara och snart inser Noa och Astrid att deras enda chans att överleva är att släppa taget om sina hemligheter och våga lita på varandra.

Min åsikt:
Spännande, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Stormsystern av Lucinda Riley

Nummer: 9603
Titel: Stormsystern
Originalets titel: The Storm Sister
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Johanna Svartström
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2015/2018
ISBN: 978-91-7028-500-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag kommer alltid att minnas exakt var jag befann mig och vad jag gjorde när jag fick höra att min far hade dött.

Om boken:
Den begåvade seglaren Ally D’Aplièse är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. Hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hennes familj inte vet existerar, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande château där hon och hennes fem systrar – alla adopterade som nyfödda – växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung.

Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till Norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edvard Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var – och varför hennes sjunde syster saknas.

Stormsystern är den andra boken om De sju systrarna.

Min åsikt om första boken:
De sju systrarna

Min åsikt:
Spännande, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Yrsel av Annika Widholm

Nummer: 9602
Titel: Yrsel
Författare: Annika Widholm
Förlag: Bonnier Bookery
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88704-54-2
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bonnier Bookery!

Bokens första mening:
Hon stod i nattmörkret och blickade upp mot två ljusa fönster i den annars svarta fasaden.

Om boken:
Clara har nyligen flyttat in hos kärleken Markus när hon börjar drabbas av mystiska svimningsattacker. Hon vaknar upp på oväntade ställen utan att veta hur hon kommit dit. Dessutom har hon en obehaglig känsla av att vara förföljd. Hon försöker alltmer desperat ta reda på vem det är som spionerar på henne och är rädd att det kan ha någonting att göra med den dödsolycka som drabbade familjen för ett år sedan. Vad hände egentligen Markus tidigare fru? Hur ska Clara nå fram till hans tonårsflickor som saknar sin mamma? Och varför är ett av rummen i våningen alltid låst?

Samtidigt behöver hon fokusera på att skriva klart en uppsats i psykologi. Studierna om medvetandets gränser blir ett sätt att hantera det som händer i hennes eget liv, men för henne också allt djupare in i det okända.

Min åsikt:
Suggestiv, läskig & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Småstadspuls av Karin M. Karlberg

Nummer: 9601
Titel: Småstadspuls
Författare: Karin M. Karlberg
Förlag: SOL
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88611-17-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från bokförlaget SOL!

Bokens första mening:
Ett frö hade såtts.

Om boken:
Det är sommar i småstadsidyllen Sandköping. Unga Fanny är less på sin trista sambo och det oglamorösa jobbet som kassörska på Sunes Livs. Kanske kan flirten med den stiliga pensionären och lottovinnaren Gunnar på sikt ge henne och sonen en lyxigare tillvaro?
Ebbas trauma i tonåren är en hemlighet som varit smärtsam att bära på under alla år. För att dämpa sin ångest frossar hon hejdlöst i kakor emellanåt, trots att hon vet att hon inte borde för sin diabetes. När Ebba en dag får ett gammalt dokument av sin senila mor ställs hon inför ett mycket svårt val.
Stadens årliga fototävling närmar sig. Kärleken spirar mellan läraren Helena och prästen Olle, som båda är engagerade i det kulturella jippot. Men alla verkar inte uppskatta deras relation, och frågan är vem som egentligen förföljer Helena.

Min åsikt:
Underbar, spännande & rolig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

En liten stund till av Kia Elfström

Nummer: 9600
Titel: En liten stund till
Författare: Kia Elfström
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88769-15-2
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag!

Bokens första mening:
Hur börjar man en historia så full av svärta att den inte går att skriva om?

Om boken:
På kvällen i det mörka badrummet omsluten av det heta vattnet känner jag knölen i armhålan, stor som en tumnagel. Den eufori jag upplever där i badet, den skräckblandade förtjusningen över att jag hittat cancern, att den nu är verklig, drabbar mig omedelbart och med full kraft. Den sköljer över mig som en flodvåg. Räddad från livets framfart ska jag äntligen få dö. Jag ska äntligen få komma hem. Jag, som har en oändligt trött själ som ingen sömn i världen förmår lindra, ska äntligen få vila.

Min själ ler för första gången på månader, medan egot tänker andra tankar. Tänker oro och rädsla, förtvivlan och sorg. Sorg över det där livet som aldrig kunde ställas tillrätta. Oro för fyra barn som skulle bli utan sin mamma. Förtvivlan över att behöva berätta för pappa att jag, hans dotter, har spridd bröstcancer medan hans egen fru kämpar för sitt liv med annan cancer. Rädsla över hur jag skall förmå mina nära och kära att försöka förstå. Hur berättar man för sina systrar och mamma att själen längtar hem? Att cancern är en gåva från universum? Att jag blivit bönhörd? Att jag inte vill bli frisk. Att jag vill dö. Hur förklarar man för fyra barn att deras mamma inte vill fortsätta ta hand om dom, finnas där för dom och älska dom?

Boken skildrar en kvinnas personliga resa från hennes absoluta mörker till att hitta livsvilja och ljuset igen i form av märkliga möten och en säregen kärlek. Den beskriver en kvinnas kamp mot psykisk ohälsa, övergrepp och trauma men också hur cancer ibland kan komma som en skänk från ovan.

Min åsikt:
Gripande, stark & fint skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Himlen kallar av Louise Ehde

Nummer: 9599
Titel: Himlen kallar
Författare: Louise Ehde
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88769-18-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag!

Bokens första mening:
Överläkarens uttalande hade varit klart och tydligt.

Om boken:
Anders Strömblad är en ung tillbakadragen revisor som lever ett vanligt och inrutat liv i Stockholm, utan några större krav på tillvaron. När han får beskedet att han har en dödlig cancerform, och en begränsad tid att leva, tar han det vågade beslutet att ge sig ut på en världsomspännande resa, i stället för att påbörja omedelbar behandling.

Resan tar han honom till avlägsna delar av världen, där många intressanta och sällsamma möten påverkar honom både fysiskt och känslomässigt. Flera gånger under resans gång ställs han öga mot öga med döden, vilket tvingar honom att rannsaka sig själv och sitt liv.

Inget går som Anders har tänkt sig. Inte ens döden håller vad den lovat, och livet tar en högst oväntad riktning.

Min åsikt:
Härlig, underhållande & vacker!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Hopp och ruiner av Anna Fröding

Nummer: 9598
Titel: Hopp och ruiner
Författare: Anna Fröding
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-87523-93-9
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag!

Bokens första mening:
Karl Frisch, som hösten 1999 är 80 år, är pensionerad läkare och bor i en villa på Lidingö utanför Stockholm, nås plötsligt av beskedet att hans dotterson har misshandlats till döds av nynazister.

Om boken:
– Du ska dö. En skrovlig mansröst hotar Karl, mitt i den svenska tryggheten.

Karl Frisch har överlevt koncentrationsläger, tortyr och svält, många år har gått sedan dess, men mordet på hans barnbarn rullar upp minnena. Har de mörka krafterna bara bidat sin tid i den skenbara tryggheten?

Efter åren i koncentrationsläger får Karl Frisch uppleva det ockuperade Norge, både som ockupationssoldat och motståndsman. I Norge, så annorlunda mot smutsens och ruinernas Berlin, möter han kärleken.Men har kärleken alls någon chans efter alla krigstrauman?

Hopp och ruiner är andra boken i trilogin arbetarpojken från Berlin som nu blivit vuxen och i förtid åldrad, men som inte fått göra de mest elementära tonårserfarenheter.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 908

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén