Kategori: Spänning (Sida 1 av 158)

Yrsel av Annika Widholm

Nummer: 9602
Titel: Yrsel
Författare: Annika Widholm
Förlag: Bonnier Bookery
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88704-54-2
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bonnier Bookery!

Bokens första mening:
Hon stod i nattmörkret och blickade upp mot två ljusa fönster i den annars svarta fasaden.

Om boken:
Clara har nyligen flyttat in hos kärleken Markus när hon börjar drabbas av mystiska svimningsattacker. Hon vaknar upp på oväntade ställen utan att veta hur hon kommit dit. Dessutom har hon en obehaglig känsla av att vara förföljd. Hon försöker alltmer desperat ta reda på vem det är som spionerar på henne och är rädd att det kan ha någonting att göra med den dödsolycka som drabbade familjen för ett år sedan. Vad hände egentligen Markus tidigare fru? Hur ska Clara nå fram till hans tonårsflickor som saknar sin mamma? Och varför är ett av rummen i våningen alltid låst?

Samtidigt behöver hon fokusera på att skriva klart en uppsats i psykologi. Studierna om medvetandets gränser blir ett sätt att hantera det som händer i hennes eget liv, men för henne också allt djupare in i det okända.

Min åsikt:
Suggestiv, läskig & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Ett mörker mitt ibland oss av Mari Jungstedt

Nummer: 9595
Titel: Ett mörker mitt ibland oss
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-013903-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Mörkret låg kompakt kring den ensligt belägna gården i Boge socken på norra Gotland.

Om boken:
Under havskappseglingen Gotland Runt blåser det upp till storm och masten knäcks på en av de favorittippade båtarna. Besättningen tvingas söka skydd i en vik med lugnare vatten. I strandkanten ligger en död man med krossad skalle, munkavle och bakbundna händer.

Kommissarie Knutas kastas in i en halsbrytande mördarjakt som mitt i den gotländska högsommaridyllen leder honom in i ett mörker han aldrig kunnat föreställa sig.

Ett mörker mitt ibland oss.

Detta är den 14:e boken om Anders Knutas.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Den du inte ser (del 1), I denna stilla natt (del 2), Den inre kretsen (del 3), Den döende dandyn (del 4), I denna ljuva sommartid (del 5), Den mörka ängeln (del 6), Den dubbla tystnaden (del 7), Den farliga leken (del 8), Det fjärde offret (del 9), Den sista akten (del 10), Du går inte ensam (del 11), Den man älskar (del 12) & Det andra ansiktet (del 13).

Min åsikt:
Spännande, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Höstsol av Lars Wilderäng

Nummer: 9586
Titel: Höstsol
Författare: Lars Wilderäng
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7679-178-3
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
”Satyr Six, ser ni detta, kom?”

Om boken:
Det är tidig september och i Stockholms skärgård pågår ännu en ubåtsjakt, men den här gången lyckas en privatperson fånga något på bild, något som sätter stor press på det redan skakiga världsläget.

På Generalstaben i Moskva tar en överste ett livsavgörande beslut, och en diplomat vid ryska ambassaden är allt annat än det han utger sig för att vara. Samtidigt gör ett amerikanskt specialförband i Irak en upptäckt som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

På hemmaplan försöker Johanna lägga all sin energi på sitt repövande kompani istället för på sitt havererade förhållande. Hennes ex Jonas börjar sitt nya jobb som beredskapshandläggare i Uppsala medan hans bror Christian placeras ut som livvakt hos den excentriske och svårhanterade utrikesministern. Snart börjar det gå upp för dem alla att den trygga verklighet de så länge tagit för given sakta men säkert är på väg att förändras.

Ingenting är som det verkar. Är de alla bara marionetter i ett säkerhetspolitiskt spel med de allra högsta av insatser? Vem håller egentligen i trådarna när utvecklingen i världen tar en fasansfull vändning?

Höstsol är första boken i Höstserien.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sweet Lolita av Kicki Sehlstedt

Nummer: 9582
Titel: Sweet Lolita
Författare: Kicki Sehlstedt
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-642-0564-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
De tunna läpparna suger in nikotinet från en röd Marlboro.

Om boken:
Det är en varm försommarvecka i Stockholm. Trettonåriga Matilda Karlsson söker kickar tillsammans med nyvunna vänner i en frånvarande vuxenvärld. Samtidigt hittas en kvinna död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Den döda kvinnan visar sig vara syster till journalisten och före detta utrikeskorrespondenten Aida Svantesson.

I efterforskningarna efter systerns död får hon hjälp från oväntat håll, av den kända och frispråkiga kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Hon rör sig vant i såväl akademiska kretsar som i tv-världen och blir en viktig pusselbit i Aidas desperata sökande.

Sweet Lolita är första boken i serien om Aida Svantesson.

Min åsikt:
Skrämmande, stark & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Maratonblod av Jessica Blomberg

Nummer: 9575
Titel: Maratonblod
Författare: Jessica Blomberg
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88769-06-9
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag!

Bokens första mening:
Min andhämtning är ansträngd och tung.

Om boken:
Douglas Öster är en självgod, snygg, välutbildad och framgångsrik läkare på lasarettet i Ljungby. Han lever i ett lyckligt äktenskap med fru och två barn.
Douglas är en biten långdistanslöpare. Han anser sig vara Ljungbys stora löpare. Han är mycket tävlingsinriktad. När Douglas misslyckas på Göteborgsvarvet blir besvikelsen övermäktig och ohanterlig. Den djupa besvikelsen är starten på ett grymt och iskallt beteende. Douglas utnyttjar sin position som läkare och använder sina läkarkunskaper för att nå sitt mål. Bloddopning blir ett faktum. Dessutom upptäcker han sidor i den egna sexuella läggningen som han inte var medveten om tidigare.

Romanen handlar om hur lockelsen att innerligt vilja uppnå ett mål kan få en person att helt tappa greppet och gå hur långt som helst för att bli någon . Boken handlar om utnyttjandet av andra människor, om att svika och bedra sina närmaste och till och med om att döda för att uppnå sitt mål.

Maratonblod är en erotic sports crime-roman. Den utspelar sig i ett statusyrke, i jakten på den perfekta träningsprestationen och kroppen samt i flera olika erotiska möten. Hur långt är du beredd att gå för att prestera som bäst på jobbet, uppnå de bästa träningsresultaten och få den optimala sexuella njutningen?

Min åsikt:
Spännande, fängslande & fascinerande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Flickan utan hud av Mads Peder Nordbo

Nummer: 9570
Titel: Flickan utan hud
Originalets titel: Pigen uden hud
Författare: Mads Peder Nordbo
Översättare: Kalle Hedström Gustafsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-017450-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Svetten klibbade mot huden.

Om boken:
Den danska journalisten Matthew Cave flyttar till Grönland där han ska rapportera om en mumie man har upptäckt i isen. Men på fyndplatsen är mumien borta och en vakt brutalt mördad. Mordet är utfört på samma sätt som fyra mord som skedde på 1970-talet, mord som aldrig uppklarades. Matthew får oväntad hjälp av en ung inuit, hennes kropp är fylld av tatueringar, tatueringar som döljer mycket värre märken på hennes hud.

Min åsikt:
Spännande, mörk & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Kvinnan i fönstret av A J Finn

Nummer: 9565
Titel: Kvinnan i fönstret
Originalets titel: The Woman in the Window
Författare: A J Finn
Översättare: Klara Lindell
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-017237-4
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Hennes man är hemma när som helst.

Om boken:
Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

Min åsikt:
Läskig, lysande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Annars skjuter jägaren mig av Nele Neuhaus

Nummer: 9560
Titel: Annars skjuter jägaren mig
Originalets titel: Die Lebenden und die Toten
Författare: Nele Neuhaus
Översättare: Christine Bredenkamp
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2014/2018
ISBN: 978-91-0-017587-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Utomhustemperatur tre grader Celsius.

Om boken:
Bröllopsresan är planerad över jul och nyår. Äntligen ska kriminalinspektör Pia Kirchhoff, hemligt nygift, få sin välförtjänta semester. Men ett par dagar före resan nås hon av ett telefonsamtal som får planerna att gå om intet. I det lilla samhället Eschborn utanför Frankfurt har en äldre kvinna skjutits ihjäl av en okänd gärningsman. Kort därpå inträffar ytterligare ett liknande mord: en kvinna skjuts genom sitt köksfönster. Inget av offren hade några fiender. Varför måste just de dö? Trycket på utredningen ökar snabbt. Pia Kirchhoff och hennes chef Oliver von Bodenstein söker efter en mördare som tycks välja sina offer godtyckligt – och de kommer en mänsklig tragedi på spåren.

Annars skjuter jägaren mig är tredje boken om Kirchhoff & Bodenstein.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Snövit ska dö (del 1) & Stora stygga vargen (del 2).

Min åsikt:
Spännande, mörk & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Knips av Anna-Carin Svanå

Nummer: 9543
Titel: Knips
Författare: Anna-Carin Svanå
Förlag: Brage
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-983634-4-9
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Anna-Carin Svanå!

Bokens första mening:
På kvällen går han ut trots allt.

Om boken:
Han är en dålig förälder, han såg inte när han borde ha sett. Sedan var allt för sent. Utanför tingsrätten hade Sara strukit honom över kinden och sagt: ”Var inte ledsen pappa, jag klarar mig. Du också.”

Varje kväll går han ut i trädgården och knipsar mördarsniglar. Bakom häcken skymtar grannens källarfönster, svarta och hotfulla. Han borde verkligen ta tag i saken.

Knips är en psykologisk thriller om kärlekens vanmakt.

Min åsikt:
Stark & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

I fel sällskap av Viveca Sten

Nummer: 9538
Titel: I fel sällskap
Författare: Viveca Sten
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-37-14191-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Mina Kovac granskade diskbänken.

Om boken:
Nora Linde står inför sitt mest komplicerade fall. Ledaren för en av Stockholms största narkotikaligor anklagas för ekobrott eftersom det inte går att fälla honom för droghandel. Situationen blir snart hotfull.

Den unga kvinnan Mina är på desperat flykt undan sin man sedan han nästan har slagit ihjäl henne. Allt hon vill göra är att skydda sin son, men hon är en nyckelperson i den kommande rättegången – om Nora kan förmå henne att vittna.

Andreis Kovac bär på mörka minnen från krigets Bosnien som han lämnade som barn. Han är beredd att göra allt för att krossa sina fiender och få tillbaka sin hustru, Mina, och skyr inga medel för att få sin vilja igenom.

Människor i Minas närhet offras i Andreis krig och Thomas Andreasson dras in i fallet. Samtidigt som han kämpar med sitt sönderfallande äktenskap måste han se på när Nora tar allt större risker för att rädda Mina från undergång.

I fel sällskap är den nionde boken om Morden i Sandhamn.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
I de lugnaste vatten (del 1), I den innersta kretsen (del 2), I grunden utan skuld ( del 3), I natt är du död ( del 4), I stundens hetta (del 5), I farans riktning ( del 6), I maktens skugga (del 7) & I sanningens namn ( del 8).

Min åsikt:
Gripande, spännande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 158

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén