Fatta eld av Suzanne Collins

Nummer: 1035
Titel:
Fatta eld
Författare: Suzanne Collins
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2008/2010
ISBN: 978-91-638-6117-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Som segrare av Hungerspelen måste Katniss och Peeta åka på segerturné till alla distrikt. Flickan som trotsade spelets regler har blivit en symbol för den gryende revolten. Därför kräver president Snow äkta kärlek av Katniss och Peeta för att dämpa oron i landet.
Segerturnén blir ett teaterspel på liv och död, ända fram till nästa Hungerspels lottning, då det mest osannolika inträffar.
24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.

Min åsikt:
Del två om Hungerspelen är lika spännande som första.

Hungerspelen av Suzanne Collins

Nummer: 1034
Titel:
Hungerspelen
Författare: Suzanne Collins
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-638-6103-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Det är årets största tevehändelse. Spelen direktsänds, från lottningen i distrikten till sista bloddroppen på arenan och segerintervjuerna.
Deltagarna förflyttas från sina områden till huvudstaden där de stylas, intervjuas, tränas och får möjlighet att locka till sig sponsorer innan de släpps ut på arenan…
24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.

Min åsikt:
Åh så otroligt bra och spännande till sista sidan.

Vald till månadens bok i februari 2011.

I häxjaktens skugga av Sarah Singleton

Nummer: 1033
Titel:
I häxjaktens skugga
Författare: Sarah Singleton
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2006/2009
ISBN: 978-91-32-15543-7
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
”Elizabeth hade hört talas om vilda barn förr, som uppfostrades av vargar. Men Isabella hade lärt sig att prata. Då hade hon inte blivit bortrövad som liten. Kanske hade hon gått vilse?”

Året är 1586. Djupt inne i skogen möter Elizabeth en mystisk varelse. Ett barn som rör sig som ett djur. Är det en älva, eller en bortbyting? Förundrad inser Elizabeth att varelsen är en flicka i hennes egen ålder.
Flickan heter Isabella och har levt i skuggan av den verkliga världen under många, många år. Hon sökte skydd i skuggvärlden när hennes mor anklagades för att vara en häxa och brändes på bål.
Elizabeth är också utstött. Hennes familj är katoliker i en tid när protestanternas förföljelse av oliktänkande är som grymmast. När familjen hjälper en katolsk präst undan tortyr genom att gömma honom i sitt hem, utsätter de sig för stor fara.
Mellan de två flickorna växer vänskapen sig allt starkare, och när Elizabeths familj hotas bestämmer sig Isabella för att försöka förhindra att det fruktansvärda som hände hennes egna närmaste, händer igen.

Min åsikt:
Spännande, intressant och bra.

Ingen reklam tack av Katarina & Bosse Lundh

Nummer: 1032
Titel:
Ingen reklam tack
Författare: Katarina & Bosse Lundh
Förlag: Isaberg
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-7694-820-0
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Hej!
I Katarina och Bosses lägenhet är det aldrig tyst. De har bott ihop alldeles för länge. Tillsammans har de skickat hundratals mail till företag och organisationer.
De menade att projektet kretsade kring reklam, men vi insåg ganska snabbt att det snarare handlar om deras stormiga äktenskap. Boken består utav mailen de skickat och svaren de fått.
Vi har skrattat, vi har gråtit.
Med vänliga hälsningar
/Isaberg Förlag

Min åsikt:
Mycket underhållande.

Berusad av evigt liv av Melissa Marr

Nummer: 1031
Titel:
Berusad av evigt liv
Författare: Melissa Marr
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2009/2010
ISBN: 978-91-32-15788-2
Betyg: 3 av 5

 


Om boken:
Seth trodde aldrig att han skulle vilja ha ett seriöst förhållande – men det var innan han träffade Aislinn. Hon är allt han någonsin drömt om, och han vill vara med henne för alltid. Men ”för alltid” får en ny innebörd om ens flickvän är odödlig…
Aislinn trodde aldrig att hon skulle härska över just de väsen som alltid skrämt henne – men det var innan hon träffade Keenan. Han tog hennes dödlighet för att göra henne till drottning, och nu får hon allt svårare att stå emot honom.

Min åsikt:
Den tredje boken om Alvriket känns inte alls lika stark som de två första delarna.

Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel

Nummer: 1030
Titel:
Kommer aldrig mer igen
Författare: Hans Koppel
Förlag: Telegram
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-86183-37-0
Betyg: 5 av 5

 


Om boken:
Mike Zetterberg bor med sin hustru Ylva och deras dotter i en villa strax utanför Helsingborg. När Ylva försvinner spårlöst riktas misstankarna snart mot Mike. Vad har egentligen hänt bakom gardinerna i villaidyllen? Polisen gissar passionsdrama med olyckligt slut men saknar bevis. Efter en tid kan ingen föreställa sig att Ylva fortfarande är i livet. Allra minst Mike. Men Ylva lever. Och hon är betydligt närmare än någon kan föreställa sig…

Min åsikt:
Väldigt spännande och svår att lägga ifrån sig.

Isak & Billy av Kristofer Folkhammar

Nummer: 1029
Titel:
Isak & Billy
Författare: Kristofer Folkhammar
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-27-12139-3
Betyg: 2 av 5


Om boken:
Isak & Billy är berättelsen om Isak, som står handlingsförlamad och ångestfylld inför världen, och om Billy som klarar allt med sina vältränade muskler och sin provocerande energi. Det är en intensiv och erotisk kärleksberättelse om tvåsamhetens ljuvliga intimitet och förödande klaustrofobi. På detta kärlekens slagfält är manskroppen lika åtrådd som irriterande, omväxlande oövervinnerlig och självförstörande.

Min åsikt:
Lite svår att få grepp om tyckte jag.

Döden på en blek häst av Amanda Hellberg

Nummer: 1028
Titel:
Döden på en blek häst
Författare: Amanda Hellberg
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-37-13636-3
Betyg: 5 av 5


Om boken:
När Maja Grå var tio år försvann hennes mamma spårlöst. Nu, tio år senare, vill Maja lägga allt det smärtsamma bakom sig och flytta till England. Men det förflutna hinner ikapp henne innan hon ens hunnit påbörja studierna vid den anrika konstakademin i Oxford. Polisen har hittat hennes mamma i den lilla kuststaden Brighton. Brutalt mördad.
Medan höstmörkret smyger genom Oxfords gränder försöker Maja glömma och gå vidare. Men hennes förmåga att se och känna mer än andra gör det omöjligt. Mamman lämnar henne inte i fred, och varnar henne för att fienden kan finnas närmare än hon tror…

Min åsikt:
En spännande skräckroman.

En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa

Nummer: 1027
Titel:
En gåtfull vänskap
Författare: Yoko Ogawa
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2003/2011
ISBN: 978-91-0-012425-0
Betyg: 5 av 5


Om boken:
En ung kvinna börjar arbeta som hemhjälp åt en äldre matematiker, som råkat ut för en bilolycka och drabbats av en hjärnskada. För honom stannade tiden 1975 och nu klarar han bara av att minnas saker 80 minuter åt gången. Varje morgon måste hon på nytt tala om för honom vem hon är.  Men allteftersom dagarna går växer en varm och egenartad vänskap fram mellan dem – och mellan matematikern och kvinnans tioårige son. Siffrorna blir snart deras gemensamma språk, steg för steg avtäcker matematikern talens mysterier för dem. Han får dem att upptäcka en ny, tidigare okänd värld och vad det innebär att fullt ut leva i nuet.

Min åsikt:
En vacker och stark historia.

Hemligheten av Philippe Grimbert

Nummer: 1026
Titel:
Hemligheten
Författare: Philippe Grimbert
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2004/2010
ISBN: 978-91-1-301916-1
Betyg: 4 av 5

 


Om boken:
”Trots att jag är enda barnet hade jag länge en bror. Jag hade en bror. Vackrare och starkare. En storebror, osynlig och underbar. Semesterbekantskaper och tillfälliga vänner kunde inte annat än tro mig på mitt ord, då jag drog denna lögnhistoria för dem.”

Philippe växer upp i efterkrigstidens Paris. Han är ett sjukligt barn som inte motsvarar sina atletiska föräldrars förhoppningar, så han uppfinner en låtsasbror åt sig. En bror modigare än han själv, som kan slåss. Föga anar Philippe att han genom sin låtsasbror är på väg att röja en väl förborgad hemlighet. En hemlighet rörande ett svek med förödande konsekvenser som utspelades inom familjen i skuggan av Förintelsen…

Min åsikt:
En berörande historia.