Innan dagen gryr av Maggie Shayne

Nummer: 2031
Titel:
Innan dagen gryr
Författare: Maggie Shayne
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 1997/20011
ISBN: 978-91-640-6863-7
Betyg:
3 av 5

Om boken:
”Jag är fördömd. I tre nätter har jag vandrat ensam i stadens smutsiga gränder. Det är vad jag förtjänar. Jag är ett monster nu och den vidriga blodtörsten fyller mig…”

En vecka innan Angelica ska avge sina klosterlöften blir hon överfallen av en vampyr som gör henne till en nattens varelse… Rädd och ensam, och utan att ha någon som kan visa henne vad det innebär att vara vampyr, tvingas hon kämpa mot den starka blodtörsten som väckts inom henne.
Men när hon en natt, försvagad och utsvulten, möter den vackre främlingen Jameson kan hon inte längre stå emot sin hunger…

Ångerfull över vad hon har gjort ger Angelica sig av och snart upptäcker hon att det i nattens skuggor gömmer sig en fiende starkare än blodtörsten… För att överleva och rädda de som står henne närmast måste hon ge sig hän i sina nya krafter – innan dagen gryr…

Innan dagen gryr är den andra fristående delen i serien Vingslag i natten.

Min åsikt:
Bra, helt ok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Nattens barn av Maggie Shayne

Nummer: 2030
Titel:
Nattens barn
Författare: Maggie Shayne
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2003/20011
ISBN: 978-91-640-6879-8
Betyg:
3 av 5

Om boken:
Hon är en nattens varelse, en gång för länge sedan förskjuten av sin familj och av sin älskare på grund av den hon är. Nu lever Sarafina ett kallt och blodtörstigt liv, ett kärlekslöst och ensamt tillstånd där ingen får komma nära – förutom för att bli hennes nästa offer…

Men när Willem Stone träder in i hennes drömmar – och in i hennes liv – kan Sarafina inte stå emot. Hon blir som besatt av mannen med de nästan omänskliga krafterna, han som berör henne på ett sätt som ingen annan gjort tidigare. Men hennes besatthet leder dem in i en mörk och farlig värld där vampyrer ständigt lever med fienden inpå sig. Det är en värld där både Wills och Sarafinas liv sätts på spel… en värld där någon vill åt hemligheter som kan förgöra dem.

Nattens barn är den sjätte fristående delen i serien Vingslag i natten.

Min åsikt:
Bra, helt ok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Blodslinjen av Maggie Shayne

Nummer: 2029
Titel:
Blodslinjen
Författare: Maggie Shayne
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2009/20010
ISBN: 978-91-640-6990-0
Betyg:
3 av 5

Om boken:
Lilith vaknar kall, naken och ensam, utan att veta någonting förutom att hon måste fly, fly för sitt liv… för någon är efter henne.

När Ethan upptäcker den vettskrämda kvinnan som gömmer sig på hans gård, förstår han genast inte bara vem hon är, utan också vad. Han har inte glömt Lilith sedan han rymde från deras gemensamma fängelse, en hemlig anläggning som går under namnet Farmen där människor blir vampyrer, fostrade att föfa på given order. Hon var kvinnan de aldrig kunde tämja, och nu har hon också lyckats fly och hittat honom. Ethan vet inte om han kan lita på henne. Är hon där för att söka hans hjälp, eller utsänd för att döda honom?

Min åsikt:
Bra, helt ok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Svarta sinnen av Alex Kava

Nummer: 2028
Titel:
Svarta sinnen
Författare: Alex Kava
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2003/2009
ISBN: 978-91-640-5964-2
Betyg:
3 av 5

Om boken:
FBI-agenten Maggie O’Dell ska precis gå på semester när hon blir uppringd av en vän, psykologen Gwen Patterson. En patient har försvunnit under en resa till Connecticut och nu vill Gwen ha Maggies hjälp.

Till en början avfärdar Maggie hennes oro. Men när en kvinnokropp hittas i ett övergivet stenbrott i Connecticut reser hon ändå dit för att göra en ”inofficiell” utredning. Snart visar det sig att stenbrottet är en massgrav, och Maggie dras in i ett fall som förbluffar både polisen och en erfaren profilerare som hon själv.

Men var finns patienten? Är det verkligen hennes kropp man hittat i stenbrottet? Eller är hon ofrivilligt gäst hos en seriemördare med en långt sjukare fantasi än någon kunnat föreställa sig?

Min åsikt:
Bra & spännande.

Offerlamm av Erica Spindler

Nummer: 2027
Titel:
Offerlamm
Författare: Erica Spindler
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2010/2011
ISBN: 978-91-640-6468-4
Betyg:
4 av 5

Om boken:
När kvarlevorna efter en baby hittas begravda på en vingård i Sonoma tar kriminalassistent Daniel Reed upp ett spår som leder honom tillbaka tjugofem år i tiden; till hemligheter och föräderi och till en förkrossad mor vars lille son försvann spårlöst…

Alex Clarkson jagas av bloddrypande mardrömmar med huvförsedda varelser. Till en början tänker hon att det bara är sinnet som spelar henne ett spratt, men så begår hennes mamma Patsy självmord, och Alex börjar undra om mardrömmarna kan vara minnen från barndomen – sådant hon förträngt.

Kriminalassistent Reed visar sig vara den siste som såg Patsy i livet, och det han avslöjar för Alex är chockerande. Tjugofem år tidigare var hon gift med Harlan Sommer, en av Sonoma Countys mest prominenta vinproducenter. Men så försvann deras son… Den ohyggliga förlusten krossade äktenskapet och fick Patsy att ge sig av och ta Alex med sig.

Nu ställer de sig frågan om det kan vara hennes lillebror Dylan som hittats. Alex bestämmer sig för att bege sig till Sonoma för att få veta mer om utredningen. Men knappt har hon kommit dit förrän hon hamnar mitt i jakten på en farlig kallhamrad mördare…

Min åsikt:
Läskig och bra.

Kallt spår av Erica Spindler

Nummer: 2026
Titel:
Kallt spår
Författare: Erica Spindler
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2008/2010
ISBN: 978-91-640-6277-2
Betyg:
3 av 5

Om boken:
Riggio och Lundgren på mordroteln kallas till en lägenhet där en student mördats i sömnen. Offret har inget kriminellt förflutet – inte ens några klagomål från grannarna. Spåret tycks vara iskallt. Sedan hittas ännu en kropp, och en till…
Den växande listan av känslokalla mord ger inte Riggio och Lundgren mycket att gå på. Förutom sitt speciella tillvägagångssätt lämnar inte ”Nackbrytaren” några spår efter sig.
Alla dödade är unga personer med fläckfritt förflutet. Men jakten på den ansiktslöse mördaren leder snart Riggio och Lundgren in i cybervärlden, en värld där ingenting är som det verkar – och där man aldrig vet vem som iakttar en…

Min åsikt:
Bra och helt ok.

Konsten att döda av Erica Spindler

Nummer: 2025
Titel:
Konsten att döda
Författare: Erica Spindler
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2007/2011
ISBN: 978-91-640-6984-9
Betyg:
3 av 5

Om boken:
Det är sommaren 2005. Räddningsarbetare jobbar i kaoset efter orkanen Katrina och gör ett makabert fynd. I ett gammalt kylskåp hittar man sex avhuggna högerhänder – samtliga från kvinnor.

Kommissarie Patti O’Shay, som alltid följer regelboken strikt, tilldelas fallet. Utan att hitta ägaren till kylskåpet och med bevis förstörda i orkanen kör hon fast med utredningen.

Två år senare har Patti ännu inte återhämtat sig efter den tragedi som drabbade henne då hennes make och kollega dödades i den brottsvåg som följde Katrina. Men när en kvinna hittas mördad utan högerhand tar Patti upp utredningen igen. På fyndplatsen hittar hon något chockerande – bredvid offret återfinns hennes makes polisbricka!

Patti lägger nu alla regler åt sidan, fast besluten att finna mördaren. Hon känner ingen fruktan i sitt sökande efter sanningen… för om hon gör det kan hon bli nästa offer.

Min åsikt:
Bra & läskig.

Änglamördaren av Erica Spindler

Nummer: 2024
Titel:
Änglamördaren
Författare: Erica Spindler
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2006/2009
ISBN: 91-640-4469-9
Betyg:
4 av 5

Om boken:
För fem år sedan hittades tre barn mördade, utklädda till små änglar. Det fanns inga vittnen eller ledtrådar.
Änglamördaren kallade sina handlingar för ”de perfekta brotten”. Fallet förstörde närapå kriminalassistent Kitt Lundgrens karriär – och hennes liv – eftersom hon lät mördaren slippa undan.

Nu är änglamördaren tillbaka.

Men Kitt upptäcker att det är något annorlunda med de nya morden – en liten variation som talar för att en copycat härmar de ursprungliga morden. Så inträffar det otänkbara. Den riktiga Änglamördaren hör av sig till Kitt med ett bisarrt erbjudande: Han kan hjälpa henne att fånga mördaren.

Kitt måste nu bestämma sig för om hon ska lita på en seriemördare… eller riskera att bli offer för en psykopat som tagit konsten i det perfekta brottet till nya, fasansfulla höjder.

Min åsikt:
Bra & läskig.

Dödlig lek av Erica Spindler

Nummer: 2023
Titel:
Dödlig lek
Författare: Erica Spindler
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 1998/2002
ISBN: 91-640-2063-0
Betyg:
3 av 5


Om boken:

Det mystiska kärleksparet som de tre flickorna spionerade på var engagerade i en dödlig sexlek. Ingen annan skulle känna till den, särskilt inte Andie och hennes vänner. Men deras nyfikenhet hade förvandlats till en farlig besatthet…

Nu femton år senare, är det någon som spionerar på Andie. Någon som inte vill låta henne glömma det olösta mordet på ”mrs X” eller ”mr X” försvinnande.
Plötsligt tycker Andie att hon inte längre vet vilka hennes vänner är. För lojalitet kan betyda mord.

Min åsikt:
Bra och helt ok.

Catwalk av Erica Spindler

Nummer: 2022
Titel:
Catwalk
Författare: Erica Spindler
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 1995/2002
ISBN: 91-640-2068-1
Betyg:
4 av 5


Om boken:

Rebecka Lee var en nolla. Det var i alla fall vad alla sa till henne. Men ingen – ingen! – skulle behöva utsättas för de hemskheter hon fått utstå i Bend, Mississippi. Och en sak var säker – en vacker dag skulle drömmarna som fyllde Rebeckas dagar bli verklighet. När det var dags flydde hon till Los Angeles och till en värld där drömmar verkligen slår in.

Jack Gallagher ville bli Någon – han ville bli fotografen alla talade om och ville ha. Han ville bli större än den far som förnekade honom, bättre än den halvbror som gjorde anspråk på faderns kärlek. Och han var på god väg… snabbt. Han var het, han var sexig och han var förbannat bra!

I en värld där skönhet och illusion går hand i hand tar Rebecka och Jack kommandot över rampljuset. Hon som toppmodell, han som fotografen alla skriker efter. Men är priset för berömmelsen för högt? Bakom den glittrande fasaden döljer sig hemligheter som hotar att rasera allt de uppnått. 

Min åsikt:
Mycket bra & lättläst.