Allt vad marken gömmer av Annika Sjögren

Nummer: 1560
Titel:
Allt vad marken gömmer
Författare: Annika Sjögren
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-7037-576-7
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Allan Karlsson, en femtioåring i Härnösand, lever lite vid sidan av samhället. Han försörjer sig på städvikariat på olika skolor i stan.
En dag rotar han bland gamla papper hemma hos sin döda mormor och hittar då uppgifter som avslöjar varför han som barn blev fosterhemsplacerad. Grubblerierna lämnar honom därefter ingen ro – och otäcka minnen bubblar upp till ytan.
Samtidigt slits Martin mellan två världar. Han bor kvar hos sin mamma, det lätt förståndshandikappade skolmåltidsbiträdet Ragnhild, fast han närmar sig de trettio. Så blir han tokkär i den impulsiva Carro som har en spännande men komplicerad bakgrund. De beslutar sig snabbt för att flytta ihop.
Men Carro oroar sig alltmer över den ansträngda relationen till sin exman. Han i sin tur är irriterad över det dåliga samarbetet kring deras gemensamma dotter. Allt det fina Carro byggt upp med Martin knakar i fogarna – och rasar slutligen, när en person hittas mördad på parets gräsmatta.
Allan Karlssons förhållande till mordoffret visar sig ha rötter långt tillbaka i tiden. Polisen famlar i blindo. Kommer man någonsin att hitta den skyldige?

Min åsikt:
Riktigt fängslande och spännande läsning.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Jordskalvsfågeln av Susanna Jones

Nummer: 1559
Titel:
Jordskalvsfågeln
Författare: Susanna Jones
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2001/2003
ISBN: 91-32-32901-6
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
Lucy Fly har lämnat England och sitt förflutna bakom sig och bosatt sig i Tokyo. Nu har hon byggt upp en ny tillvaro där hon lever ett stillsamt liv i sin enkla lägenhet. Hon arbetar som översättare, spelar i en stråkkvartett och har ett närmast ordlöst men mycket erotiskt förhållande med Teiji, en ung japan vars passion är att fotografera.
När engelska Lily kommer till Tokyo tar Lucy motvilligt hand om henne. Det blir en vänskap på tveksamma grunder och snart tvingas Lucy hjälplöst åse hur hennes perfekta, isolerade värld ockuperas av Lily på ett sätt som blir en alltför smärtsam påminnelse om det förflutna.
När Lily hittas mördad faller misstankarna på Lucy. Under förhören på polisstationen avslöjas gradvis hennes historia, full av vaga oklarheter men samtidigt avslöjande. De långa nattimmarna använder hon till att försöka förklara vad som egentligen hänt.

Min åsikt:
En psykologisk thriller fylld med intriger.

Innan allt har blommat ut av Inger Frimansson

Nummer: 1558
Titel:
Innan allt har blommat ut
Författare: Inger Frimansson
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86847-46-3
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
”Claire sitter under palmerna. Tänker på hemma. Och älskaren. För efter Richard fick hon sig en älskare. Tog jag mig. En gift. Hon nämnde inte någonting om resan. Han skulle få oroa sig. Det fanns dagar då hon önskat det. Dagar med en vaknande tomhet. Oroa dig och sakna mig! Rentav en smula rädd! Man kan bli så barnslig av att känna sig försmådd.”

Min åsikt:
Stark och mycket bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Om himlen smälter av Hassan Loo Sattarvandi

Nummer: 1557
Titel:
Om himlen smälter
Författare: Hassan Loo Sattarvandi
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86847-49-4
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
”Jag hann inte säga något innan du sa att det var det vackraste någon någonsin hade sagt till dig och om du bara hade väntat i några sekunder så hade jag sagt att det inte direkt var mina ord som jag använde där. Du kramade om mig igen och sa att jag var… tja, jag vill egentligen inte ens skriva ut det, men du sa att jag var en poet och jag kände skammen pumpa ut i kroppen.”

Min åsikt:
Bra & fin.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

TÄVLING: Vinn en bok!

Nu lottar jag ut två pocketböcker!

Böckerna du kan tävla om är:
Hej då, allihop av Conny Palmkvist – Grattis Amanda
Jag dödade mitt barn av Dr Carl Burak & Michele G Remington – Grattis Laura

Skriv en kommentar till inlägget, och berätta vilken/vilka du vill tävla om, så har du en chans att vinna. Jag lottar fram en vinnare/bok vid tävlingens slut.

Tävlingen pågår 27/6-3/7 2012. Vinnare utses 4/6 2012.

Lycka till!

Inmurad av Mikael Strömberg

Nummer: 1556
Titel:
Inmurad
Författare: Mikael Strömberg
Förlag: Frank
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-87059-03-2
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
Kent bor tillsammans med sin mor Gun på Blidö i Roslagens skärgård. Omständigheter i det förflutna har lett till att de lever ett isolerat och ensamt liv. Den här våren inträffar en serie märkliga händelser på ön. Två män drunknar under mystiska förhållanden i Kyrkviken. Gun blir inlagd på sjukhus och Kent får ärva en helt främmande mans alla ägodelar. När Kent genomsöker den stuga han fått överta finner han ett brev som enbart är ämnat att läsas av honom själv. Det berättar om en hemlighet som bevarats på Blidö i århundraden. En skrämmande historia som rör öns befolkning, kyrkan och dess omgivning. Kent ser det som sin plikt att undersöka sanningshalten i det han läst. Dessvärre är han inte ensam om att känna till den mörka historien…

Min åsikt:
En riktigt stark skräckroman. Mycket spännande & läskig.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Jödde av Gunnar E. Sandgren

Nummer: 1555
Titel:
Jödde
Författare: Gunnar E. Sandgren
Förlag:
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-85692-40-9
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
Jödde är berättelsen om ett märkligt människoöde i Jönköping under 1300-talet. Vid arkeologiska utgrävningar 1984 påträffades skelettet av ett barn i övre tonåren med ett svårt fysiskt handikapp; käken hade på ena sidan vuxit ihop med nyckelbenet.

Med utgångspunkt från gravfyndet har Gunnar E. Sandgren skrivit en berättelse om pojken Jödde i det medeltida Jönköping. Olik alla andra känner sig Jödde ensam. Med hjälp av tonerna från sin benflöjt försöker han glömma sorgerna i livet. Men Jödde har en ovanlig gåva som gör att stadsborna vänder sig till honom; han har kunskap om örters helande kraft, han kan bota sjuka och ge goda levnadsråd. I sitt utanförskap har han trots sin ringa ålder blivit klok, klarsynt och medmänsklig.

Min åsikt:
En väldigt intressant historia.

Halvvägs till graven av Jeaniene Frost

Nummer: 1554
Titel:
Halvvägs till graven
Författare: Jeaniene Frost
Förlag: Fenix
Utgivningsår: 2007/2012
ISBN: 978-91-7525-047-2
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
Halvvampyren Catherine Crawfield jagar odöda och är ute efter hämnd! Förhoppningen är att en av vampyrerna hon fngar ska vara hennes pappa – mannen som förstörde mammans liv. Jakten får emellertid ett abrupt slut när hon tillfångatas av Bones; en huvudjägare… som också är vampyr. I utbyte mot att Bones hjälper henne att hitta pappan går Cat med på att bistå honom i sökandet efter de blodsugare som lämnar spår av människokroppar efter sig. Konstigt nog verkar Bones inte ha några planer på att sätta tänderna i hennes hals, och Cat börjar undra om det kanske finns vampyrer som är goda, trots allt.
Bones är väldigt frestande – trots att han saknar puls – men det är inte läge att slappna av och förverkliga de fantasier han ger upphov till, för ett blodtörstigt mördargäng är efter dem… och Cat måste välja sida.

Min åsikt:
En helt ok fantasy.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Fenix.

Tiden av Maria Küchen

Nummer: 1553
Titel:
Tiden
Författare: Maria Küchen
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86847-48-7
Betyg: 5 av 5

 

Om boken:
”Det har gått så lång tid. Ändå finns det stunder när det stiger upp i mig som om det hände i går. Jag kan hantera det. Jag kan bli ren. Men förr eller senare väller mörker tillbaka ut i mig ur märgen. Mörker är min märg.”

Min åsikt:
En novell som kryper innanför skinnet. Stark med fantastiskt språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Migrän av Arne Dahl

Nummer: 1552
Titel:
Migrän
Författare: Arne Dahl
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86847-47-0
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
”-Tänk, säger Simon.
Och jag tänker. Jag försöker jobba mig djupt in i min överhettade hjärna. Det sista tydliga minnet av väskan är från det bakre rummet i skjulet, när väktaren kom löpande. Den trilskades, axelbandet snodde sig, jag fick inte riktigt dit den över axeln. Sen då? Löpningen mot den röda dörren. Allting höljt i smärtans blixtrar.”

Min åsikt:
En novell som växer. Bra & annorlunda.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.