Kategori: Spänning/Fantasy (Sida 1 av 67)

Jorden vaknar av Madeleine Bäck

Nummer: 8044
Titel: Jorden vaknar
Författare: Madeleine Bäck
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-27-14478-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Natur & Kultur!

Bokens första mening:
Det är nionde gången Jenny ringer.

Om boken:
När hon kommer närmare ser hon rötterna. Hundratals, kanske tusentals av dem. Tunna som silkestrådar formar de en genomskinlig väv över golvet, från badrumsdörren fram till Kristers ansikte. Vibrerar svagt när de letar sig fram över haka, kinder och läppar. Där trycker de sig in och försvinner. Beata kan se hur det rycker i Kristers kinder. För ett ögonblick drar han efter andan, kröker sina fingrar och spänner kroppen, sedan blir han stilla.

I ett litet samhälle i Gästrikland har ett kyrkoinbrott gått snett. Urgamla krafter har sluppit lösa i skog och vatten. Gränsen mellan levande och döda har suddats ut. Bara Gunhild, kvinnan i skogen, verkar veta vad det handlar om. Till sin hjälp behöver hon katter, blod, järn och två ovilliga och rädda ungdomar. Beata, som förlorat sin vän till de mörka krafterna, och Krister, barnbarnet som hon inte haft kontakt med. Han som verkar dela hennes syner och som plågas av sin länk till det som vaknat.

Jorden vaknar är andra delen i en trilogi där den första heter Vattnet drar.

Min åsikt:
Lysande & spännande med magiskt språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Scythe av Neal Shusterman

Nummer: 8037
Titel: Scythe
Författare: Neal Shusterman
Förlag: Simon & Schuster
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-1-442472426
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
The scythe arrived late on a cold November afternoon.

Om boken:
A world with no hunger, no disease, no war, no misery: humanity has conquered all those things, and has even conquered death. Now Scythes are the only ones who can end life–and they are commanded to do so, in order to keep the size of the population under control.
Citra and Rowan are chosen to apprentice to a scythe–a role that neither wants. These teens must master the ”art” of taking life, knowing that the consequence of failure could mean losing their own.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Genom eld och svavel av Paola Russo

Nummer: 8025
Titel: Genom eld och svavel
Författare: Paola Russo
Förlag: Mormor
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-85841-91-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Emma snöt sig så att pappersnäsduken blev blodig.

Om boken:
Emma Wennbergs lillebror Liam är kvar i Avalon; den hemliga framtidskolonin i Saxhammargruvan i Dalarna. Här får han leva som den vampyr han känner sig och kan ägna sig åt det han vill, men det finns allt fler tecken på att allt inte står rätt till nere i gruvan. När Avalons grundare Michael de Masi berättar att han ska komma på besök ställs saker på sin spets.
Emma själv är tillbaka i Stockholm där hon har återupptagit studierna i rättspsykologi och försöker glömma Avalon, men återkommande mardrömmar tvingar henne att inse att det finns faror som hotar både Liam och Avalon. Mot sin vilja dras Emma snart in i en härva av palatskupper och maktspel, förrymda 3D-vampyrer och bibliska profetior.

Genom eld och svavel är fortsättning på Underjordens hemlighet.

Min åsikt:
Fängslande, stark & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Underjordens hemlighet av Paola Russo

Nummer: 8021
Titel: Underjordens hemlighet
Författare: Paola Russo
Förlag: Mormor
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-85841-76-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
”Liam, det här är inte roligt!” sa Cecilia och såg sig runt i rummet.

Om boken:
När Emma Wennbergs sextonårige lillebror Liam försvinner verkar polisen inte ta det på allvar. Trots den blodiga texten på väggen i hans rum. Emma beslutar sig för att själv ta reda på vad som har hänt. Hon hittar spår på nätet som snart leder henne till vampyrfester och goth-kollektiv i Örebro. Sedan vidare norrut, till ett litet samhälle i Dalarna och en
nedlagd gruva. Vad är det egentligen som pågår där nere i underjorden? Och vem är Ärkeängeln Michael som tycks styra alltihop? Och vad betyder drömmarna om den sjunkna staden?

Min åsikt:
Spännande, stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

The Only Thing to Fear av Caroline Tung Richmond

Nummer: 8017
Titel: The Only Thing to Fear
Författare: Caroline Tung Richmond
Förlag: Scholastic press
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-0-545-62988-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
The Nazis always arrived on schedule.

Om boken:
It’s been nearly 80 years since the Allies lost WWII in a crushing defeat against Hitler’s genetically engineered super soldiers. America has been carved up by the victors, and 16-year-old Zara lives a life of oppression in the Eastern America Territories. Under the iron rule of the Nazis, the government strives to maintain a master race, controlling everything from jobs to genetics. Despite her mixed heritage and hopeless social standing, Zara dreams of the free America she’s only read about in banned books. A revolution is growing, and a rogue rebel group is plotting a deadly coup. Zara might hold the key to taking down the Fuhrer for good, but it also might be the very thing that destroys her. Because what she has to offer the rebels is something she’s spent her entire life hiding, under threat of immediate execution by the Nazis.

Min åsikt:
Fängslande, spännande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Diabolic av S.J. Kincaid

Nummer: 8012
Titel: Diabolic
Originalets titel: The Diabolic
Författare: S.J. Kincaid
Översättare: Katarina Falk
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-32-16890-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Alla trodde att diaboler inte kunde känna fruktan, men under mina första levnadsår var frukten det enda jag kände till.

Om boken:
Diaboler är hänsynslösa. Diaboler är livsfarliga. Inte ett spår av mänsklighet återstår hos dem. Eller?

Nemesis är en Diabol, en varelse med mänskligt utseende, mänskligt DNA, men manipulerad och programmerad till att bara bry sig om sin ägares välmående. I Nemesis fall är det Sidonia, dottern i en av galaxens högst uppsatta familjer. Flickorna växer upp sida vid sida – den ena människa, den andra livvakt.

Men så kräver kejsaren Sidonias närvaro i det kejserliga palatset, som ett sätt att utpressa hennes pappa. Det enda sättet för Nemesis att skydda Sidonia nu, är att ta hennes plats. Omgiven av korrupta politiker och bortskämda rikemansbarn måste hon lära sig att se ut och uppföra sig som en fin dam. En svår uppgift, när man är framavlad för att döda.

Men när rymdimperiet hotar att falla sönder upptäcker Nemesis att hon trots allt har en human sida, som vida överträffar den hos personerna hon omges av. Bland intriger, svek och förräderi är kanske hennes förmåga att älska det som kan rädda såväl henne som hela imperiet.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Din syster måste dö av Mats Berggren

Nummer: 8007
Titel: Din syster måste dö
Författare: Mats Berggren
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7299-856-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Vi har bestämt att din syster måste dö… och det är du som ska ta hand om det, sa pappa.

Om boken:
”Vi har bestämt att din syster måste dö och det är du som ska ta hand om det”, sa pappa. Han hade tagit med sig Khabat ut på balkongen. ”Hon kan ramla härifrån, då tror folk att det är självmord. Om du har otur och nån råkar se är du så ung att du får ett kort straff, tre-fyra år bara.”

Khabat måste kämpa hårt för att få bra betyg, men pappa kräver att han ska lägga ner tid på att hålla koll på sin syster Evin. Evin blir kär i Abdi, den somaliske rapparen från boken Onsdag kväll strax före sju, och börjar göra saker hon inte får. Abdi har just har fått chansen att spela in en video med en av sina låtar något han drömt om i flera år. Han förstår inte hur farligt det är för Evin om någon märker att hon träffar honom. När föräldrarna upptäcker att Evin har gått bakom deras rygg får Khabat i uppdrag att döda henne för att försvara familjens heder.

Din syster måste dö är en helt fristående fortsättning på Onsdag kväll strax före sju.

Min åsikt:
Gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Hord av Ann Aguirre

Nummer: 8002
Titel: Hord
Originalets titel: Horde
Författare: Ann Aguirre
Översättare: Lena Jonsson & Emma Jonsson Sandström
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2013/2016
ISBN: 978-91-7645-279-0
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag gav mig av utan att se mig om.

Om boken:
Staden Räddning är omringad, monstren har samlats vid stadsportarna och den här gången kommer de inte att ge sig av. När Spadertvå, Tålig, Stalker och Tegan drar i gång har de oddsen emot sig. Men oddsen har varit emot Spadertvå sedan hon föddes.
Det må vara sant att hon inte är någon Jägarinna längre, men hon är inte den som tar till flykten. Med knivar i händerna och med kompanjonerna vid sin sida, kommer hon inte att ge upp, vare sig hon kämpar för sitt liv eller för Tåligs kärlek.
Framför sig har de sitt livs strid. Det har inte funnits ett krig som det här på århundraden, och människan har glömt hur man står upp för sig själv och kämpar.
Såvida inte Spadertvå kan leda dem i striden.
Men den här gången är det mer än en enstaka enklavs eller utposts öde det handlar om. Den här gången bär Spadertvå fanan för hela mänsklighetens överlevnad.

Hord är den tredje och avslutande delen i Razorlandtrilogin.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Draksången av Jo Salmson

Nummer: 7992
Titel: Draksången
Författare: Jo Salmson
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-638-8753-6
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jesen stirrar ut från en av Stjärntornets fönstergluggar.

Om boken:
Nea har fått veta den fruktansvärda sanningen: Häxmästaren lever! Nu står hennes enda hopp till drakarna. Kan de och Stjärnstenarna hjälpa henne att besegra häxmästarens onda magi?

På andra sidan bergen samlar häxmästaren sina krigare. Hans spioner är redan utplacerade i riket, och det är de tre Stjärnstenarna han är ute efter! Med deras kraft vill han ta över världen.

Nea flyr söderut, mot huvudstaden Demar, för att ta reda på vad som hänt med drakarna. I sin packning gömmer hon en av Stjärnstenarna.
Snart får hon sällskap. Klanpojken Bann är också på flykt från den ondskefulle häxmästaren. Men är Bann den hon tror?
Kan Nea alls lita på sina nya vänner, nu när striden mot häxmästaren kommer allt närmare?

Draksången är andra delen i Drakarnas öde.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Kattguden av Ingerun Sjösvärd

Nummer: 7981
Titel: Kattguden
Författare: Ingerun Sjösvärd
Förlag: Mrs Seasword
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-7683-973-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag var bara sju år när jag blev riven av en katt första gången.

Om boken:
Katterna stirrade på mig som om de kunde se rakt in i mig. Jag hade aldrig gillat katter, men av någon anledning var de här katten värre än vanligt. Deras ögon. Sättet de tittade på mig. Den svaga lukten av rök som fanns runt dem. Och då var de ändå bara fem stycken än så länge. Det var ingenting mot hur många de skulle komma att bli sen.

Min åsikt:
Spännande, läskig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 67

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén