Kategori: Betyg 3 av 5 (Sida 1 av 326)

Storstadskärlek av Lina Forss

Nummer: 8856
Titel: Storstadskärlek
Författare: Lina Forss
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-509-2893-8
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från HarperCollins Nordic!

Bokens första mening:
Fia knappade ilsket på mobilen medan hon gick.

Om boken:
Den färgstarka begravningsentreprenören Fia Frid har bestämt sig för att sluta med kärlek. Men så möter hon investmentbankiren och världsmedborgaren George Dunkel. Han är nybliven änkling, men trots hans sorg och hennes kyskhetslöfte är attraktionen ofrånkomlig. Som en ursäkt för att ses efter sin första heta natt tillsammans börjar de konsultera varandra yrkesmässigt. George gillar Fias idéer om att modernisera begravningsbranschen, och jobbar i smyg för att hjälpa henne ekonomiskt med den lilla begravningsbyrån Finna Frid.

Problemet är att Fia varken vill ha hans hjälp eller kärlek innan han kommit över sin sorg och lärt sig att älska sig själv. Men när han väl gör det – kommer Fia själv våga förändras? Och kan mannen som hatar landet och kvinnan som skyr storstaden lära sig att leva ihop?

Storstadskärlek är den andra, fristående boken i trilogin Stockholm romance.

Del 1 är Arvtagerskan.

Min åsikt:
Underhållande, gripande & härlig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

I en skog av sumak av Klas Östergren

Nummer: 8845
Titel: I en skog av sumak
Författare: Klas Östergren
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-27-15147-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
En solig sommardag i en skog av sumak lämnar spår efter sig hos den som varit där.

Om boken:
”Den här nye bar ytterrock, mörka byxor med pressveck, vit skjorta under en cardigan. Han hade välputsade brogueskor med lädersulor. Det ljusbruna, lite lockiga håret var kortklippt. På det hela taget en vuxen stil som inte betecknade någon särskild tillhörighet, och därför inte heller något klart avståndstagande.”

Den här nye heter Dan Schoultze, och anländer en dag vilken som helst till en Stockholmsskola med dåligt rykte och tusen elever inskrivna. Det är krig i Vietnam och vid huvudingången har någon klottrat »Allt nu!« Romanens jag Kenneth Jansson blir vän med den märklige Dan och hans syster, som bor tillsammans i ett stort hus som gränsar till en skog av träd som Kenneth aldrig sett förut. Sumak, med blad som ser ut som marijuana. Som visar sig växa i skuggan av sumakens blad. Några vuxna syns inte till. Inne i skogen finns en hydda, och när det blir sommarlov ligger de där alla tre, insvepta i grönska och rök.

En idyll, men den är bräcklig, omvärlden ska göra sig plågsamt påmind. Det krig som pågår i en annan världsdel drabbar alla, direkt eller indirekt. Ungdomarna i den lilla sumakskogen måste ta ställning, begå ett val som får ödesdigra konsekvenser.

Min åsikt:
Bra med fint språk men svår att få grepp om.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Konstnär i den flytande världen av Kazuo Ishiguro

Nummer: 8841
Titel: Konstnär i den flytande världen
Originalets titel: An Artist of the Floating World
Författare: Kazuo Ishiguro
Översättare: Ann Henning
Förlag: Viva
Utgivningsår: 1986/1987
ISBN: 91-614-0159-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Om ni en solig dag klättrar uppför den branta stigen i riktning från den lilla bro, som här i trakten ännu bär namnet ”Tvekans bro”, dröjer det inte länge, förrän ni skymtar taket på mitt hus mellan topparna av två gingko-träd.

Om boken:
Andra världskriget är över och Japan börjar återuppbygga sina förstörda städer. Masuki Ono, en åldrande konstnär, ser tillbaka på sitt liv och på en karriär som sammanföll med den japanska militarismens uppgång.
Hans målningar som en gång var högt uppskattade, tycks nu vara fläckade av propaganda. Hans förflutnas största triumfer har vänts till hans ålderdoms skam och vanära.

Min åsikt:
Gripande & vackert skriven!

Vi som överlevde av Michael Bornstein och Debbie Bornstein Holinstat

Nummer: 8840
Titel: Vi som överlevde
Originalets titel: Survivors Club
Författare: Michael Bornstein och Debbie Bornstein Holinstat
Översättare: Carina Jansson
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-32-16893-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
”Sophie, ställ dig vid fönstret med Samuel och håll utkik”, ropade pappa till mamishu, min mamma.

Om boken:
Det finns en berömd bild som är tagen av sovjetiska soldater, den 27 januari 1945. På bilden syns judiska barn som alla håller fram sina armar för att visa upp siffrorna som är tatuerade där. I mitten står en fyraårig pojke – Michael – den här boken är hans berättelse.

Michael föds 1940, rakt in i en värld av terror, svält och rädsla. Sina första år tillbringar han i ett ghetto i en liten polsk stad, tillsammans med sin mamma, pappa och storebror. När order ges om att alla polska ghetton ska tömmas sätts familjen Bornstein på ett tåg som tar dem till Auschwitz. Nu, nästan sjuttio år senare, berättar Michael för första gången om sin uppväxt och de ödets nycker som gjorde att han överlevde Förintelsen.

Min åsikt:
Gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Bödelskyssen av Mons Kallentoft

Nummer: 8839
Titel: Bödelskyssen
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-37-14617-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag tog vid där han slutade.

Om boken:
I Bödelskyssen är Malin tillbaka i Linköping efter en uppslitande tid som sambandsofficer i metropolen Bangkok. Hon har lyckats hålla sig nykter, men är rastlös och behöver ett komplicerat fall för att hålla begäret efter alkohol stången.

Så kapas ett plan på Linköpings flygplats och Malin och hennes kollegor kastas in i det största gisslandramat i Sveriges historia. Över fyrtio män, kvinnor och barn hotas till livet av kaparen som har tagit sig rätten att bestämma över andras liv och död. Men kan några få liv offras för att rädda många?

Kapningen blir en tragisk händelse som får efterverkningar under lång tid framöver. När sommaren når sin kulmen exploderar Linköping i ett grymmare våld än staden någonsin skådat. Malin måste försöka stoppa en mördare som hela tiden hotar att slå till igen, och som ständigt ligger steget före.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Ondskans innersta väsen av Luca D’Andrea

Nummer: 8825
Titel: Ondskans innersta väsen
Originalets titel: La sostanza del male
Författare: Luca D’Andrea
Översättare: Helena Monti
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-46-23348-0
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Wahlström & Widstrand!

Bokens första mening:
Det är alltid så.

Om boken:
Tre bybor hittas lemlästade i en bergsklyfta i norra Italien. Trettio år senare bestämmer sig en amerikansk dokumentärfilmare för att ta reda på vad som egentligen hände. Men snart börjar han ana att invånarna i den avlägsna alpbyn undanhåller sanningen om trippelmordet – och att något fasansfullt ruvar i den enorma bergsklyftan, något som aldrig borde ha återuppväckts.

Min åsikt:
Skrämmande, spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Snapshot av evigheten av Clas G Johnson

Nummer: 8824
Titel: Snapshot av evigheten
Författare: Clas G Johnson
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7697-040-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Herrejävlar så näpet.

Om boken:
Thomas Corrinder, 26 år och nattklubbskung, träffar av en händelse på sin älskarinnas dotter, Maria, 16 år. Hon ska till Frankrike över sommaren och Thomas, fascinerad av den unga flickan, åker utan betänkande efter. De upplever en passionerad vecka i Paris, men deras historia håller inte för prövningar på hemmaplan. De skils åt och Thomas åker utomlands för att arbeta. Han kommer tillbaka först när pappan dör tio år senare. Maria är då gift med Thomas bror Edvard och de har två barn. Den gamla förälskelsen flammar upp igen – intensivare än någonsin.

Thomas och Marias kärlek är ett snapshot av evigheten, det stora mysteriet som står över själva tillvarons villkor, och som kan få ödesdigra konsekvenser.

Min åsikt:
Fängslande, underhållande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Övergångarna av Andreas Kundler & Lisa Linder

Nummer: 8823
Titel: Övergångarna
Författare: Andreas Kundler & Lisa Linder
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-29-70407-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Morfar stod tyst och såg på honom medan han tog på sig ytterkläderna.

Om boken:
Antons morfar har precis dött i en bilolycka, och på begravningen dyker en främmande man upp. Han säger att han och morfar var arbetskamrater för länge sen, men stämmer det? Ingen verkar känna honom.

Några dagar senare får Anton ett mystiskt brev. Brevskrivaren vill träffa honom, hen har något viktigt att berätta. Vem var morfar egentligen? Vad var han inblandad i? Och var hans död verkligen en olycka? Hemligheten visar sig vara större och hemskare än Anton hade kunnat föreställa sig. Den innefattar vålnader, hemliga agenter och en tunnel som leder någon helt annanstans.

Övergångarna är första boken om Landet Verdisia.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Som om nära av Ulrika Grenegård

Nummer: 8808
Titel: Som om nära
Författare: Ulrika Grenegård
Förlag: Eneida
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-983545-4-6
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Eneida förlag!

Bokens första mening:
Det är ovanligt tyst i klassrummet.

Om boken:
Adrian har börjat första året på gymnasiet och känner att han börjar få ordning på sitt liv. Äntligen vågar han visa vem han egentligen är och vill vara. Visst saknar han sin vän John som placerats i ett familjehem 60 mil bort, men han har ett stort stöd i Christo och Ariana som tillsammans med sina föräldrar blivit ett stormens öga för Adrian. På det hela taget känns det mesta rätt bra. Men när höstlovet kommer och mörkret sluter sig frigörs skuggor från det förflutna. Huvudpersonerna ställs inför avgörande val som kommer att påverka deras liv och framtid.

Som om nära är uppföljaren till Utanför linjen.

Romanen riktar sig främst till ungdomar i årskurs nio och på gymnasiet.

Min åsikt:
Stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Gavran Gammelkorp av Ulrika Grenegård

Nummer: 8807
Titel: Gavran Gammelkorp
Författare: Ulrika Grenegård
Förlag: Eneida
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-983545-1-5
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Eneida förlag!

Bokens första mening:
Bortom bergen, invid tjärnen, dit inte någon går, bland höga träd och myrar, bland mo och snår.

Om boken:
Bortom bergen, långt in i skogen bor Gavran Gammelkorp. Dagarna kommer och går och de är rätt lika varandra tycker Gavran där han sitter ensam i sitt bo högt uppe bland träden. Men en mörk natt smyger en skugga förbi och lägger något utanför boet…

Gavran Gammelkorp är en berättelse på rim om sorg och ensamhet; om lycka och glädje. Det är en saga för barn och vuxna i alla åldrar och lämpar sig särskilt för högläsning. Boken passar även för samtal och diskussion i barngrupper kring livets stora frågor.

Min åsikt:
Gripande, tänkvärd & fin!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 326

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén