Kategori: Spänning (Sida 1 av 128)

Förföljaren av Nora Roberts

Nummer: 8127
Titel: Förföljaren
Originalets titel: The Obsession
Författare: Nora Roberts
Översättare: Milla Emrén
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-0-016733-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hon visste inte vad det var som väckte henne, och oavsett hur många gånger hon återupplevde den natten, oavsett vart mardrömmen jagade henne, skulle hon aldrig veta det.

Om boken:
Två dagar innan sin tolvårsdag vaknar Naomi Bowes mitt i natten. Ute drar det ihop sig till ett tryckande hett åskväder. Genom sovrumsfönstret ser Naomi sin pappa försvinna in bland träden bortanför huset och hon skyndar sig ner för trappan för att följa efter. Men något är fel. Pappa är inte på väg ner mot sjön för att ta sig ett svalkande dopp som Naomi trott. Han fortsätter rakt in i den mörka skogen.

Sjutton år senare har Naomi bestämt sig för att lämna traumat i det förflutna bakom sig. Hon är inte längre den lilla flickan som hittade och befriade en fastbunden kvinna i en jordkällare i skogen, och avslöjade sin pappa som en av landets värsta seriemördare. Idag är hon en framgångsrik fotograf med ett nytt efternamn, och hon har precis köpt ett nedgånget men underbart gammalt hus vid havet, långt ifrån platsen där hon växte upp. Naomi längtar efter att bli lämnad ifred, men låter sig motvilligt charmas av de vänliga invånarna i det lilla samhället vid kusten. Inte minst av Xander Keaton, bilmekaniker och hängiven musiker, vars väg ständigt tycks korsas med hennes.

Men även om Naomi har funnit sin plats på jorden räcker det inte att lägga år och mil mellan nuet och det förflutna. Hennes pappas brott har skapat ringar på vattnet, och mardrömmen är långt ifrån över.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & skrämmande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Sändebudet av Gustafson & Kant

Nummer: 8124
Titel: Sändebudet
Författare: Gustafson & Kant
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-76293-72-0
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
Tre män med fiskedon i händerna rörde sig mot en brygga där några båtar låg förtöjda.

Om boken:
Den erfarna kriminalinspektören Solbritt Andersson står inför sin svåraste utmaning hittills. Hon och hennes kollegor arbetar med en omfattande utredning av företaget Rankena Tech, som bakom de putsade fasaderna tycks ha vida förgreningar till internationell brottslighet. Polisen närmar sig ett genombrott i fallet, men blir alltmer frustrerade över att de ständigt ligger steget efter. Finns det läckor eller infiltratörer i Norrtälje polishus?

Samtidigt hittas ett lik guppande i hamnen vid Svartklubben utanför Singö. Har offret, en tillbakadragen man som bott vid havet i hela sitt liv, verkligen drunknat på grunt vatten? Vilka är hans kopplingar till öns militära förflutna och till den charmante och maktfullkomlige prästen i Singö kyrka?

Sändebudet är den tredje fristående delen i Singöserien, och den avslutande om jakten på spionen och ex-militären Sven Löwengrip.
Del 1 Singöspionen
Del 2 Mordbrännaren

Min åsikt:
Spännande, gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Foxlowe av Eleanor Wasserberg

Nummer: 8122
Titel: Foxlowe
Författare: Eleanor Wasserberg
Förlag: 4th Estate
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-0-00-816410-2
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
At Foxlowe everyone has two names.

Om boken:
Green and Blue are sisters. Foxlowe is home. Outside is Bad. Green understans.  Why can’t Blue?

We were the Family, and Foxlowe was our home.

There was me – my name is Green – and my little sister, Blue. There was October, who we called Toby, and Ellensia, Dylan, Liberty, Pet and Egg. There was Richard, of course, who was one of the Founders. And there was Freya.

We were the Family, but we weren’t just an ordinary family. We were a new, better kind of family.

We didn’t need to go to school, because we had a new, better kind of education. We shared everything. We were close to the ancient way of living and the ancient landscape. We knew the moors, and the standing stones. We celebrated the solstice in the correct way, with honey and fruit and garlands of fresh flowers. We knew the Bad and we knew how to keep it away.

And we had Foxlowe, our home. Where we were free.

There really was no reason for anyone to want to leave.

Min åsikt:
Lysande, fascinerande & läskig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Trojanerna av Lova Lovén

Nummer: 8118
Titel: Trojanerna
Författare: Lova Lovén
Förlag: Swedish Zombie
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-88185-25-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Alvin klottrar i sin anteckningsbok och sneglar på klockan, som visar 08.10.

Om boken:
Över 300 döda i massaker på högstadieskola i Malmö.
Så lyder rubriken i en lokal nyhetstidning, och händelsen är startskottet på en rad liknande katastrofer runtom i Malmö.
I Sverige.
I världen.

Trojanerna är en berättelse ur tre kvinnors perspektiv, om relationer i en modern apokalyps, ett samhälle som smulas sönder av paranoia och en odefinierbar fiende som våra krisförberedelser inte kan skydda oss mot. En präst, en kommunikatör och en telefonoperatör på SOS Alarm… mot det smygande hot som är trojanerna.

Min åsikt:
Fängslande, spännande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Syndafloder av Kristina Ohlsson

Nummer: 8116
Titel: Syndafloder
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-642-0505-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Alla dessa beslut.

Om boken:
En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fåtölj framför brasan. Märkligt nog bär han sin dotters vigselring på lillfingret.
I en annan del av stan söker en begravningsentreprenör efter sin bror. En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar kan vara borta för alltid.
Samtidigt kämpar en kvinna för att inte förlora kontrollen när hennes man blir mer och mer farlig. Tiden rinner snabbt undan och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn.
Fredrika Bergman och Alex Recht ser samband mellan de olika fallen och leds in i en cirkel av spår där gamla synder kommer tillbaka. Någon lämnar meddelanden till Alex, någon som vill ställa allt tillrätta. Men vem är den anonyme brevskrivaren och varför tycks gärningsmannen alltid ligga steget före?

Syndafloder är den sjätte kriminalromanen om Fredrika Bergman och Alex Recht.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Order från Berlin av Simon Tolkien

Nummer: 8103
Titel: Order från Berlin
Originalets titel: Orders from Berlin
Författare: Simon Tolkien
Översättare: Thea Fält
Förlag: Harper Collins Nordic
Utgivningsår: 2012/2017
ISBN: 978-91-509-2230-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Reinhard Heydrich, chef för Gestapo och SS underrättelsetjänst Sicherheitsdienst (SD), stod avsides ett par meter ifrån gruppen av generaler och amiraler som flockades runt Adolf Hitler.

Om boken:
September 1940.
Frankrike är besegrat och London bombas intensivt dag och natt.
I ett trapphus knuffas en äldre man över ett räcke och faller mot sin död. Kriminalinspektör Quaid vid Scotland Yard är övertygad om att dödsfallet är resultatet av ett familjegräl, men hans assistent Trave är inte lika säker. När Trave upptäcker offrets sanna identitet börjar han misstänka att mordet i själva verket är en del av en konspiration på hög nivå. Han trotsar sina överordnade och börjar nysta i fallet på egen hand. Spåren leder honom snart rakt in i den brittiska underrättelsetjänsten där en mullvad är utplacerad med uppdrag att mörda premiärminister Winston Churchill.

Nu gäller det för Trave att avslöja konspirationen innan tiden rinner ut och mördaren får sin slutliga order från Berlin.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Liv eller död av Michael Robotham

Nummer: 8099
Titel: Liv eller död
Originalets titel: Life or Death
Författare: Michael Robotham
Översättare: Mia Gahne
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2014/2017
ISBN: 978-91-7461-716-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Audie Palmer lärde sig aldrig simma.

Om boken:
Audie Palmer är dömd för väpnat rån, ett rån där fyra människor fick sätta livet till. Efter det har han avtjänat tio år i fängelse i Texas. Rånbytet lär ha blivit sju miljoner dollar och alla är övertygade om att Audie vet var pengarna finns. Därför har han under de senaste tio åren gång på gång misshandlats och hotats av både interner och vakter.
Nu har Audie avtjänat sitt straff. Men på morgonen samma dag som han ska friges är han försvunnen. Audie Palmer har rymt dagen före sin frigivning!
Klappjakten är snart ett faktum, för så snart rymningen uppdagas vill alla ha tag i Audie. Precis som under de senaste tio åren i fängelset är han ett villebråd och nu jagas han av allt från poliser till ”vänner” från fängelsetiden. Jägarna verkar dock ha missbedömt rymlingen, för Audie är inte på väg mot pengarna…

Min åsikt:
Spännande, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Näckens döttrar av Frida Arwen Rosesund

Nummer: 8098
Titel: Näckens döttrar
Författare: Frida Arwen Rosesund
Förlag: Mörkesdottir
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7599-069-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Johanna hade alltid tyckt om den tidiga morgonen.

Om boken:
Den unga flickan Rakel hålls undangömd på vinden av sin mor på grund av sitt utseende. Rakel smyger ut ibland om nätterna eftersom hon är en flicka som aldrig sover. Hon stöter ihop med en man som också har svårt att sova om nätterna, maran rider honom och ger honom ingen ro. Mötet med mannen utvecklar sig snart till en besatthet.
Johanna och Georg lever ett stilla familjeliv med döttrarna Vera och Mary. Något är inte som det ska med Mary men bara Georg och den gamla kvinnan Sofia tycks märka det. Johanna börjar arbeta på prästgården och märker snart att det inte bara är levande människor som huserar på gården.
Kyrkoherde Dalborg bryter samman och hamnar på Säters sjukhus. Sakta men säkert återhämtar han sig och blir förälskad i sköterskan Elin. De blir ett par och planerar giftermål. Men inte alla är glada åt det nya paret och någon vakar i mörkret.
Näckens döttrar är en fristående fortsättning av Att de i tid må väckas.

Min åsikt:
Fängslande, läskig & snyggt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Viskande skuggor av Jan-Philipp Sendker

Nummer: 8097
Titel: Viskande skuggor
Originalets titel: Whispering Shadows
Författare: Jan-Philipp Sendker
Översättare: Lisbet Holst
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2007/2017
ISBN: 978-91-37-14926-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Han var liten.

Om boken:
Journalisten Paul Leibovitz lever ensam i sitt hus på en liten ö utanför Hongkong. Isoleringen är frivillig, han sörjer sin döde son och vill behålla sina minnen av honom så rena som möjligt. Under en pilgrimsvandring möter han en amerikanska, Elisabeth Owens, vars 30-årige son försvunnit – och i värsta fall mördats – under en affärsresa i Kina. Paul bestämmer sig för att hjälpa Elizabeth att lösa mysteriet. Han kontaktar Zhang, en vän inom säkerhetspolisen, och tillsammans börjar de följa spåren som leder dem allt längre in i Kinas undre värld, en värld som befolkas av människor som inte väjer för någonting.

Viskande skuggor är första delen i en serie som utspelar sig i dagens Kina.

Min åsikt:
Spännande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Baby doll av Hollie Overton

Nummer: 8096
Titel: Baby doll
Originalets titel: Baby Doll
Författare: Hollie Overton
Översättare: Hanna Svensson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-1-307167-1
Betyg: 2 av 5

Bokens första mening:
Ett instickslås ger ifrån sig ett alldeles speciellt ljud.

Om boken:
Fri. Lily är äntligen fri. Hon var sexton år när hon kidnappades. I åtta år har hon levt instängd. Under fångenskapen har hon fött en liten flicka som heter Sky. Nu har de lyckats fly.

Alla trodde att hon var försvunnen för alltid. Hennes familj och tvillingsyster blir alla chockerade och överlyckliga när hon kommer tillbaka. Men den största chocken kommer när de får veta vem som hållit henne fången under alla år.

Min åsikt:
Bitvis spännande men ostabil!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Sida 1 av 128

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén