När vi försvann av Cylin Busby & John Busby

Nummer: 924
Titel:
När vi försvann
Författare: Cylin Busby & John Busby
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-29-67120-9
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Cylin:
” ’Du vet väl varför din mormor gråter?’ sa min kusin Lauren. ’Det är för att din pappa ska dö’, fortsatte hon och trädde en guldglittrande figursydd klänning på sin Barbie. Hon höll upp dockan och började borsta håret på den. ’Men du har tur’, påpekade hon, ’för du slipper i alla fall gå i skolan.’ ”

John:
”Jag hörde en kraftig smäll och kände en intensiv smärta i näsan. Huvudet och överkroppen slungades ner på passagerarsidan. En andra smäll hördes samtidigt som jag försökte sätta mig upp igen. I det svaga skenet från bilradion såg jag blod och ben på passagerarplatsen. På något sätt förstod jag att det kom från mig, och jag insåg att jag hade blivit skjuten…”

När Cylin Busby var nio år var en efterhängsen grannflicka hennes största bekymmer. Men över en natt förändrades allt.

Min åsikt:
Stark och berörande. Jag har dock svårt att se den som en ungdomsbok, den känns mer som vuxen.

Silhuetten av Christina Larsson

Nummer: 923
Titel:
Silhuetten
Författare: Christina Larsson
Förlag: Tre böcker
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7029-674-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:
När kriminalkommissarie Ingrid Bergman, efter ett par ljuvliga drömveckor i Thailand, återvänder till Göteborg hinner planet inte nå marken på Landvetter förrän den tuffa verkligheten överrumplar henne.
Larmet hade under natten gått fem gånger i hennes hem på Lyckans väg – men varför, och vad hade hänt?

På Polishuset var hon mycket saknad och efterlängtad. Ett berusat svensexegäng, som tagit sig in i de gamla underjordiska befästningsgångarna innanför Vallgraven, upptäcker en död tonårsflicka. Mördad. Av vem eller vilka? Under utredningens gång blir Ingrid Bergman brutalt medveten om den kvalificerade Ondskan.
Samtidigt börjar hon långsamt närma sig insikten att det också finns ett annat liv – ett liv utanför det krävande polisarbetet.

Min åsikt:
Ännu en stark deckare av Christina Larsson. Mycket bra och spännande!

Villa Bonita av Karin Brunk Holmqvist

Nummer: 922
Titel:
Villa Bonita
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Kabusa böcker
Utgivningsår: 2007
ISBN: 91-89680-71-5
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Bonita och Doris var en gång fnissiga tonåringar, grannar och bästa vänner. Mer än 40 år senare möts de igen på Doris mammas begravning. Bonita tar hand om sin senila mamma Elvy i den stora villan i centrala Ystad, Villa Bonita. Doris bestämmer sig att flytta tillbaka till barndomsstaden, skild och uppsagd från sitt kontorsarbete i det gamla familjeföretaget. Hon har hittat ett nytt arbete, men det är något konstigt med verksamheten, och hon lockar Bonita med till Göteborg för att ta reda på vad de skumma arbetsgivarna sysslar med. Sen ger det ena det andra, och vad Bonita och Doris hittar på kan bara ni ana som läst tidigare böcker av Sveriges nya stora underhållningsförfattare.

Min åsikt:
Bra och underhållande.

Vårlik av Mons Kallentoft

Nummer: 921
Titel:
Vårlik
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-27-11902-4
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människorna som vågar sig ut på uteserveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot uttagsautomaten. Men plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion, och Linköping kommer aldrig att bli sig likt igen.
Kriminalinspektör Malin Fors står framför sin mammas kista i Uppståndelsens kapell och försöker känna någonting. Så bryter ett lågt muller tystnaden, och snart är hon på väg till Stora torget och en syn hon aldrig kommer att glömma. Glassplitter. Krossade blommor och utspridda grönsaker. En trasig barnsko. En duva som pickar i något rött i den öronbedövande tystnaden.

Vårlik är den fjärde delen i serien om Malin Fors vid Linköpingpolisen.

Min åsikt:
Spännande & bra.

Tävling: Vill du vinna en bok? (AVSLUTAD)

Vill du vinna en bok?

Jag har hittat 3 dubbletter bland mina pocketböcker så jag tänkte se om det fanns något intresse för dom bland mina besökare.

Ange vilken eller vilka i kommerntarsfältet och när tävlingen är avslutad hör jag av mig till den mail du angett. Är det flera som vill ha samma bok kör jag lottdragning.

Böckerna du kan vinna är:
Midvinterblod av Mons Kallentoft —- Ingen vinnare.
Mintgrodornas återkomst av Karin Brunk Holmqvist — Grattis MaliN
Den krossade tangahästen av Helene Tursten —- Grattis Ylva

Tävlingen pågår till och med 30/6. Vinnare koras i början av juli.
TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD.

Lycka till!

Bree Tanners andra liv av Stephenie Meyer

Nummer: 920
Titel:
Bree Tanners andra liv
Författare: Stephenie Meyer
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-32-15921-3
Betyg: 3 av 5


Om boken:
”Jag stängde av hjärnan. Det var dags att jaga. Jag drog ett djupt andetag, sög in doften av blodet inuti människorna nedanför. De var inte de enda människorna i området, men de var närmast. Vem man skulle jaga var den sortens beslut man måste fatta innan man kände lukten av sitt villebråd. Nu var det för sent att välja.”

Bree Tanner kan knappt minnas ett liv utan otäckt känsliga sinnen, övermänskliga reflexer och oövervinnerlig styrka. Ett liv utan en obönhörlig törst efter blod… ett liv innan hon blev vampyr.
Allt Bree känner till är livet med de andra nyfödda. En hård och osäker tillvaro där varje ögonblick kan vara ditt sista. Men så möter hon Diego, en annan nyfödd som är lika nyfiken som Bree på deras mystiska skapare. Vem är hon och varför har hon egentligen skapat dem?

Stephenie Meyer berättar den ödesdigra berättelsen om den nyfödda armén, från det att de förbereder sig att anfalla Bella Swan och familjen Cullen ända till det förödande slutet.

Min åsikt:
Bra men alltför kort.

Höstoffer av Mons Kallentoft

Nummer: 919
Titel:
Höstoffer
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Natur & Kultur/Pocketförlaget
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN: 978-91-86067-61-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Regnet vräker ner över slottet Skogså och i vallgraven flyter Jerry Petersson. Advokaten och den nya slottsägaren, känd för sin hänsynslöshet. Hur har han hamnat i vallgraven och vem har lämnat honom där?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som med allt annat än glädje sålde sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden.

Min åsikt:
Spännande & mycket bra.

Sommardöden av Mons Kallentoft

Nummer: 918
Titel:
Sommardöden
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Natur & Kultur/Pocketförlaget
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-85625-94-9
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping och under några varma julidagar förvandlas drömmen om sommaren till en fruktansvärd mardröm…

Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts serie om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.

Min åsikt:
Spännande & mycket bra.

Midvinterblod av Mons Kallentoft

Nummer: 917
Titel:
Midvinterblod
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Natur & Kultur/Pocketförlaget
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN: 978-91-85625-59-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.

Min åsikt:
Spännande & mycket bra.

Vald till månadens bok i juni 2010.

9 ½ månad av Annika Lantz

Nummer: 916
Titel:
9 ½ månad
Författare: Annika Lantz
Förlag: Normal
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-85505-31-9
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
Utdrivningsskedet låter som exorcism. Och är det nästan också. Visste du att barnets huvud vrider sig tre gånger under själva förlossningen? Det framgår inte av den bok jag läser om kroppen vrids med eller om det bara är just själva huvudet, och jag tror inte att jag vill veta. Vissa saker fattar man ju ändå själv. Som att man inte behöver daska ungen i baken för att den ska ta sitt första skrik det räcker med att den får se sin mamma efter 18 timmars krystvärkar. Ur 9 ½ månad

Radiolegenden och teveprofilen Annika Lantz är föräldraledig. Hon har fått barn nummer två och upptäckt att alla som säger att det inte är någon skillnad med ett barn till ljuger. I sin dagboksroman berättar hon med sedvanlig humor och skärpa om det lilla heterolivet med kolikbarn, sömnlösa nätter och lattespäckade mammaluncher som aldrig blir av.

Här avhandlas babysim, besök på BVC och eftermiddagsteve med samma inlevelse. Liksom damtussar och ärvda mammabyxor. 9 ½ är den absolut roligaste och mest tragikomiska mammaboken du kan hitta. Inget du vill vara utan, vare sig du är med eller utan barn.

Min åsikt:
Underhållande.