Blandfärs av Kalle Lind & Kringlan Svensson

Nummer: 1518
Titel:
Blandfärs
Författare: Kalle Lind & Kringlan Svensson
Förlag: Roos & Tegnér
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86691-21-9
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Hur har Frank Lindström kunnat komma till sitt jobb på fondserviceföretaget varje dag under tjugotvå års tid, när han samtidigt arbetat heltid på gatukontoret? Vem är det egentligen som river upp stadens vägbulor om nätterna och hur kan en överkörd Gotlandshöna sätta stopp för det största journalistiska scoopet i mannaminne? Det här är bara några av alla de frågor som väcks när den koffeinstinne Icahandlaren Stellan Kask upptäcker att det är något mysko med blandfärsen i hans butik.

Blandfärs är en vansinnesfärd genom en modern storstad som rymmer allt från misslyckade improvisationsskådespelare och överbeskyddande hönsfarmare till kriminella restaurangägare och ordenssällskap för äldre män i kåpa. Det som börjar med en lastpall osåld blandfärs mynnar ut i en jakt på ära, vänskap, hämnd och en försvunnen borstbrännare.

Min åsikt:
En vansinnigt underhållande bok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

TÄVLING: Vinn en bok! (AVSLUTAD)

Nu lottar jag ut två pocketböcker!

Skriv en kommentar till inlägget och skriv vilken/vilka du vill tävla om, så har du en chans att vinna, så lottar jag vinnare vid tävlingens slut.

Tävlingen pågår 30/5-2/6 2012. Vinnare utses 3/5 2012. AVSLUTAD

Böckerna du kan tävla om är:
Fortfarande Alice av Lisa GenovaGrattis Lena!
Leka bland vuxna av Sophie DahlGrattis Clara!

Lycka till!

Skuggvakt av Jonas Lejon

Nummer: 1517
Titel:
Skuggvakt
Författare: Jonas Lejon
Förlag: Mörkesdottir
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-979513-7-1
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
Större delen av sitt liv har Kim levt i Stockholm, mitt bland de lysande lamporna och eviga ljuden. Men efter att hon fyllt 25 år bestämmer sig Kim för att flytta tillbaka till sin familjs stuga i den norrländska skogen. Väl där försöker hon bygga upp sitt liv på nytt, långt bort från gamla vänner och dåliga val, men det förflutna kommer snart och hemsöker henne. Hennes fars påstådda självmord ter sig allt mer mystiskt, speciellt då hon får höra om det paranoida liv han levt alldeles innan sin död. Och när faderns grav blir oförklarligt skändad börjar hon ifrågasätta vad som verkligen hände elva år tidigare i den förfallna stugan uppe i skogen. Hennes fars sagor om de gamla hustomtarna, väktare över stugorna från förr, börjar kännas allt mer trovärdiga för varje sekund hon bor kvar i den mörka skogen.

Min åsikt:
En läskig historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Jellicoe Road av Melina Marchetta

Nummer: 1516
Titel:
Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Förlag: X Publishing
Utgivningsår: 2006/2012
ISBN: 978-91-85763-25-2
Betyg: 2 av 5

 

Om boken:
Som elvaåring överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Många år senare hinner historien ikapp henne. Samtidigt väcks gamla konflikter till liv på Jellicoe internatskola, där ännu en i Taylors närhet försvinner och någon återvänder.

Jellicoe Road är en lika vacker som skakande skildring av två generationers vänskapsband, mörka hemligheter och hjärtslitande tragedier. Ett finmaskigt nät som spänner över tid och rum. Parallellt med att Taylor tvingas konfronteras med sitt livs största utmaningar, visar sig ett manuskript innehålla nyckeln till det förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden på något sätt sammanflätade med Taylors?

Min åsikt:
Bitvis ok men mest trist.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Isabellas hemligheter av Isabella Löwengrip

Nummer: 1515
Titel:
Isabellas hemligheter
Författare: Isabella Löwengrip
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-37-13689-9
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Isabella, mer känd som Blondinbella, startade sin blogg vid fjorton års ålder. Idag, tjugoett år gammal har hon hunnit starta ett klädmärke, en webbutik, ett bloggnätverk, ett investmentbolag, driva sin egen tidning, leda tv-program och är fortfarande en av Sveriges mest lästa bloggare. Genom sitt stora engagemang för sina läsare har Isabella en genomslagskraft som ingen annan. Det visar inte minst hennes debutbok Egoboost, hittills såld i 50 000 ex.

I den efterlängtade uppföljaren, Isabellas hemligheter, delar hon generöst med sig av sina egna erfarenheter – första lägenheten, första jobbet, första separationen och singellivet. Men hon skriver även om framgångens baksida, kampen mot kontrollbehov och prestationskrav, likaväl som hur man når sina drömmars mål, både privat och i yrkeslivet.

Min åsikt:
Inspirerande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Ta hand om min mor av Kyung-Sook Shin

Nummer: 1514
Titel:
Ta hand om min mor
Författare: Kyung-Sook Shin
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2008/2012
ISBN: 978-91-1-303818-6
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
Hur kan en mor bara försvinna?

Ett ödesdigert ögonblick på Seouls centralstation förändrar livet för alltid för Park So-nyos familj. Hon som alltid funnits där, med omsorg, mat och kärlek, är plötsligt borta. Hennes barn, nu vuxna med egna familjer, letar överallt, sätter upp flygblad och erbjuder belöning till den som kan hitta henne. Hennes man har lika svårt att acceptera förlusten. Långsamt går det upp för Park So-nyos anhöriga vad de tagit för givet, och att de aldrig riktigt kände henne. Kanske hade hon egna drömmar som hon försakat för deras skull?

Min åsikt:
En fin och tänkvärd historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Alltid du av Pernilla Alm

Nummer: 1513
Titel:
Alltid du
Författare: Pernilla Alm
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-979067-9-1
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Caroline är visserligen lyckligt gift, men hon har aldrig riktigt glömt sin ungdomskärlek Adam. När han av en slump kliver in i hennes liv igen vänds tillvaron upp och ner. Caroline får erbjudande om arbete på hans företag, och hon blir mer och mer insnärjd i sina egna känslor och i hans. Men ska hon verkligen riskera allt hon har för Adam?

Min åsikt:
En stark och berörande debut om kärleken och livet.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Den sista akten av Mari Jungstedt

Nummer: 1512
Titel:
Den sista akten
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-0-012767-1
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Mitt under den myllrande Almedalsveckan i Visby hittas journalisten Erika Malm mördad på sitt hotellrum. Dådet väcker stor uppståndelse, inte minst därför att offret var en stridbar debattredaktör på landets största kvällstidning. Utredningen pekar åt olika håll; hot från högerextremister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.
Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson får fullt upp, både med det uppseendeväckande mordfallet och med sin spirande förälskelse.
Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten.

Min åsikt:
Spännande läsning.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Smittad av Johanna Strömqvist

Nummer: 1511
Titel:
Smittad
Författare: Johanna Strömqvist
Förlag: Mix
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86843-55-7
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
Stockholms gator dallrar av hetta. ”Längtar ni efter hösten?” frågar tidningarna när de rapporterar om vågen v grymma överfall.
Men för Maria hamnar allt i skymundan när hon möter Emmy. Emmy liknar ingen annan, och snart kan de inte vara utan varandra. Så inser Maria att Emmy håller något hemligt. Är det så fasansfullt som det verkar – eller är allt bara en lek som gått för långt?

Min åsikt:
En bra bok om kärlek med en liten gnutta fantasy.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Ondskans pris av Set Mattsson

Nummer: 1510
Titel:
Ondskans pris
Författare: Set Mattsson
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86297-95-4
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Våren 1945 ligger Europa i ruiner. Till Malmö anländer tiotusentals flyktingar som har drabbats av ondskan i nazisternas förintelseläger. Mordet på en ung polsk flyktingkvinna sätter igång händelser som sprider sig likt ringar på battnet och får oanade konsekvenser.
Det svenska folkhemmet, som först öppnar famnen för flyktingarna, visar allt fler sprickor i fasaden.
Kriminalöverkonstapel Douglas Palm vid Malmöpolisen för det till synes hopplösa fallet på sitt bord. Inblandad blir också hans hårt prövade hustru Anna liksom den vidlyftige journalisten Torsten Jonnervik. Flyktingarna Josef och Sofia plågas av sina minnen och inte ens i fredens Sverige kommer de undan det förflutna. Douglas Palm konfronterar personer som rör sig på samhällets baksida och ställs inför frågor som skakar om hans privatliv i grunden.

Min åsikt:
Spännande till sista sidan.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.