Kategori: Betyg 3 av 5 (Sida 1 av 354)

Vännen av Joakim Zander

Nummer: 9778
Titel: Vännen
Författare: Joakim Zander
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-46-23470-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Vissa saker går så snabbt.

Om boken:
Jacob Seger har lämnat sitt gamla liv i Sverige bakom sig och har just anlänt till Beirut där han ska praktisera på den svenska ambassaden. På en fest lär han känna den mystiske Yassim, som påstår sig vara krigsfotograf, och de blir snabbt mer än vänner. En kväll överraskas Jacob i sin lägenhet av Myriam som jobbar för den svenska militära underrättelsetjänsten. Hon hävdar att Yassim är terrorist och ger Jacob ett ultimatum. Hans värld vänds upp och ned. Ska han lita på Myriam? Ska han förråda sin vän? Samtidigt är Klara Walldéen i den östgötska skärgården för att begrava sin morfar. Som stöd har hon sin väninnan Gabriella. Men något verkar tynga Gabriella. Saker ställs på sin spets när väninnan grips i en dramatisk antiterror-operation på sitt advokatkontor i Stockholm. I jakten på en förklaring hittar Klara en anteckning om ett hemligt möte. Nu är det upp till henne att lägga pusslet. Spåren leder henne till Bryssel – och verkar sträcka sig vidare mot Beirut. Vem är vän och vem är fiende?

Vännen är tredje boken i serien om Klara Walldéen.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Simmaren (del 1) & Orten (del 2).

Min åsikt:
Spännande, gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Mamma sa att jag inte fick berätta av Cathy Glass

Nummer: 9777
Titel: Mamma sa att jag inte fick berätta
Originalets titel: Mummy Told Me Not to Tell
Författare: Cathy Glass
Översättare: Anna Aronsson & Emma Leonard
Förlag: Nona
Utgivningsår: 2010/2018
ISBN: 978-91-88107-46-6
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
”Ska han stanna hos dej nu, eller?” vrålade hon.

Om boken:
När sjuårige Reece kommer hem till Cathy har han redan avverkat fyra fosterhem på lika många veckor. Allt eftersom detaljerna kring hans unga liv kommer i dagen så blir det tydligt att Cathy ställts inför sitt livs största utmaning hittills när det gäller att hjälpa honom.

Pojkens aggressiva och utagerande beteende har gjort att han trots sin låga ålder blivit avstängd från skolan och fått byta fosterhem flera gånger. Han tycker om att bitas, ordentligt, och hans mamma har därför gett honom smeknamnet, Sharky Hajen. Han tycks vara ett hopplöst fall.

Cathy försöker finna svaren på varför Reece beter sig som han gör men han har lovat sin mamma att inte berätta någonting för någon utomstående. Den socialsekreterare som förbereder den avslutande delen av hjälpinsatsen upptäcker fem olika akter om Reeces familj, och av dessa att döma är det häpnadsväckande att han inte separerades från familjen redan som baby.

När den mörkaste av familjens hemligheter avslöjas för Cathy så blir Reeces beteende plötsligt begripligt och tillsammans kan Cathy och Reece börja att återuppbygga hans liv.

Min åsikt:
Gripande & skrämmande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Processen av Malin Persson Giolito

Nummer: 9776
Titel: Processen
Författare: Malin Persson Giolito
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7503-883-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Någon måste ha pratat illa om Youssuf K.

Om boken:
I skuggan av det stora terrorattentatet, 34 minuter av skräck, har livet nästan börjat återgå till det normala. Trots att Youssuf den här dagen är trött efter sent kvällsarbete i puben, pluggar han till nästa juridiktenta på biblioteket. När han inser att två poliser styr sina steg mot honom går hans tankar direkt till sin far. Pappan som han alltid är orolig för och som bara måste finnas där, vad har hänt honom? Men poliserna levererar det obegripliga faktumet att det gäller Youssuf själv, hans namn har dykt upp i utredningen av attentatet.

I ett samhälle med förhöjd säkerhetsnivå är ingenting viktigare än kampen mot terrorismen. När det råder undantagstillstånd behövs inte mycket för att polisen ska ha rätt att agera, snabbt och kraftfullt. Den enskildes rättigheter får stå åt sidan medan rädslan och fördomarna sprider sig och Sophia Weber kan bara stå bredvid och titta på.

Processen är tredje boken om Sophia Weber.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Bara ett barn (del 1) & Bortom varje rimligt tvivel (del 2)

Min åsikt:
Fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Krypens krig av M G Leonard

Nummer: 9775
Titel: Krypens krig
Originalets titel: Battle of the Beetles
Författare: M G Leonard
Översättare: Jan Risheden
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7299-952-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
”Jag har köpt söndagstidningarna”, sa Bertolt samtidigt som han föste upp farbror Max dörr med axeln och hasade baklänges in i vardagsrummet.

Om boken:
Slutet är nära. Lucretia Cutter har skickat ut sina skalbaggsarméer över hela världen. Om hon inte får som hon vill kommer de att förstöra skördar värda miljontals kronor och människor kommer att svälta.

Darkus, Bertolt och Virginia måste stoppa henne. Men för att göra det behöver de ta sig igenom Amazonas djungel, något som är mycket farligt och svårt. och sen lyckas ta sig in i Lucretia Cutters hemliga gömställe kräver att de har både turen och Lucretias skalbaggar på sin sida.

Krypens krig är tredje boken i serien Kryp.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Kryp (del 1) & Krypens drottning (del 2)

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Rolig & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Det måste gå av Ulla M. Nissen

Nummer: 9771
Titel: Det måste gå
Författare: Ulla M. Nissen
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7697-078-2
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Hoi förlag.

Bokens första mening:
Asså, gud vad de här skorna gör ont.

Om boken:
Tidigare visste nog ingen vad som egentligen hände på den här festen. Nu undrar Elsa om alla vet. Skammen, rädslan och allt annat är värre. Hon skulle aldrig låtit Lilian dra iväg med henne till polisen.
Dessutom uppstår sprickor i vänskapen när Elsa och den nya killen Alexander kommer varandra närmare.
Isak är världens finaste, den perfekta killen, men de kan ju inte vara tillsammans. Och vad pratar han och Lilian om hela tiden?
Elsa vill bara att livet ska vara som vanligt, trots allting som hon tvingas hantera efter det sexuella övergreppet. Men hur ska hon orka? Och ska hon våga berätta för Isak?

Det måste gå är den fristående fortsättningen på De kommer ändra inte tro mig.

Ålder 12-15 år.

Min åsikt:
Gripande, tänkvärd & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Blå villan av Eva Frantz

Nummer: 9767
Titel: Blå villan
Författare: Eva Frantz
Förlag: Schildts & Söderströms
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-951-52-4329-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Mannen som vill kallas pappa är rasande.

Om boken:
Mitt i natten, på väg hem från en fest hittar ett ungt par en liten pojke irrande längs landsvägen. Han bor i den blå villan i skogsbrynet. På köksgolvet ligger pojkens mamma Becca i en pöl av blod. Hjälp tillkallas och den svårt skadade kvinnan förs skyndsamt till sjukhuset. Poliskommissarie Anna Glad får i uppgift att utreda brottet. Det visar sig att Becca Stenlund driver den superpopulära lifestylebloggen Blå villan och att hennes liv har hotats i bloggens kommentarsfält. Beccas man Peter har hjälpt till med bloggen men tröttnat på jakten efter det perfekta livet. Han har flyttat från sin fru, och därmed förlorat drömhemmet och familjetillvaron. I Anna Glads tillvaro kunde saker och ting också vara bättre, hennes arbetslösa man sitter hemma och spelar tv-spel dagarna i ända. Becca kämpar för sitt liv men i den låsta tomma villan dyker det varje dag upp färska blommor…

Blå villan är den första delen i en serie med polisen Anna Glad.

Min åsikt:
Spännande, gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Lifterskan av Cannie Möller

Nummer: 9758
Titel: Lifterskan
Författare: Cannie Möller
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7697-071-3
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag masserade dina armar, försökte få bort de otäcka märkena efter tvättlinan.

Om boken:
Hur skulle jag kunna hjälpa dig? Jag vet ju inte vem du är men du har dragit in mig i ett brott. Dödade du den där mannen?”

Det är glashala vägar när tecknaren Rebecka Gudner är på väg upp till familjens hus i Norrland. Det Rebecka söker denna allhelgonahelg är lugn och ro. Plötsligt dyker en flicka upp i mörkret framför bilen.

Det är då hon plockar upp lifterskan. Det är denna till synes goda gärning som kommer att få ödesdigra konsekvenser för Rebeckas liv. Lifterskan Helen väcker känslor och sidor hos Rebecka som hon trängt undan. Och det är Helens ansikte som ständigt återkommer på hennes ritblock.

Ingen i hennes omgivning kan förstå vad lifterskan till slut betyder för Rebecka. Allra minst hon själv.

Lifterskan är första boken om Rebecka Gudner.

Min åsikt:
Läskig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Patriark av LiseLotte Divelli

Nummer: 9756
Titel: Patriark
Författare: LiseLotte Divelli
Förlag: Blommas böcker
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-982884-5-2
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från LiseLotte Divelli.

Bokens första mening:
Stefan Andreason sitter vid köksbordet.

Om boken:
Vem äger rätten till ett barn?

Dagen som ingen trodde skulle komma drabbar Fredrik och Jessica Flink med full kraft. Deras trygghet hotas. Milo, deras fyraåriga son, är i fara. Mc-presidenten Stefan Andreason, som säger sig vara Milos biologiska far, har krävt ett dna-test. Efter avtjänat fängelsestraff vill han ha juridisk rätt till framtida umgänge.
Ett möte med en åklagare bekräftar deras värsta farhågor, Andreason har lagen på sin sida.
I maktlös förtvivlan bestämmer sig Fredrik och Jessica för att göra allt de kan för att rädda sitt barn. Det otänkbara måste hanteras på de kriminellas sätt; med våld. Beslutet utlöser en lavin av händelser och konsekvenserna blir förödande för alla inblandade.

Patriark är andra delen i serien om maktkampen mellan Rubicon MC och polisen.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Skärvor (del 1)

Min åsikt:
Gripande, spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Död i underjorden av Ian Rankin

Nummer: 9745
Titel: Död i underjorden
Originalets titel: Mortal Causes
Författare: Ian Rankin
Översättare: Nils Larsson
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1994/2018
ISBN: 978-91-7781-389-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Han kunde skrika så mycket han ville.

Om boken:
Kommissarie John Rebus hatar Edinburgh-festivalen. Han har ägnat åratal i polisstyrkan åt att konfrontera den, undvika den och förbanna den. Men oftast hamnar han ändå mitt i den. Festivalen är trots allt en ärorik tradition i Skottland och en tid då staden fylls av glädje. Men mitt bland högljudd musik, skratt och ljudet av klirrande whiskyglas har en ännu äldre tradition smugit sig in. På en avskild gata där ingen kunnat höra hans skrik hittar Rebus Billy Cunninghams livlösa kropp, hängandes från en slaktkrok.

Sökandet efter mördaren leder Rebus från Edinburghs farligaste kvarter till Belfast, till gängmedlemmar, vapensmugglare och tungt kriminella. Och redan innan han hinner nå fram till sanningen stirrar han mördaren i vitögat.

Död i underjorden är den sjätte boken om John Rebus.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Knutar och kors (del 1), Katt och råtta (del 2), Helgon eller syndare (del 3), Näbbar och klor (del 4), Strip Jack (del 5), Även vilda hundar (del 6), Hellre vara djävulen (del 21).

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Solo av Jesper Stein

Nummer: 9744
Titel: Solo
Originalets titel: Akrash
Författare: Jesper Stein
Översättare: Jessica Hallén
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2014/2018
ISBN: 978-91-88647-55-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Han visste det.

Om boken:I den tredje delen i serien om biträdande polischef Alex Steen möter vi nu en man vars liv håller på att falla isär. Axel närmar sig botten med en våldsam hastighet. Hans chef, Jens Jessen, får tips om att den ryska maffian har lyckats placera en mullvad mitt i den danska polisorganisationen och börjar genast undersöka saken. Det dröjer inte länge förrän han samlat in flera namn på listan över misstänkta. Bland dom finns Axel Steen, vars eskalerande drogmissbruk och nära kontakt med Norrebros kriminella gäng bara gör saken värre.
Mitt i sin kaotiska, självdestruktiva tillvaro tvingas Axel gå emot sig själv och överstiga alla de personliga gränser han en gång satt upp för sig själv. Allt för att vinna den pågående kampen, rädda sitt rykte och rentvå sitt namn.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Oro (del 1) & Bye bye blackbird (del 2).

Min åsikt:
Spännande, mörk & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 354

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén