Kategori: Romaner & noveller (Sida 1 av 411)

Om du bara vågar av Sylvia Lidén Nordlund

Nummer: 9858
Titel: Om du bara vågar
Författare: Sylvia Lidén Nordlund
Förlag: Siljans måsar
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88097-81-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Sylvia Lidén Nordlund.

Bokens första mening:
I ett försök att krympa bollen av ilska i min mage låter jag blicken vandra till bänken, där det ligger ett stort kuvert.

Om boken:
Mia har hjälpligt återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja.

Privatlivet däremot är sämre än någonsin. Mia vet att hennes beslut att skiljas är det enda möjliga, men Torbjörn och dottern Frida håller inte med. Bästa väninnan Serena som brukar stötta,har egna problem att brottas med. Mia känner sig ensam och tänker ofta på kurskamraten Ola även om hon tror att det är utsiktslöst.

”Om du bara vågar” handlar om våndan av separation, oro för att exmannen dricker väl mycket och för att förlora kontakten med dottern. Men också om att resa sig efter att ha gått in i väggen, att våga möta rädslan för att vara ensam och att våga ta för sig av livet.

Om du bara vågar är fortsättning på Allt du bara måste.

Min åsikt:
Strålande, gripande och stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Den som ser av Joe Heap

Nummer: 9855
Titel: Den som ser
Originalets titel: The Rules of Seeing
Författare: Joe Heap
Översättare: Tove Hellbom
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-509-3977-4
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från HarperCollins Nordic.

Bokens första mening:
Kate håller en vit fyrkant med båda händerna.

Om boken:
Vad du ser beror på vad du tittar efter.
Nova talar fem språk, jobbar som tolk för polisen och är blind sedan födseln. Men nu, när hon är trettiotvå, kan en ny operation lyfta slöjan från hennes ögon och ge henne det sinne hon aldrig haft.
Nova oroar sig – hur kommer det bli att se? Är det som att lära sig ett nytt språk? Kan man som vuxen lära sig att med ögonen känna igen stolar, bord, fåglar, telefoner? Vad är egentligen reglerna för seende?
Kate är arkitekt och gift med Tony. Efter ett gräl, som leder till att hon får ett slag mot huvudet, möter hon Nova på sjukhuset och de blir genast vänner. Att se är fullständigt utmattande för Nova – ett enda virrvarr av färger, former och rörelse. Kate står också vid ett vägskäl i livet och när vänskapen mellan dem djupnar inser de att livet de levt kanske är ett helt annat än det som var meningen.

Min åsikt:
Underbar, gripande och vacker!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Livet har inget bäst före av Eva Swedenmark

Nummer: 9851
Titel: Livet har inget bäst före
Författare: Eva Swedenmark
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Förlag: Word Audio Publishing
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88321336
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Var det inte en liten sommarvind som letade sig in bland dom gamla husen i stadsdelen Aspudden söder om Stockholm.

Om boken:
Ja, att det inte finns något bäst-före-datum på oss människor – och vår kärlek – är den drygt 85-åriga Viola ett praktexempel på. Sin ålder till trots njuter hon av livet tillsammans med sin efter många år återfunna kärlek, amerikanen Rick.
Samtidigt tornar det mörka svartsjukemolnet återigen upp sig över den pensionerade dansaren Petra och hennes kära flyttgubbe Bosse. Så när Bosse försöker kontrollera Petra, sätter hon bryskt ner foten och deras kärleksrelation läggs på is på obestämd tid. Dessutom har Petra funnit en ny lockelse: teatern!
Men för Vera, ena halvan av Syster Yster-duon, känns det nu tydligt att något fattas i hennes liv. Hon bestämmer sig för att åka till skolan i Liberia, dit huvuddelen av butikens överskott går. När systern Mimmi vägrar att följa med tvekar Vera innan hon till slut vågar språnget och reser iväg vilket får totalt oväntade konsekvenser …

Livet har inget bäst före är fjärde boken i serien Ingen har allt, alla har något.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Själen har inga rynkor (del 1), Kärlek har ingen ålder (del 2) & Passionen har inga gränser (del 3).

Ljudbok uppläst av Katarina Ewerlöf.

Min åsikt:
Gripande, fantastisk & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Människan är den vackraste staden av Sami Said

Nummer: 9850
Titel: Människan är den vackraste staden
Författare: Sami Said
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-27-15502-2
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
”Du vet, San Francisco”, sade hon Irma bakom kassan, ”ditt namn är dummare än koskit”, medan jag försökte få mynten i mina fickor att bli fler.

Om boken:
San Fransisco är en självutnämnd upptäcktsresande från Afrikas horn, tillfälligt strandsatt i norra Europa. Pengarna är slut och gränserna har stängts. Tillvaron i det nya landet går ut på att hitta ett sätt att ta sig vidare. Till skimret, till Amerika kanske.

Vägen, den är också människorna man tyr sig till. Manni som delar ut reklam och är beredd att utplåna sig själv i jakten på papper. Richard, före detta Hussein, som tror att män i kostym är ute efter honom. Isol med ett vapen i väskan. Madam som sköter om parken på ön efter sin framlidna man.
Och Yei, vännen som han tappat någonstans på resan och återfinner igen.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Bortom solens strålar av Arkan Asaad

Nummer: 9847
Titel: Bortom solens strålar
Författare: Arkan Asaad
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-1-308314-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Flygplanet ner till Göteborg var fullpackat och försenat.

Om boken:
Knappt tre år gammal anländer Amàr med sin familj till Sverige. De flyttar in i en välmående svensk förort, etablerar sig och lyckas skapa sig ett gott liv.

Tills en dag. På julafton när Amàr är 12 år får fadern ett samtal. Det första livstecknet från hemlandet. Fadern inser vilket oerhört högt pris de som blev kvar har fått betala för deras frihet. Tyngd av skuld raserar han på kort tid allt de har byggt upp. Familjen tvingas flytta från det trivsamma villa­området till en förort försänkt i djup fattigdom och misär.

På en plats utan framtidstro är det svårt att följa sina drömmar, men Amàr är fast besluten om att hans öde inte är förutbestämt. Samtidigt som han kämpar för att hitta mening i sin nya tillvaro blir familjens problem allt större. Faderns eskalerande våldsamhet gör att ingen av dem längre kan känna sig säkra.

Bortom solens strålar är den tredje boken om Amàrs liv, och den bok som sammanlänkar de två tidigare.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Stjärnlösa nätter (de 1) & Blod rödare än rött (del 2).

Min åsikt:
Gripande, stark & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg

Nummer: 9844
Titel: Kärlekens Antarktis
Författare: Sara Stridsberg
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-017714-0
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Vi var alltså i skogen.

Om boken:
”Och det var juni, det var månaden för att försvinna, månaden för att bli hittad i stycken, månaden för att förlora sitt huvud, sin tunga och sitt kön.”

En kort stund har hon funnits i världen, med dess begär, längtan och fruktan. Tills någon valde att släcka hennes liv och sprida hennes kroppsdelar i landskapet. Men barnen finns, som en gång var hennes, Valle och Solveig, som har omhändertagits av myndigheterna och placerats någonstans längs Sverigekartan. Och föräldrarna Raksha och Ivan fortsätter att finnas, irrande genom Stockholm och den dödas förlorade värld. Och dödsögonblicket finns, det tar aldrig någonsin slut.

Min åsikt:
Fantastisk, laddad & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Krutgummor på krigsstigen av Catharina Ingelman-Sundberg

Nummer: 9843
Titel: Krutgummor på krigsstigen
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-37-15016-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Dagny Svensson, 74 år, tog av sig handskarna och lade beslutsamt upp ryggsäcken på bänken.

Om boken:
Två systrar och ett gäng kvinnor, 70 plus, har fått nog av vapenskrammel och galenskaper från världens ledare. Med finess och påhittighet slår de till mot vapenindustrin på de mest dråpliga sätt. Från basen på den skånska kursgården drar de upp riktlinjerna för sitt motstånd och tränar sig flitigt i civil olydnad.

Deras trevliga och driftiga grannar försörjer sig på äppelodling, must- och champagnetillverkning. Säger de. Och de låter sig gärna bjudas på mat och fika. Tills det en dag uppenbaras att skenet bedrar – i källaren lagerför de helt andra produkter, nämligen vapen och drönare. Och i själva verket gör grannarna lönande affärer med militärer och krigförande länder.

Kvinnorna är smarta nog att inse att de behöver hjälp av yngre förmågor för att rå på dessa samvetslösa krigshetsare. De anlitar en femtonårig grabb som är bra på att hacka sig in i större datasystem. Och konsekvenserna blir minst sagt dramatiska.

Krutgummor på krigsstigen är första boken i serien Mormödrar för fred.

Min åsikt:
Rolig, gripande & lysande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Regnvakt av Tatiana de Rosnay

Nummer: 9842
Titel: Regnvakt
Originalets titel: Sentinelle de la pluie
Författare: Tatiana de Rosnay
Översättare: Linda Skugge
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88697-29-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag börjar med trädet.

Om boken:
Hyllade fotografen Linden Malegarde bor i USA men är hemma i Paris för att fira sin pappas sjuttioårsdag. Det är flera år sedan hela familjen var samlad och nu tassar de runt på helspänn. Den tystlåtne patriarken Paul är världsberömd arborist och har som vanligt bara ögon för sina träd. Relationen till både Linden och dottern Tilia är ansträngd, men Pauls amerikanska fru Lauren gör allt för att firandet ska bli lyckat. Ingenting ska få förstöra deras återförening, inte ens det aldrig sinande regn som vräker ner över staden.

Seines vatten stiger och översvämningen slukar staden bit för bit, men den överhängande naturkatastrofen är inte det enda som ligger som ett mörkt moln över familjen. När de blir instängda på hotellet bubblar gammalt groll upp till ytan och ställer allt på sin spets.

Min åsikt:
Spännande, intensiv & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

På öppet hav av Nora Roberts

Nummer: 9841
Titel: På öppet hav
Originalets titel: Sea Swept
Författare: Nora Roberts
Översättare: Maya Danielsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 1998/2018
ISBN: 978-91-0-017382-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Cameron Quinn var inte direkt full.

Om boken:
Anna Spinelli känner sig genast dragen till bröderna Quinns fridfulla gamla hus när hon ser det för första gången. Och hon känner sig än mer dragen till den äldste av de tre adopterade bröderna, den äventyrslystne racerföraren Cam, som återvänt hem efter faderns död i en bilolycka. Men socialarbetaren Anna måste lägga band på sina känslor. Cam och hans bröder Phillip och Ethan har begärt att få vårdnaden om tioårige Seth, deras fars siste skyddsling, och det är Annas jobb att bedöma om de är mogna för uppgiften.

Cameron Quinn hade precis som sina bröder en tuff uppväxt, innan Raymond och Stella Quinn adopterade honom. Motvilligt har han nu lämnat sitt jetset-liv i Europa för att uppfylla sin adoptivfars sista önskan – att ge samma trygghet till den tilltufsade Seth. Cam måste lära sig hur man tar hand om en tioårig pojke, och han måste lära sig att samarbeta med sina båda bröder. Samtidigt bubblar den lilla kuststaden vid Chesapeake Bay av rykten. Illvilliga tungor försöker svärta ner Raymond Quinns minne. Och inte blir det lättare när den bestämda och livfulla Anna Spinelli kliver in på gården – och rakt in i Camerons hjärta.

På öppet hav är den första delen av fyra i Nora Roberts serie Familjen i Chesapeake Bay.

Min åsikt:
Underhållande, charmig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Kvinnors liv av Alice Munro

Nummer: 9840
Titel: Kvinnors liv
Originalets titel: Lives of girls and women
Författare: Alice Munro
Översättare: Rose-Marie Nielsen
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 1971/2018
ISBN: 978-91-7389-603-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vi ägnade dagar i sträck åt att hjälpa farbror Benny fiska vid Wawanash River.

Om boken:
Kvinnors liv är den enda romanen av Nobelpristagaren Alice Munro. Den gavs ursprungligen ut 1971 men kommer nu för första gången på svenska, förtjänstfullt översatt av prisbelönta Rose-Marie Nielsen.

Berättelsen om Del Jordan, som växer upp på landsbygden i Ontario på 1940-talet, är en fiktiv självbiografi om författarens resa in i vuxenlivet. Del bor på sin fars gård, där hon mest umgås mest med sin yngre bror och en excentrisk ungkarl, vän till familjen. När hon börjar tillbringa mer tid i staden omger hon sig för första gången med kvinnor: sin mamma mor, moderns hyresvärd och sin bästa vän Naomi. Genom dessa kvinnor och i sina egna möten med sex, moderskapet och döden, utforskar Del de mörka och ljusa sidorna av kvinnligheten.

Min åsikt:
Stark, gripande och fantastisk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 411

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén