Kategori: Spänning (Sida 1 av 124)

I See You av Clare Mackintosh

Nummer: 7932
Titel: I See You
Författare: Clare Mackintosh
Förlag: Sphere
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-0-7515-6604-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
The man behind me is standing close enough to moisten the skin on my neck with his breath.

Om boken:
When Zoe Walker sees her photo in the classifieds section of a London newspaper, she is determined to find out why it’s there. There’s no explanation, no website: just a grainy image and a phone number. She takes it home to her family, who are convinced it’s just someone who looks like Zoe. But the next day the advert shows a photo of a different woman, and another the day after that. Is it a mistake? A coincidence? Or is someone keeping track of every move they make…

Min åsikt:
Läskig, spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Advokaten av John Grisham

Nummer: 7922
Titel: Advokaten
Originalets titel: Rogue Lawyer
Författare: John Grisham
Översättare: Kjell Waltman
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-0-016671-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag heter Sebastian Rudd, men trots att jag är en välkänd gatujurist kommer ni inte att se mitt namn på affischtavlor, på bänkar på busshållplatser eller i braskande annonser i gula sidorna.

Om boken:
Sebastian Rudd är ingen vanlig advokat. Han är en enstöring som driver firman från baksätet på sin skottsäkra van – komplett utrustad med vapen, läderstolar och en bar. Chauffören agerar även hans livvakt, notarie och caddie. Rudd är en arbetsnarkoman med sömnsvårigheter som en gång i månaden tar en drink med sin exfru för att diskutera vårdnaden om deras sjuårige son.

Han tar sig an klienter som andra advokater inte skulle ta i med tång – däribland en ökänd brottsling som sitter i dödscell och en missbrukare som sägs vara medlem i en satanistisk sekt och anklagas för mordet på två små flickor. Sin hårda framtoning till trots är Rudd driven av rättvisa, även om han har sin egen, inte helt moraliska, uppfattning om hur den skipas.

När Rudd, som på fritiden agerar manager åt en kampsportare, tar med sonen på en matchkväll brakar helvetet lös. Plötsligt befinner sig Rudd i en farlig katt-och-råtta-lek som fullkomligt bakbinder honom.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Mistlar och mord – fyra julmysterier av P.D. James

Nummer: 7921
Titel: Mistlar och mord – fyra julmysterier
Originalets titel: The Mistletoe Murder and other stories
Författare: P.D. James
Översättare: Ulla Danielsson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-46- 23281-0
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Den gestalt, som i vintereftermiddagens mörker dök upp vid vägkanten och desperat viftade med armarna för att en bilist som närmade sig skulle stanna, var i så hög grad en fantasifigur, att när den nyligen befordrade polisinspektör Adam Dalgliesh råkade ut för det, var hans första tanke att han på något sätt hade blivit en karaktär i en av de där novellerna om julen, som är skrivna för att skänka spänning och julstämning åt läsare av mycket exklusiva veckotidningar.

Om boken:
”En risk med att vara bästsäljande deckarförfattare är att man ofta får frågan: ‘Har du någonsin varit personligt inblandad i ett mordfall?'” Svaret får vi i en av de fyra, tidigare aldrig översatta berättelserna i Mistlar och mord. De utspelas alla kring jultid. Och i två av dem återknyter vi bekantskapen med Adam Dalgliesh.

Min åsikt:
Underhållande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Vän med döden av Samuel Karlsson

Nummer: 7910
Titel: Vän med döden
Författare: Samuel Karlsson
Förlag: Outdoorbooks
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-98248623
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Det rasslade från asken med tändstickor.

Om boken:
Rädslan kryper fram under ytan i byar och samhällen i trakterna runt småländska Hultsfred. En pyroman härjar om nätterna och poliskommissarie Louise Hård och hennes kollegor står till synes maktlös i jakten på gärningsmannen. Misstänksamheten breder ut sig mellan grannar och vänner. Var kommer det att börja brinna nästa gång? Ingen sover säkert så länge pyromanen går lös
Samtidigt spelar ett gammalt försvinnande en central roll i handlingen.Louise pensionerade kollega Sven_Olof Åkerman försöker ta reda på vad som hände med en ung tjej som försvann spårlöst från en avslutningsfest i början på 60 talet.
De båda utredningarna visar sig ha förgreningar till varandra.

Vän med döden är en fristående fortsättning på deckaren Mordet på Hammarskjöld som var den första i serien om Louise hård och poliserna i Hultsfred.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Yxmannen av Ray Celestin

Nummer: 7898
Titel: Yxmannen
Originalets titel: The Axeman’s Jazz
Författare: Ray Celestin
Översättare: Hanna Williamsson
Förlag: Kalla kulor
Utgivningsår: 2014/2016
ISBN: 978-91-88153-41-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
John Riley snubblade in på Times-Picayunes kontor en och en halv timme efter att han skulle ha börjat jobba.

Om boken:
New Orleans 1919. Den beryktade seriemördaren Yxmannen sätter skräck i staden med sina bestialiska mord.

Kriminalinspektör Michael Talbot utreder fallet men har svårt att hitta ledtrådar. Dessutom bär han på en hemlighet, som till intet pris får komma ut. Luca DAndrea, Michaels tidigare chef, har fått i uppdrag av maffian att ta reda på vem Yxmannen är. Nittonåriga Ida jobbar som sekreterare hos en privatdetektiv, och när hon snubblar över ledtrådar som kan leda till avslöjandet av Yxmannens sanna identitet kan hon inte låta bli att på egen hand försöka utreda mysteriet.

Yxmannen bygger på de händelser som skakade New Orleans mellan 1918 och 1919, då en seriemördare härjade i staden. De brev som förekommer i romanen är autentiska och tros ha skrivits av den verklige Yxmannen.

Min åsikt:
Fängslande, spännande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Pastor Viveka och hundraårsjubileet av Annette Haaland

Nummer: 7896
Titel: Pastor Viveka och hundraårsjubileet
Författare: Annette Haaland
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-0-016746-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
”Det finns ett gammalt beprövat visdomsord: dra åt helvete!”

Om boken:
Det har blivit dags att fira Gamla Enskedes hundraårsjubileum, något som alla tycker bör ske på den årliga julmarknaden. I övrigt har medlemmarna i jubileumskommittén olika åsikter om hur det ska gå till. De bakande tanterna i kyrkan är till exempel arga på paret i den stora villan på kullen som de tycker försöker ta över jubileet genom att vilja sponsra allt och bjuda alla på mat och kaffe. ”Vem ska i då komma till vårt kafé?” undrar Selma och Viola.

Pastor Viveka måste navigera sig fram genom allt detta, samtidigt som hon går på kurs för att lära sig att uttrycka sina känslor på ett nyanserat och balanserat sätt, har bekymmer med en veckopendlande man, en obstinat tonårsdotter, ansvar för en fryst laxforell som en av tanterna har vunnit på lotteri samt sina egna existentiella funderingar och tvivel. Som om inte det räckte inträffar snart ett nytt, förbryllande mord i kyrkans närhet.

Pastor Viveka och hundraårsjubileet är andra boken om pastor Viveka.

Min åsikt:
Underhållande, charmig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Off grid: en sann historia av Magnus Leijon

Nummer: 7883
Titel: Off grid: en sann historia
Författare: Magnus Leijon
Förlag: Feed your fire
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-983590-0-8
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Magnus Leijon!

Bokens första mening:
Ljuset från månen gjorde det möjligt att se mitt i natten, trots att det var ett helt dygn kvar tills fullmåne.

Om boken:
Daniel Eklund har tröttnat på det svenska klimatet och att vara fast i ekorrhjulet. Han tackar ja till ett erbjudande att driva en turistverksamhet i det lilla paradislandet Belize, som ligger vid den karibiska kusten i Centralamerika och flyttar dit med sin fru och två små döttrar. Till en början verkar det som om Daniel har funnit himmelriket på jorden, men successivt blir han indragen i ett psykologiskt spel där ingen insats är för hög, inte ens livet.

Min åsikt:
Spännande & skrämmande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Gränslösa av Carolina Neurath

Nummer: 7877
Titel: Gränslösa
Författare: Carolina Neurath
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-642-0503-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Piratförlaget!

Bokens första mening:
Priset för årets snabbväxare går till…

Om boken:
SverigeLånebolaget Kritan vinner entreprenörsvärldens finaste pris. Glädjen blir kortlivad för den unge vd:n Gustaf Ramstedt, son till en av Stockholms förmögnaste advokater. Bara dagar senare försvinner han.
Samtidigt påbörjar ekonomijournalisten Beatrice Farkas en granskning av bolaget, som ger lån med hög ränta till personer med svag ekonomi. Hon har nåtts av uppgifter om att företaget står inför en flytt till Malta för att kringgå svenska lagar.
Beatrices granskning blir tuff. Hon blir själv ifrågasatt och möts av hot.
Snart uppdagas att Gustaf lurats i en fälla och kidnappats. Oron sprider sig i bolaget och såren i hans sargade familj rivs upp.
Men inne på Kritan fortsätter vinstjakten, driven av Gustafs affärspartner och vän Pierre. Frågan är var gränsen för de unga entreprenörerna egentligen går i jakten på snabbare vinst? Och hur långt är Pierre beredd att gå i maktkampen om vd-rollen?

Min åsikt:
Spännande, fartfylld & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Labyrint – vägen in av Karin Pasche

Nummer: 7859
Titel: Labyrint – vägen in
Författare: Karin Pasche
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7697-025-6
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Hoi förlag!

Bokens första mening:
Alla moment han utförde denna morgon skulle vara för sista gången.

Om boken:
Hur är det att ständigt tvivla på vad som är verkligt och vad som är illusion?

Julia vaknar upp på sjukhuset efter en hjärninflammation som har orsakat minnesförluster. Hennes händer är hårt lindade i bandage och läkaren berättar att hon har försökt gräva sig ut genom väggen i sin lägenhet, två decimeter från dörrhandtaget. Det enda hon kommer ihåg är att hon har gått efter en okänd man genom en labyrint av korridorer. Julia blir friskförklarad av sjukvården men upptäcker att något är fruktansvärt fel: hon ser inte längre verkligheten som tidigare.

I en rörig tid av hallucinationer leds hon till Job – en gatupredikant som mässar om Guds upplysta stig inför besvärade cafégäster. Han intresserar sig genast för Julia, och det visar sig snabbt att han inte är den enda.

Jake har lämnat sitt framgångsfulla liv för att ta reda på sanningen om sin far Eric – en stenrik amerikansk matematiker och affärsman – som för tre år sedan försvann spårlöst. Jakes oförmåga att släppa taget om det förflutna gör att han slutligen står inför samma öde som sin far.

Julia, Job och Jake är tre personer som ena dagen bara har bokstaven J i förnamnet gemensamt, och några veckor senare är de för evigt sammanlänkade i universum.

Labyrint – vägen in är första delen i en serie.

Min åsikt:
Spännande, mystisk & lysande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Lykttändaren av Pontus Ljunghill

Nummer: 7857
Titel: Lykttändaren
Författare: Pontus Ljunghill
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-46-23008-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Han stod vid fönstret och såg på de vajande träden nere vid Sveavägen.

Om boken:
Lykttändaren utspelas sommaren 1923, fem år före Pontus Ljunghills succédebut En osynlig. En ung kvinna, Julia Ekengren, hittas mördad i underkläder i sin lägenhet på Tegnérgatan 20 i Stockholm, efter att inte ha synts till sedan midsommarafton. Polisen kopplas in och nu inleds en utredning, där kriminalkonstapel John Stierna och hans kollega kommissarie Verner Lydman tvingas lägga pussel i förhoppning om att bilden av offret och hennes gärningsman ska framträda bit för bit. Men en rad oklarheter gäckar och gör det inträffade svårt att tyda. Vem var den ensamma kvinnan och står svaret på hennes död att finna i hemligheter från det förflutna?

Lykttändaren är andra boken om John Stierna.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 124

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén