Månad: januari 2018 (Sida 1 av 5)

Hippiespåret av Fredrik Sandberg

Nummer: 9080
Titel: Hippiespåret
Författare: Fredrik Sandberg
Förlag: Type & Tell
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7739-505-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Fredrik Sandberg!

Bokens första mening:
I ena handen fabriksnya batikväskor med kokostvål, salladsbestick i mahogny, silverarbeten, doftljus och antikbehandlade gudabilder.

Om boken:
Jacks indienresa förvandlas till semestern från helvetet. Hans reskamrat har dumpat honom, han vet inte vart han ska, han har inga pengar och helst av allt vill han bara hitta en tjej. Så hur tar man sig ensam över land till Indien längs det en gång så klassiska Hippiespåret? Inte med en tågluffarbiljett och en tärning i alla fall, och inte genom att stjäla från sina medresenärer. Snart inser Jack att det finns viktigare frågor än hur man enklast tar sig till Goa… Är han förföljd? Finns det ett hemligt brödraskap av backpackers? Existerar The Backpacker Killer? Är Jack nästa offer?

Hippiespåret är en roadtripthriller i backpackermiljö som utspelar sig i myllret av människor och tillfälliga vänner på vägen mellan Europa och Indien.

Min åsikt:
Underhållande, spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Det magiska svärdet av Lotta Modin & Elina Höglander

Nummer: 9079
Titel: Det magiska svärdet
Författare: Lotta Modin
Illustratör: Elina Höglander
Förlag: Whip media
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88579-56-0
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Whip media!

Bokens första mening:
Det här är Edvin.

Om boken:
Edvin har flyttat och har inga kompisar. Han är mest hemma och leker själv. Det han önskar sig högst av allt är ett svärd. Och kompisar.

En dag går hans önskan i uppfyllelse och han får svärdet han drömt om. Det visar sig dessutom vara speciellt det är nämligen magiskt. Det tar med honom på ett långt, spännande och även lite läskigt äventyr, där allt kan hända.

Ålder 3-6 år.

Min åsikt:
Fin, rolig & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Blodlokan av Louise Boije af Gennäs

Nummer: 9078
Titel: Blodlokan
Författare: Louise Boije af Gennäs
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88545-73-2
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bookmark!

Bokens första mening:
Smärtan var outhärdlig.

Om boken:
Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm.

Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt men vem? Och till vad?

Blodlokan är första boken i Motståndstrilogin.

Min åsikt:
Spännande, lysande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Kryptalporten av Bobbie Peers

Nummer: 9077
Titel: Kryptalporten
Originalets titel: Kryptalporten
Författare: Bobbie Peers
Översättare: Ylva Kempe
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-32-17577-0
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Pontus Dippel satte pannan mot scannern vid sidan av hissen.

Om boken:
William Wenton är tillbaka på Institutet för posthuman forskning. Men allt är annorlunda: det är vakter överallt, det råder utegångsförbud och nya stränga regler måste följas. Sedan börjar allt underligare saker inträffa. En mörk skepnad försöker kontakta William på nätterna och han drabbas av konstiga anfall. Allt leder honom fram till en kryptalportal, men vad är det egentligen för något?

Kryptalportalen är andra delen i serien om William Wenton.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Vad vill jag och vad är kärlek? av Natalie Hanspers

Nummer: 9076
Titel: Vad vill jag och vad är kärlek?
Författare: Natalie Hanspers
Förlag: Type & Tell
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7739-379-5
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Natalie Hanspers!

Bokens första mening:
Jag har hatat mitt liv och allt som jag varit med om.

Om boken:
Känner du att du måste definiera dig med en annan person för att känna dig hel? Har du låg självkänsla, men vet inte hur du ska förändra? Tänker du mer på vad alla andra ska tycka istället för på vad du själv tycker? Den här boken är för dig som vill finna kraft och redskap för att bli trygg i dig själv och i en relation. För dig som vill skapa ett meningsfullt liv och hitta motivationen till att följa dina drömmar, oavsett om du är i en relation eller inte. För dig som vill våga bryta dig loss och ta dig framåt, starkare än någonsin.

Min åsikt:
Inspirerande & tänkvärd!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Friskyttarna av Ewa Broberg

Nummer: 9075
Titel: Friskyttarna
Författare: Ewa Broberg
Förlag: Marwa
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-639-4005-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Lilia stannade och sneglade mot de andra barnen som samlats i en klunga nedanför.

Om boken:
I Eden lever folket skyddade från den värld som togs ifrån dem under det sista stora kriget. Allt är perfekt, harmoni råder. Föda har ersatts av dagliga injektioner som tillgodoser invånarnas behov. För att säkerställa framtidens generationer, importeras regelbundet barn från andra slutna städer runt om i Nya Pangea, den kontinent som en gång kallades Europa.

Lilia, en inbunden flicka på åtta år anländer till Eden. Hon visar sig ha ett skarpt intellekt och efter uppfostran av ingenjören Erling blir hon trots sin ungdom hyllad som ingenjör. Den karriärhungriga politikern Aldo Marco får ögonen på henne, och trots att hon bara är femton år gifter han sig med henne. Men livet som privilegierad hustru blir inte alls vad hon tänkt sig. Med hjälp av helarlärlingen Tristan lyckas hon fly från Eden. Ut till en värld som de lärt sig att det inte går att leva i längre. Mötet med den riktiga världen börjar trigga minnen som Lilia begravt djupt i sitt medvetande. När hon engagerar sig i rebellernas kamp börjar hon ifrågasätta vem hon egentligen är och vilken roll hon spelar i den stora lögnen.

Lilias sökande efter identitet och tillhörighet kompliceras ytterligare av hennes känslor för Tristan och för Friskyttarnas ledare Adrian.

Friskyttarna är första delen i en trilogi om överlevnad i en dystopisk framtid.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Dagar med min mamma av Sofi Jansson

Nummer: 9074
Titel: Dagar med min mamma
Författare: Sofi Jansson
Förlag: Lindelöws
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-87291-75-3
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Ibland när jag sitter vid fönstret och tittar ut tänker jag att det kunde ha varit annorlunda.

Om boken:
Liv är i trettioårsåldern och har vuxit upp med en ensamstående mamma med bipolär sjukdom. I hela sitt liv har hon kämpat med att försöka frigöra sig från modern och sjukdomen som dominerat deras tillvaro och format deras relation. Men även kostat Liv hennes eget förhållande till mannen hon velat bygga sitt liv med.

Livs trygga punkt har alltid varit mormodern som funnits där med sin whiskeydoft, Nancy Sinatra och en trave böcker för Liv att fly in i.

När Liv blir avskedad från sitt arbete beslutar hon sig för att ta med sig sin deprimerade mamma upp till släktens sommarhus i norra Sverige. Medan modern långsamt tar sig ur depressionen och återgår till sitt författarskap samt kontakt med förläggare, tidigare liv och kommande bokturné, tvingas Liv möta de känslor och tankar hon försökt fly från.

Det blir en sommar med tid för gamla minnen och den mest gäckande frågan av alla: Hur går man vidare?

Min åsikt:
Vacker, stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

De kallade henne Delhi Braveheart av Julia Wiræus

Nummer: 9073
Titel: De kallade henne Delhi Braveheart
Författare: Julia Wiræus
Förlag: Leopard
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7343-711-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Delhi, december 2012.

Om boken:
I december 2012 avled den 23-åriga Jyoti efter att ha blivit brutalt våldtagen på en buss i Delhi. Omvärldens ögon riktades snabbt mot mångmiljonstaden. Det fruktansvärda brottet blev startskottet för massiva protester där man krävde att våldtäktsoffer inte skulle skuldbeläggas, kvinnors rätt till sina egna kroppar och att fritt röra sig utomhus. Demonstrationerna ledde till en uppdaterad lagstiftning mot sexualbrott och att kvinnors medborgerliga rättigheter hamnade på den politiska agendan.

De kallade henne Delhi Braveheart är en unik och fängslande reportagebok om ett land i omvälvning. I dagens Indien utmanas traditioner av en rekordstor uppkopplad ungdom, som har hela världen tillgänglig i sina mobiler. Dessa ungdomar appdejtar, utforskar sin sexualitet och lever enligt andra värderingar än tidigare generationer.

Med avstamp i den ökända våldtäkten och de svallvågor som följde beskriver Julia Wiræus ett splittrat land där kvinnorna tar en allt större plats, samtidigt som de tvingas förhålla sig till de sedvänjor som finns. Här intervjuas kvinnor med olika bakgrunder: aktivister, transkvinnor och konservativa hindunationalister alla försöker de hitta fast mark när synen på kön, sexualitet och religion är i gungning.

Min åsikt:
Stark, gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Begravningsståt av Jean Genet

Nummer: 9072
Titel: Begravningsståt
Originalets titel: Pompes funèbres
Författare: Jean Genet
Översättare: Anders Bodegård
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1947/2016
ISBN: 978-91-8662-939-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Tidningarna som kom ut vid Paris Befrielse i augusti 1944 talade tydligt nog om dessa dagar av barnslig hjältedyrkan, då kroppen bultade av mandom och mod.

Om boken:
Jean Genet skrev Begravningsståt som ett sorgearbete över sin vän, den kommunistiske motståndsmannen Jean Décarnin, som mördades av en milisman på barrikaderna under Paris befrielse 1944. Romanens huvudgestalter är Jean och Jean, berättaren och hans döde vän, samt en milisman, en tysk soldat, en bödel – och Hitler. I romanen intar Genet de andra männens kroppar; män som på olika sätt haft betydelse för Jean Décarnins liv och död.
På så vis växer en berättelse fram om ondska och begär, offer och bödlar. Om rollsättningar i krigets stora tragedi. Den på samma gång hårda och poetiska prosan, laddad med Genets kontrastfulla världsbetraktelse, gör romanen till en enda lång, smärtsamt vacker begravningsceremoni för den döde vännen.

Min åsikt:
Gripande, stark & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Arvsynden av Lars Inge Ström

Nummer: 9071
Titel: Arvsynden
Författare: Lars Inge Ström
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7697-054-6
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Runt lägerelden står jaktlaget samlat i tussmörkret.

Om boken:
I en sömndrucken by på gränsen mellan Småland och Östergötland hittas liket efter en ung kvinna i en grusgrop. Det är 1950-tal, och den kommunala polisen behöver hjälp från statspolisen.

Adalbert Brunner anförtros fallet som visar sig vara svårknäckt. Vem är kapabel att begå ett sådant brutalt mord i en bygd där inget mord skett i mannaminne? Snart dras Brunner in i en utredning som för honom bort genom generationer fångna av arvsyndens rostiga kedjor.

Berättelsen tar avstamp i finska inbördeskrigets vidrigheter och skildrar hur stillsamma invånare i en östgötsk ort fyrtio år senare blir förbrytare, oförmögna att styra drifter och begär. Ingen undgår arvsyndens förödande verkningar.

Men det är också berättelsen om dåtidens unga kvinnors sätt att leva och fröjdas över tillvarons möjligheter. Och om manskriget mot världens kvinnor som pågick då – som nu.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 5

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén