Kategori: Romaner & noveller (Sida 1 av 398)

Håll mig utanför av María Sonia Cristoff

Nummer: 9513
Titel: Håll mig utanför
Originalets titel: Inclúyanme afuera
Författare: María Sonia Cristoff
Översättare: Hanna Axén
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 2014/2018
ISBN: 978-91-88253-34-7
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Vissa dagar kan hon följa en flugas väg utan att någon eller någonting kommer emellan: de cirklande rörelserna, bukens färger, det diffusa vingfladdret, surrandet, det exakta ögonblicket när den sätter sig ner på något av föremålen, frambenen som frenetiskt gnids mot varandra, de utstående ögonen, den korta sekundens tvekan, de bestämda stegen, därefter lugnet, de spänt avvaktande bakbenen – redo att fly – det förtvivlade sökandet efter en utväg som finns där, bara några centimeter bort, ett sökande som Mara skulle ha hjälpt till med ifall omständigheterna hade varit andra.

Om boken:
Maras framgångsrika karriär som kringflackande tolk har slutat i katastrof. Nu söker hon motsatsen och bestämmer sig för att leva ett år i tystnadens tecken. Hon tar arbete som salsvakt på ett landsortsmuseum och sätter upp ett par enkla förhållningsregler: hon ska tala så lite som möjligt, aldrig ställa några frågor, aldrig bli berörd. Men när det bestäms att de två uppstoppade hästar som är museets stolthet ska restaureras blir det svårt för henne att stå emot gamla impulser. Experimentet tar en oväntad vändning.

Min åsikt:
Briljant, fascinerande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Släpp ingen jävel över bron av Alexander Cavalieratos

Nummer: 9505
Titel: Släpp ingen jävel över bron
Författare: Alexander Cavalieratos
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-017119-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Sixtens unga fästmö var sen och gästernas leenden började irritera honom.

Om boken:
Stockholm vintern 1939. Andra världskriget kastar sina skuggor över Sverige. Karl är en ung kommunist från landsbygden som kommit till stan för att bli någon. När Sovjet anfaller Finland vacklar han i sin politiska övertygelse. Han förälskar sig i Viola, en hemlighetsfull student som är förlovad med den tjugo år äldre direktören Sixten Elmroth.

I det hårdnande antikommunistiska samhällsklimatet behöver Karl fly gamla obekväma vänner, och Viola måste hindra att det förflutna kommer ikapp henne och avslöjas. Så försvinner Karl plötsligt, och Viola tvingas riskera allt för att rädda honom.

Min åsikt:
Stark, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Fri att springa av Fredrik Svanfeldt

Nummer: 9504
Titel: Fri att springa
Författare: Fredrik Svanfeldt
Förlag: SOL
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88611-19-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokförlaget SOL!

Bokens första mening:
”Dö ditt jävla as!”

Om boken:
Johan Dahlberg har avtjänat sitt fängelsestraff och det har blivit dags att tänka på framtiden. Men hur kommer man tillbaka till ett socialt liv efter två år i fängelse?
Johan gör sitt bästa för att balansera arbete med fortsatt fokus på sin löpträning. Frågan är om han kan hitta nya mål efter att redan ha överträffat alla förväntningar? Tillsammans med sin tränare och nära vän Hansson sätter Johan upp en plan för framtiden med London Marathon i sikte. Samtidigt dyker kärleken oväntat upp i arbetskamraten Sara. Johan vill berätta om sin bakgrund, men olika anledningar hindrar honom och han finner sig mer och mer insnärjd i lögner som han inte vet hur han ska ta sig ur.

Fri att springa är den fristående fortsättningen på Dömd att springa.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Vad heter ångest på spanska? av Michaela von Kügelgen

Nummer: 9501
Titel: Vad heter ångest på spanska?
Författare: Michaela von Kügelgen
Förlag: Förlaget
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-952-333-081-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Erikas huvud spände och munnen var torr.

Om boken:
25-åriga Erika är nyutexaminerad jurist. Hon har allt hon någonsin önskat sig men är ändå inte nöjd. När Erikas långa förhållande havererar blir allt ett enda kaos och hon flyr till Ecuador för att samla ihop sig själv. Hemma väntar drömjobbet och en lysande framtid, men är det verkligen det hon vill med sitt liv?

Min åsikt:
En underhållande & gripande debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Den sorglöse hemsamariten av Mikael Bergstrand

Nummer: 9500
Titel: Den sorglöse hemsamariten
Författare: Mikael Bergstrand
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-642-0520-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Var det honom hon hade i sikte när hon frigjorde sig ur vågornas svall?

Om boken:
Det är Stockholm, tidigt åttiotal. Palme har återtagit regeringsmakten, aids är ännu en okänd sjukdom och i kön till Café Opera närs drömmarna om framgång och lycka. Hit kommer den unge, vackre och plågsamt självupptagne skåningen Matz Zern med ett enda mål: att slå världen med häpnad.

Men allting går inte så lätt som han trott. För att klara sin försörjning börjar han arbeta som hemsamarit på Reimersholme. Mötet med pensionärerna förändrar hans syn inte bara på livet utan också på döden. Och när hans väg korsas av litteraturstudenten Carina Carlsson ställs frågan på sin spets. Är han beredd att riskera den chans till kändisskap som plötsligt dykt upp?

Min åsikt:
Rolig, gripande & härlig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Historiegeneratorn av Danny Wattin

Nummer: 9496
Titel: Historiegeneratorn
Författare: Danny Wattin
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-642-0531-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
För en normalt funtad vuxen ser nog mitt klassrum ut som vilket som helst.

Om boken:
Spänning, sex och skolpolitik. Konspirationsteorier, oförklarliga försvinnanden och långsökta fågelmetaforer. Historiegeneratorn har allt: Lärarinnor som går ut i krig för att skapa en god klassrumsmiljö, berättelser som får läsare att ta ut skilsmässa och algoritmer som genererar bästsäljande böcker. Ja, till och med fredagsmys och en och annan kränkt liten gubbe.I detta referat från den märkliga plats vi kallar verkligheten, i sex sammanflätade historier, serveras en berättelsebuffé med smak av skratt, spänning, skönhet och sorg. En måltid vi äter så gott som varje dag utan att ens tänka på vad det är vi egentligen stoppar i oss.

Min åsikt:
Underhållande, gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Räddaren av förlorade ting av Ruth Hogan

Nummer: 9495
Titel: Räddaren av förlorade ting
Originalets titel: The Keeper of Lost Things
Författare: Ruth Hogan
Översättare: Fredrika Spindler
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-7779-326-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Lind & co!

Bokens första mening:
Charles Bramwell Brockley reste ensam och utan biljett på 14.42-tåget från London Bridge till Brighton.

Om boken:
En gång var Anthony Peardew en hyllad författare, men på ålderns höst vårdar han främst sin samling av förlorade ting: brottstycken av andra människors liv. Det är saker som han under många, långa år har tagit hand om, för att gottgöra för ett löfte han en gång bröt.

När han inser att tiden håller på att springa ifrån honom lämnar han över sitt hus och alla dess omhändertagna, förlorade skatter till sin assistent Laura den enda person han litar på kan överta ansvaret att återförena dessa ting med deras rättmätiga ägare.

Men de förlorade tingens vårdares sista önskan visar sig ha oförutsägbara återverkningar, som i sin tur leder till en rad slumpmässiga och lyckosamma möten …

Min åsikt:
Underhållande, gripande & charmig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Vägen till London av Alix Rickloff

Nummer: 9493
Titel: Vägen till London
Originalets titel: The Way to London
Författare: Alix Rickloff
Översättare: Sofi Rydell
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-509-3126-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Truppförflyttningar.

Om boken:
Efter ett ödesdigert misstag tvingas Lucy Stanhope lämna sitt bekväma och lyxiga liv i Singapore och resa tillbaka till England. Hon blir en av de sista som lämnar ön, innan andra världskriget når dit, och hennes familj blir kvar. I ett grått och krigshärjat England, där hon inte har varit sedan hon var barn, ska hon bo hos sin moster på det gamla godset Nanreath Hall. Kontrasten blir en chock. När Lucy träffar Billy, en pojke som evakuerats från London, och han ber henne om hjälp att hitta sin mamma, säger hon ja. De två ger sig av på en resa tvärsöver landet. En resa som verkar enkel och ofarlig tills de träffar en man från Lucys gamla liv. Nu måste hon ta konsekvenserna av de val hon gjort, om hon någonsin ska få det liv hon drömmer om.

Min åsikt:
Gripande, vacker & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Mellan himmel och Lou av Lorraine Fouchet

Nummer: 9490
Titel: Mellan himmel och Lou
Originalets titel: Entre ciel et Lou
Författare: Lorraine Fouchet
Översättare: Anna-Stina Johnson
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2016/2018
ISBN: 978-91-88697-08-0
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Jag heter Joseph, du brukade kalla mig Jo.

Om boken:
Jo och hans fru Lou såg fram emot att njuta av att åldras tillsammans på den charmiga lilla ön Groix utanför Bretagnes kust. Istället står nu Jo ensam efter att Lou hastigt gått bort. Lou var familjens klister och den som upprätthöll de bräckliga banden till barnen och barnbarnen, något hon bestämt sig för att fortsätta med även från andra sidan graven. I sitt testamente ger Lou sin man ett sista uppdrag: att göra vad som krävs för att barnen ska bli lyckliga. Men Jo, som under åren glidit allt längre ifrån sina barn, möts av en son på defensiven och en dotter som slickar sina sår efter flera havererade förhållanden. Det är ingen lätt uppgift han har fått, men kanske kan den också bjuda på fina och oväntade överraskningar.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & vacker!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Dansa vid vulkanens rand av Grégoire Delacourt

Nummer: 9488
Titel: Dansa vid vulkanens rand
Originalets titel: Danser au bord de l’abîme
Författare: Grégoire Delacourt
Översättare: Emelie Olsson
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-88697-20-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
– Jag kommer svara ja.

Om boken:
Emma är fyrtio år, lyckligt gift med tre barn – ett perfekt liv, enligt henne själv. Men en dag, på väg in i en restaurang, får hon syn på en främmande man som hon inte kan slita sina ögon ifrån. När deras blickar möts vet hon direkt: hon måste vara tillsammans med honom. Emma lämnar sin trygga tillvaro för något nytt, något hon inte har en aning om vad det ska leda till. Men är hon beredd att förlora allt?

Min åsikt:
Stark, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 398

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén