Kategori: Spänning (Sida 1 av 125)

Opium av Staffan Nordstrand

Nummer: 8045
Titel: Opium
Författare: Staffan Nordstrand
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-76293-84-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
Klockan närmar sig elva på kvällen.

Om boken:
Första gången Eva och Fredde träffas är i baren på hotell Malmen i Stockholm. Då vet hon ingenting om Freddes kopplingar till Stockholms undre värld. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår han en resa till Thailand.

Eva låter sig luras av löften om paradiset. Resan visar sig bli starten på en livsomvälvande relation baserad på lögner och hemligheter. Hon blir snart indragen i Bangkoks smutsigaste vrår med droger och kriminalitet.

Hemma i Sverige blir Lena, Evas bästa vän, fundersam. Hon börjar undersöka Freddes förflutna, men också Evas. Något som leder till att även hon blir indragen i ett händelseförlopp som eskalerar bortom all kontroll. Samtidigt inträffar två mord på prostituerade som Fredde får svårt att förklara.

Min åsikt:
Spännande, skrämmande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Öga för öga, tand för tand av Mats Ahlstedt

Nummer: 8043
Titel: Öga för öga, tand för tand
Författare: Mats Ahlstedt
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-76293-52-2
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
Det låg ett brev på hallgolvet.

Om boken:
Jag vet vem som gjorde det. / L

När Ella Werner, gärningsmannaprofilerare vid Göteborgspolisen, får ett brev undertecknat med endast bokstaven L återkommer hennes mardrömmar om maken och advokaten Leonard, som omkom strax efter en rättegång om grov mordbrand och illegalt spel.

Samtidigt begås en rad spektakulära mord vars tillvägagångssätt gör att polisen misstänker att terrorister ligger bakom. Ella börjar i hemlighet gräva i den gamla rättegången och upptäcker att det finns kopplingar till morden. När ingen annan vill se sambandet agerar hon på egen hand för att en gång för alla göra upp med det förflutna med sitt eget liv som insats.

Öga för öga, tand för tand är andra boken i seren om Ella Werner och en fristående fortsättning på När inget annat återstår.

Min åsikt:
Spännande, omskakande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Det havet gömde av Cecilia Lindblad

Nummer: 8042
Titel: Det havet gömde
Författare: Cecilia Lindblad
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7697-024-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Hoi förlag!

Bokens första mening:
Det var en av bärnstensletarna som hittade foten.

Om boken:
Vellingepolisen Monica Blom har precis börjat komma över traumatiska händelser från ett tidigare fall när en bärnstensletare upptäcker en kvinnofot på stranden. Kort därefter hittas det som troligen är resten av kroppen på ön Måkläppen utanför Falsterbo. Kan det vara den försvunna Angela Svensson?
Under polisutredningen dyker det upp ett samband med mordet på en ung flicka för mer än tjugo år sedan. Fallet blev aldrig löst, mördaren finns fortfarande där ute någonstans. Är det han som är tillbaka?
Samtidigt som Monica jagar mördaren är det någon som förföljer och hotar henne. Hon anar vem det är och vet att han är farlig. Hur långt är han beredd att gå för att skrämma henne?

Det havet gömde är en spänningsroman men också en historia om relationer, om vad som får en människa att svika dem man älskar.

Det havet gömde är andra boken om polisen Monica Blom, och en fristående fortsättning på Och sedan aldrig mer.

Min åsikt:
Gripande, spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Se mig, Medusa av Torkil Damhaug

Nummer: 8041
Titel: Se mig, Medusa
Originalets titel: Se meg, Medusa
Författare: Torkil Damhaug
Översättare: Helena Stedman
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2007/2017
ISBN: 978-91-76293-64-5
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
I dag blev jag tjuv.

Om boken:
Vi är bundna till varandra. Det var det du ville säga den där gången du berättade om tvillingarna som ingen kunde skilja åt. Det spelar ingen roll hur mycket du låtit mig dö i dina tankar.

Axel Glenne, sonen till en norsk krigshjälte, driver en lukrativ läkarmottagning och lever ett till synes harmoniskt familjeliv. Morgonen efter en tung jour händer det som kommer förändra hans tillvaro helt: En kvinna hittas död i Nordmarka, med skador som ser ut att komma från en björn. Kort därefter hittas ännu en kvinna riven och dödad. Förutom de brutala skadorna verkar kvinnorna inte ha någonting gemensamt … utom Axel Glenne.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & lysande bra skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Maigret på nattklubb av Georges Simenon

Nummer: 8036
Titel: Maigret på nattklubb
Originalets titel: Maigret au Picratt’s
Författare: Georges Simenon
Översättare: Gunnel Vallquist
Förlag: Atlantis
Utgivningsår: 1951/2016
ISBN: 978-91-7353-861-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Under sin nattrond kom konstapel Jussiaume punktligt som en klocka till ständigt samma ställen.

Om boken:
I Montmartre, i hörnet av Rue Fontaine och Rue Pigalle, var nattklubben Picratt’s röda skylt en av de få som ännu var tända när konstapel Jussiaume gick sin nattrond. Den färgade den våta stenläggningen så att det såg ut som blodpölar på den. Nu slocknade Picratt’s neonskylt. Arlette, strippan med det kopparfärgade håret, närmade sig honom på sina skyhöga klackar: ”Jag har något att anmäla för polisen.” På polisstationen berättar hon att hon hört en man säga att han tänkte ”mörda grevinnan”. Polisen sätter ingen särskilt tilltro till henne och Maigret får strax ta hand om fallet med två strypta kvinnor: en grevinna och Arlette…

Min åsikt:
Spännande, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Nattmannen av Jørn Lier Horst

Nummer: 8035
Titel: Nattmannen
Originalets titel: Nattmannen
Författare: Jørn Lier Horst
Översättare: Cajsa Mitchell
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2009/2017
ISBN: 978-91-7461-712-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Dimman hade kommit in från havet under natten.

Om boken:
Dimman ligger kusligt tät över Larvik tidigt en kall höstmorgon. Mitt på stadens torg har ett avhugget huvud placerats, spetsat på en påle.
Kommissarie William Wisting ställs inför det mest groteska fall han stött på under sin poliskarriär. Det brutalt mördade offret är en mycket ung flicka och hela Norge är skakat av det blodiga dådet.
Medierna kräver en snabb lösning. Men de viktiga timmarna efter fyndet passerar utan några ledtrådar om vem flickan är, och pressen blir inte mindre när ännu ett lik hittas, uppdraget ur den djupa älven
Snart står det klart att trådarna i det här nätet sträcker sig långt bortom landets gränser och att fallet har kopplingar till betydligt tyngre kriminalitet än någon kunnat föreställa sig.

Nattmannen är första boken om William Wisting.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Midnattssolens timme av Cecilia Ekbäck

Nummer: 8034
Titel: Midnattssolens timme
Originalets titel: In the Month of the Midnight Sun
Författare: Cecilia Ekbäck
Översättare: Ulrika Jannert Kallenberg
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-46-23026-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
I döden lämnar oss något.

Om boken:
Sommaren 1856. När Magnus Stille blir skickad av sin svärfar, justitieministern, att kartlägga området runt Svartåsen i Lappland tjänar det som täckmantel för ett helt annat uppdrag. Tre män – en präst, en lagman och en ännu oidentifierad man – har nyligen hittats mördade i en prästgård i den avlägsna regionen. En äldre same påstås ha utfört dådet och Magnus uppdrag är att försiktigt ta reda på vad det är som har hänt. Kungen är på väg att sälja de olönsamma gruvorna i Lappland och ingenting får störa den kommande affären. Svartåsen har redan rykte om sig att vara en plats med mystiska krafter och dolda hemligheter.
Men Magnus svärfar har även ett annat mer privat uppdrag åt honom. Eftersom han starkt ogillar sin dotter Lovisas sätt att leva låtar han henne följa med Magnus på den mödosamma resan norrut. Detta omaka par – en man uppfostrad till att tjäna staten och en ung, rik kvinna som vägrar att leva efter samhällets normer – reser tillsammans från den civiliserade huvudstaden upp till den mytiska trakten kring Svartåsen. Området är befolkat av nybyggare, med sitt grovhuggna sätt att bedriva politik och religion, och samer som med sin förkristliga tro alltid har bott runt Svartåsen. Magnus och Lovisa har ingen aning om vad som väntar dem, men resan in i midnattssolens land och mötet med den äldre samekvinnan Ester kommer att för alltid förändra dem.

Midnattssolens timme är andra delen i serien Svartåsen.

Min åsikt:
Spännande, gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

A Person of Interest av Susan Choi

Nummer: 8018
Titel: A Person of Interest
Författare: Susan Choi
Förlag: Viking
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-0-670-01846-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
It was only after Hendley was bombed that Lee was forced to admit to himself just how much he’s disliked him: a raw, never-mined vein of thought in an instant laid bare by the force of explosion.

Om boken:
Intricately plotted and psychologically acute, A Person of Interest exposes the fault lines of paranoia and dread that have fractured American life and asks how far one man must go to escape his regrets. Professor Lee, an Asian-born mathematician near retirement age would seem the last person to attract the attention of FBI agents. Yet after a colleague becomes the latest victim of a serial bomber, Lee must endure the undermining power of suspicion and face the ghosts of his past.

Min åsikt:
Bra men svårläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Skönheten av Christian Johansson

Nummer: 8013
Titel: Skönheten
Författare: Christian Johansson
Förlag: Swedish Zombie
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-981598-5-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Väggarna på Gerald Börlunds kontor såg svarta ut när det regnade.

Om boken:
Hur värjer man sig mot den som vill ont? Mot det som vill ont?

Vissa hävdade att allting började då en flicka försvann spårlöst. Andra påstod att platsen alltid varit ond. Ön låg övergiven sedan krigstiden, och skulle så förbli, var det tänkt. Det var ingen lämplig plats att bosätta sig på. Men när en snipa flyter iland på en intilliggande ö och ett barnlöst par får sin högsta önskan uppfylld startar ett händelseförlopp som avslöjar ett ondskefullt mysterium.

Min åsikt:
Spännande, skrämmande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

En bror att dö för av Roslund & Thunberg

Nummer: 8005
Titel: En bror att dö för
Författare: Roslund & Thunberg
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-642-0500-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Blod.

Om boken:
Leo torkar bort blodet i hallen. Han är fjorton år och städar upp efter sin pappa för sista gången. De är ensamma nu. Det är han som ska ta hand om sina yngre bröder medan pappa sitter i häktet och mamma ligger på sjukhus. Och han vet hur. Han ska maskera sig och begå sin första kupp.
Flera år senare öppnas fängelsegrindarna och han släpps ut i frihet efter en serie extremt våldsamma bankrån. Och han har ett enda mål han ska begå det perfekta brottet och ta tillbaka det som inte finns, pengarna som samhället glömde bort. Den här gången ska han inte blanda in sina bröder, inte lämna spår som leder tillbaka. Men plötsligt händer det som inte får hända. Misstaget som bjuder in kriminalkommissarie John Broncks och som ändrar spelreglerna – drar du in min bror, drar jag in din bror.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Sida 1 av 125

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén