Författare: Jennie (Sida 1 av 789)

Inte för nära av Colleen Oakley

Nummer: 8411
Titel: Inte för nära
Originalets titel: Close Enough to Touch
Författare: Colleen Oakley
Översättare: Hanna Williamsson
Förlag: Lavender lit
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-87879-26-5
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Vid första anblicken verkar Jubilee Jenkins vara en helt vanlig tredjeklassare.

Om boken:
Jubilee Jenkins har en ovanlig åkomma: hon är allergisk mot andra människor. Sedan en nära döden-upplevelse som tonåring har hon därför isolerat sig i sitt hem. Men när hennes mamma dör tvingas Jubilee lämna sin trygga exil och ge sig ut i verkligheten igen. Som den stora bokälskare hon är lyckas hon få jobb på det lokala biblioteket och där möter hon Eric Keegan och hans adopterade son, Aja. Eric har precis flyttat till stan och kämpar för att få vardagen att gå ihop samtidigt som han oroar sig för Aja, som två år tidigare förlorade sina biologiska föräldrar i en flygolycka. En varm vänskap växer snart fram mellan dem alla tre, och mellan Jubilee och Eric väcks känslor ingen av dem hade räknat med.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Victoria av Daisy Goodwin

Nummer: 8410
Titel: Victoria
Originalets titel: Victoria
Författare: Daisy Goodwin
Översättare: Maria Store
Förlag: Printz publishing
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-88261-85-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Gryningsljusets strimma föll på sprickan i ena hörnet av taket.

Om boken:
Den 19 juni 1837 var hon tonåring.
Den 20 juni 1837 var hon drottning.

Mindre än en månad efter sin artonårsdag vaknar Victoria och får veta att hon är drottning över den mäktigaste nationen i världen. Men kommer hon att vara en självständig regent eller en marionett kontrollerad av sin mor och den lömske sir John Conroy? Kan denna späda flicka stå på sig mot män som hennes morbror, hertigen av Cumberland, som anser att kvinnor är för hysteriska för att kunna styra ett land?

Alla vill att hon ska gifta sig, men Victoria har inte för avsikt att ingå ett arrangerat äktenskap med sin kusin Albert, en blyg bokmal som inte ens kunde dansa senaste gången hon träffade honom. Hon skulle mycket hellre regera ensam med lite hjälp från sin premiärminister, lord Melbourne. Han är visserligen gammal nog att vara hennes far, men han är den ende man som tror att hon kommer att bli en stor drottning, och han får henne att skratta. En make skulle bara vara i vägen…

Min åsikt:
Gripande, fängslande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

De fördärvade av Karin Slaughter

Nummer: 8409
Titel: De fördärvade
Originalets titel: Cop Town
Författare: Karin Slaughter
Översättare: Villemo Linngård Oksanen
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2014/2017
ISBN: 978-91-509-2429-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Dagen grydde över Peachtree Street.

Om boken:
Det är 1974 och Atlanta skakas av ett brutalt polismord. Den unga och nyexaminerade polisen Kate Morton kastas in i en mansdominerad polisvärld full av sexism och rasism. Hon har bestämt sig för att trotsa sin priviligierade bakgrund och gå sin egen väg men undrar nu om hennes första dag på jobbet också kommer bli den sista?

Maggie Lawson, Kates nya partner, kommer från en polisfamilj och är van att ständigt måste hävda sig inför deras cyniska blickar. När Kate och Maggie exkluderas från jakten på polismördaren når deras ilska, frustration och stolthet slutligen kokpunkten.
Har de modet som krävs för att inleda en egen utredning? Och är de beredda att riskera allt för att bevisa att de har vad som krävs?

Min åsikt:
Spännande, mörk & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Poor Yoda av Douglas Foley & Louise Jacobsson

Nummer: 8408
Titel: Poor Yoda
Författare: Douglas Foley
Illustratör: Louise Jacobsson
Förlag: Lava
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88529-13-8
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Lava förlag!

Bokens första mening:
Jamie opened the fridge, took out the milk, closed the door and saw a message staring at him.

Om boken:
När Jamie kommer ner i köket den här sommarlovsmorgonen hittar han en lapp från sin mamma. Eller närmare bestämt en lista på det han måste gå och handla i mataffären. Trist, tycker Jamie. Han kallar på sin hund Lucy och går.

Man skulle kunna tro att det här skulle bli en dag som alla andra, men den visar sig bli ett riktigt äventyr! Promenaden startar med ett rejält skutt i en gigantisk vattenpöl, och fortsätter med en storartad räddningsaktion. Och den som behöver räddas är inte mindre än Jamies vän Zoes katt, Yoda, som har klättrat högt upp i ett träd och inte vågar klättra ner.Men döm om barnens förvåning! Efter allehanda besvärligheter och räddningsinsatser i form av inhandlade fiskar och hämtade stegar har katteländet mage att rädda sig själv!

Poor Yoda är för barn från 5 till cirka 10 år på lättläst engelska med de svåraste orden översatta till svenska glosor. Boken ingår i Unga Lavas serie LÄSlekLÄR för barn som just lärt sig läsa.

Min åsikt:
Fin, fängslande & vackert illustrerad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Häxan i korvkiosken av Mats Wänblad & Mats Molid

Nummer: 8407
Titel: Häxan i korvkiosken
Författare: Mats Wänblad
Illustratör: Mats Molid
Förlag: Lava
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88529-14-5
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Lava förlag!

Bokens första mening:
Det var en gång två barn som hette Hans och Greta.

Om boken:
Matte driver den här roliga och smarta historien framåt, och Hans, Greta och Sibylla måste med gemensamma krafter använda sina hjärnor på ett kreativt sätt för att kunna lösa matteproblemen.

Hans och Greta går genom skogen och hamnar vid ett litet hus de aldrig sett. En skylt visar att det troligen är en gammal korvkiosk. Då öppnas luckan med ett knarrande läte och en korv syns, dinglande i ett snöre. Barnen klänger sig nyfiket upp mot korven, men väl uppe på disken slår luckan igen bakom dem och de är fast inne i kiosken!

Den som har tagit dem är en häxlik gumma, en gång framgångsrik entreprenör i fast food-branschen. Hon heter Sibylla. Det Sibylla egentligen vill åt är inte välsmakande barn, utan deras mobiler (de inbyggda kalkylatorerna, för att vara exakt). Hon behöver nämligen räkna ut proportionerna i ett mytomspunnet gammalt recept på potatismos som hon tror ska vända hennes misär till succé!

Häxan i korvkiosken ingår i Unga Lavas serie LÄSlekLÄR böcker för barn som just lärt sig läsa.

Min åsikt:
Rolig, bra & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Andra sidan stigen av Tobias Myrbakk

Nummer: 8406
Titel: Andra sidan stigen – noveller med mörka flingor av vidunder strödda uppe på
Författare: Tobias Myrbakk
Förlag: BoD
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7569-143-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Tobias Myrbakk!

Bokens första mening:
Kylan kröp in under jackan.

Om boken:
Andra sidan stigen är en novellsamling där sagor och myter blandas samman med skräck och melankoli. De flesta historier utspelar sig i realistiska miljöer med mörka flingor av vidunder strödda uppe på. Samlingen innehåller ”Pojken av trä” som fått 2:a pris i skrivarsidans novelltävling 2017 samt ”Vinklippt” som tidigare publicerats hos Swedish Zombies.

Min åsikt:
Mörka, läskiga & skickligt skrivna noveller!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Jag, Esters rester av Ester Eriksson

Nummer: 8405
Titel: Jag, Esters rester
Författare: Ester Eriksson
Förlag: Kartago
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-75152-196
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Kartago!

Bokens första mening:
My!

Om boken:
Välkommen till ett märkligt, och samtidigt helt bekant, parallellt universum! Här möter vi typer som påminner om Svampbob, Spökplumpen eller Bamse, alla tecknade med Ester Erikssons impulsiva, rasande svarta tusch. Men framför allt möter vi Ester, som i Långbens skepnad drar omkring med sin Mimmi Pigg-liknande kompis My. De super, drar dåliga skämt, snackar om livet och raggar på Tinder. Utöver det går Ester till psykologen, ritar eller trampar i klaveret i största allmänhet. Genom allt detta lyckas hon på något bakvänt sätt behålla sin värdighet. Dessutom är hon, medvetet eller inte, fruktansvärt rolig och har alltid svar på tal.

I Jag, Esters rester får alla trasiga själar upprättelse. Det är inte lätt att leva, men du har varken tid eller anledning längre att be om ursäkt för ditt psyke.

Min åsikt:
Underhållande, träffsäker & charmig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Annabelle av Lina Bengtsdotter

Nummer: 8404
Titel: Annabelle
Författare: Lina Bengtsdotter
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-37-14969-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Dimman hade lagt sig över ängarna och syrsorna spelade i dikeskanten.

Om boken:
En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.

Min åsikt:
En spännande, gripande & stark debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan av Paulina Draganja

Nummer: 8403
Titel: Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan
Författare: Paulina Draganja
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-552-6377-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Ett hem är en levande plats som ständigt är i förändring, som växer och utvecklas i takt med att människorna som bor där gör detsamma.

Om boken:
Vill du ha ett välorganiserat och lättstädat hem? Är det svårt att veta vilken ände du ska börja i? Den här boken ger dig en konkret handlingsplan för att bocka av ett område i taget. Med ett tydligt avgränsat projekt per vecka under ett helt år skapar du en fungerande ordning från grunden – och lär dig hur du behåller den långsiktigt.
Veckoprojekten varierar i omfattning och är anpassade efter årstid – och just din situation. Med hjälp av en prioriteringslista säkerställs att du får största möjliga nytta av uppdragen – och att du involverar hela familjen i arbetet. Upptäck hur roligt det är att gemensamt rensa i röran och bocka av avklarade projekt!
Förvaringsdrottningen Paulina Draganja är tillbaka med en handfast steg-för-steg-guide för hur du rensar, organiserar och hittar de optimala förvaringslösningarna för ditt hem. Med en genomtänkt struktur hemma blir kontinuerlig rensning och undanplockning en rutin som flyter på allt lättare. Vinn tid och energi på att slippa leta efter saker och skapa ett hem som du trivs i!

Min åsikt:
Inspirerande, tänkvärd & fantastisk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Heroine av Mons Kallentoft & Markus Luttem

Nummer: 8402
Titel: Heroine
Författare: Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88345-70-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Dimman har lagt sig som en betongmur mellan Javad Jafadi och världen runt honom.

Om boken:
Tunnelbanan har brunnit och varken bussar eller ambulanser kör längre in i Stallhagen. De kriminella gängen har tagit över, och när en polisbil sprängs i luften sätter polisen stopp för alla uttryckningar.

Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd.

Kriminalinspektör Zack Herry vid Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning.

Heroine är den fristående fjärde delen i Herkulesserien.

Min åsikt:
Spännande, mörk & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 789

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén