Kategori: Betyg 4 av 5 (Sida 1 av 301)

Bergtagen av Linda Skugge & Sigrid Tollgård

Nummer: 9231
Titel: Bergtagen
Författare: Linda Skugge & Sigrid Tollgård
Uppläsare: Gunilla Leining
Förlag: Storytel
Utgivningsår: 2017
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det var något fel med luften.

Om boken:
SLUSSEN.
Sebastian vaknar upp i sin stuga på ön och känner direkt att något är fel. Det är alldeles för tyst. Det känns som om trumhinnorna ska sprängas av tystnad. Varför skäller inte Cujo? På väg till öns kiosk ser han bara en urgröpning i berget där kiosken brukar ligga och ett gammalt minne väcks till liv. Han inser att han måste bege sig in till stan. Till Slussen.
Julia är på väg hem från jobbet när hon plötsligt hör en röst. Jullan! Jullan-Pullan! Pullar du något då, Jullan? Vem fan var det som sagt något? Hon stirrar på alla i bussen men de tittar bort. Här kan hon inte sitta kvar, men just som hon rest sig upp får hon syn på en gestalt på en kyrkogård. Trots höststormen sliter inga vindar i kvinnans långa hår. Hon står som i stormens öga och stirrar roat direkt på Julia som skriker åt chauffören att fortsätta köra. Hon måste tillbaka till vännerna i Stockholm.
Roger vaknar upp i sin flotta lägenhet och inser att han har slut på kaffe. Snabbt lägger han ut en bild på Agent Cooper med kaffecravings på Instagram och får mängder av likes. En journalist passar på och erbjuder fika mot en intervju så Roger beger sig ut på stan. Han sätter sig längst bak på caféet men eftersom där pågår en liveinspelning av Skräckpodden blir han snabbt igenkänd och kallas upp på scenen. Då hör han en röst: Roger, varför lämnade ni mig här nere?! Jag är tillbaka nu Roger, och jag tänker inte försvinna. Han rusar rakt ut, förbi publiken som bara stirrar på honom.
Emma kallar på dem!

Ljudbok i 10 delar uppläst av Gunilla Leining.

Min åsikt:
Läskig, fängslande & spännande!

Köp boken:
Boken finns här Storytel.

Iskompisar 1: En tjuv i klubben av Linda Skugge

Nummer: 9230
Titel: Iskompisar 1: En tjuv i klubben
Författare: Linda Skugge
Illustratör: Sandra Wagner
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-32-20127-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vendela står på knä och kikar in under träbänkarna i skridskohallens omklädningsrum.

Om boken:
Kan du göra en salchow, flip eller himmelspiruett? Det kan Jasmine, Vendela och Saga. De nioåriga bästisarna älskar att träna konståkning!
Men när ett par dyra skridskor försvinner och tränarna tror att tjejerna stjäl från varandra, blir Jasmine, Vendela och Saga arga. De är övertygade om att den skyldiga inte finns i deras grupp. De bestämmer sig för att själva undersöka vad som har hänt – och finner en oväntad tjuv.

En tjuv i klubben är första delen i en ny lättläst serie om vänskap, om att stötta varandra och om att stå upp mot vuxenvärlden som inte alltid lyssnar eller har tid att bry sig.

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Spännande, stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Almost Midnight av Rainbow Rowell

Nummer: 9229
Titel: Almost Midnight
Författare: Rainbow Rowell
Illustratör: Simini Blocker
Förlag: Macmillan
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-1-5098-6994-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
It was cold out on the patio, under the deck.

Om boken:
Two short stories.

Midnights is the story of Noel and Mags, who meet at the same New Year’s Eve party every year and fall a little more in love each time . . .

Kindred Spirits is about Elena, who decides to queue to see the new Star Wars movie and meets Gabe, a fellow fan.

Min åsikt:
Charmig, stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Rent-a-Claus av Johan Ring

Nummer: 9228
Titel: Rent-a-Claus
Författare: Johan Ring
Uppläsare: Frans Liljenroth
Förlag: Whip media
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88579-87-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Henrik tänkte: det här är ju för bra för att vara sant.

Om boken:
Svårt att hitta en tomte till julafton? Går det inte längre att lura barnen med att pappa behöver köpa tidningen? Nu finns läsningen på det problemet. Nu finns Rent-A-Claus. Hyr en jultomte. släpp in honom. Lite på oss.

Ljudbok uppläst av Frans Liljeroth.

Min åsikt:
Läskig, underhållande & fängslande

Köp boken:
Boken finns bland annat här
E-bok Bokus, Adlibris & Cdon.
Ljudbok: Storytel

Täcknamn: Hilde av Kjell Ola Dahl

Nummer: 9226
Titel: Täcknamn: Hilde
Originalets titel: Kureren
Författare: Kjell Ola Dahl
Översättare: Helena Stedman
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-76294-95-6
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
Turid stänger av radion.

Om boken:
Ett speciellt judiskt armband dyker upp på en auktion. En kvinna känner igen armbandet, som en gång varit i hennes ägo, och bestämmer sig för att stoppa auktionen. Hon kommer dock aldrig att få tillgång till hela den fruktansvärda historia som armbandet är en del av – den som läsaren till slut får klarhet i.

1942 blir den judiska kuriren Ester med täcknamnet Hilde förrådd och undgår med nöd och näppe att arresteras av Gestapo genom att fly till Sverige. I Stockholm möter hon motståndshjälten Gerhard Falkum. De är redan bekanta från Oslo. Han har flytt från tyskarnas misstankar om att han skulle ha dödat sin fru Åse. Esters bästa vän.

Strax därpå omkommer Gerhard i en brand. Men så, 1967, efter att ha varit dödförklarad i ett kvarts sekel, dyker han upp på nytt. Han vill återuppta kontakten med dottern som han fick med Åse. Men varför nu, nästan tjugofem år senare?

Krigets händelser griper tag i Ester på nytt. Hon tvingas gräva i det förflutna och plocka fram färdigheter som hon inte har använt på mycket, mycket länge.

Min åsikt:
Stark, spännande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Hjärtat fullt utav dig av Aliya Dahlgren

Nummer: 9225
Titel: Hjärtat fullt utav dig
Författare: Aliya Dahlgren
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-87523-79-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Aliya Dahlgren!

Bokens första mening:
När jag vaknade var klockan redan halv elva.

Om boken:
Vart tar Signe vägen egentligen?
Samma veckor i juli varje år sätter sig Signe på tåget Söderut. Utan förklaring lämnar hon sina kära i lägenheten på Kungsholmen. Birgitta har undrat sedan hon varit liten, troget har hon stått där på perrongen på Stockholms Central tillsammans med sin mamma. Livrädd att tant Signe inte ska komma tillbaka igen har hon vinkat frenetiskt med den slitna näsduken, sett oron i sin mammas ögon, tvingats lyssna till modern då hon bönat och bett om att få veta. Men förgäves. Signes hemlighet är hennes egen.

Det ska komma att dröja mer än fyrtio år innan sanningen kommer fram. Det blir en chock, men samtidigt faller bitarna på plats. Birgitta, som blivit sviken av sin stora kärlek Omar, mannen från Egypten med det vackra leendet som lämnade allt för hennes skull, får äntligen någonting att leva för igen.

Hjärtat fullt utav dig är en verklighetsbaserad roman som beskriver tre generationer kvinnor som alla kämpar med frigörelse, identitet och kärlek. Framför allt är boken en berättelse om starka vänskapsband och systerskap som håller släktled igenom.

Min åsikt:
En gripande, stark & skickligt skriven debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Den gula tapeten av Charlotte Perkins Gilman

Nummer: 9223
Titel: Den gula tapeten
Originalets titel: The Yellow Wallpaper
Författare: Charlotte Perkins Gilman
Översättare: Ingrid Ingemark
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1892/2018
ISBN: 978-91-7781-208-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det är inte ofta vanligt folk som John och jag skaffar sig lantegendomar för sommarbruk.

Om boken:
Hon har just fött deras barn. Hennes nedstämdhet efter födseln kallar han »hysteri«. Han hyr vindsvåningen av ett gammalt hus på landet. Här ska hon bara vila – förbjuden att lämna sitt rum. I stället för att bli bättre börjar hon hallucinera och föreställer sig själv krypa tillsammans med andra kvinnor bakom rummets gula tapet. Och i hemlighet nedtecknar hon sina erfarenheter.

Min åsikt:
Mörk, stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Unsouled av Neal Shusterman

Nummer: 9222
Titel: Unsouled
Författare: Neal Shusterman
Förlag: Simon & Schuster
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-1-4424-2370-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
They signed it.

Om boken:
Connor and Lev are on the run after the destruction of the Graveyard, the last safe haven for AWOL Unwinds. But for the first time, they’re not just running away from something. This time, they’re running towards answers, in the form of a woman Proactive Citizenry has tried to erase from history itself. If they can find her, and learn why the shadowy figures behind unwinding are so afraid of her, they may discover the key to ending the unwinding process forever.

Cam, the rewound boy, is plotting to take down the organization that created him. He knows that if he can bring Proactive Citizenry to its knees, it will show Risa how he truly feels about her. And without Risa, Cam is having trouble remembering what it feels like to be human.

With the Juvenile Authority and vindictive parts pirates hunting them, their paths will converge explosively—and everyone will be changed.

Book 3 in the Unwind dystology.

Min åsikt:
Spännande, stark & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Saken som åt Danny Smith av Johan Ring

Nummer: 9221
Titel: Saken som åt Danny Smith
Författare: Johan Ring
Uppläsare: Frans Liljenroth
Förlag: Whip media
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88813022
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag tror inte att det finns någon i Högsby som minns Danny Smith idag.

Om boken:
Tiden är tidigt 90-tal, och den lilla småländska byn Högsby är som vilken sömnig håla som helst. Men någonting är på väg att hända. Något fasansfullt. Korsfästa katter, våldsamma självmord och märkliga drömmar – under loppet av en het sensommar förvandlas lugnet till en mardröm. Och i alltings centrum står en tonårspojke vid namn Danny Smith…

Ljudbok uppläst av Frans Liljeroth.

Min åsikt:
Läskig, obehaglig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här
E-bok Bokus, Adlibris & Cdon.
Ljudbok: Storytel

Och sen var hon borta av Lisa Jewell

Nummer: 9217
Titel: Och sen var hon borta
Originalets titel: Then she was gone
Författare: Lisa Jewell
Översättare: Sanna Hellberg
Förlag: Printz publishing
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-7771-045-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Månaderna innan hon försvann var de bästa i hennes liv.

Om boken:
För tio år sedan slogs Laurels liv i spillror. Hennes femtonåriga dotter Ellie försvann spårlöst och hittades aldrig. Laurel har aldrig givit upp hoppet på att hitta Ellie, men när hon en dag träffar en karismatisk man blir hon handlöst förälskad. När hon därefter träffar mannens nioåriga dotter, hoppar Laurels hjärta över ett slag.
Den lilla flickan är nämligen oroväckande lik Laurels sedan länge försvunna dotter.

Vad hände egentligen med femtonåriga? Finns hon fortfarande kvar i livet?

Min åsikt:
Stark, spännande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 301

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén