Månad: juni 2018 (Sida 1 av 7)

Räddaren av förlorade ting av Ruth Hogan

Nummer: 9495
Titel: Räddaren av förlorade ting
Originalets titel: The Keeper of Lost Things
Författare: Ruth Hogan
Översättare: Fredrika Spindler
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-7779-326-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Lind & co!

Bokens första mening:
Charles Bramwell Brockley reste ensam och utan biljett på 14.42-tåget från London Bridge till Brighton.

Om boken:
En gång var Anthony Peardew en hyllad författare, men på ålderns höst vårdar han främst sin samling av förlorade ting: brottstycken av andra människors liv. Det är saker som han under många, långa år har tagit hand om, för att gottgöra för ett löfte han en gång bröt.

När han inser att tiden håller på att springa ifrån honom lämnar han över sitt hus och alla dess omhändertagna, förlorade skatter till sin assistent Laura den enda person han litar på kan överta ansvaret att återförena dessa ting med deras rättmätiga ägare.

Men de förlorade tingens vårdares sista önskan visar sig ha oförutsägbara återverkningar, som i sin tur leder till en rad slumpmässiga och lyckosamma möten …

Min åsikt:
Underhållande, gripande & charmig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Lådan av Madeleine Bäck

Nummer: 9494
Titel: Lådan
Författare: Madeleine Bäck
Förlag: LL
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88073-63-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
– Men bli ihop med din chef då.

Om boken:
Ge mig. Ge mig. Ge mig.
En dag när Maxi kommer hem från jobbet står den bara där.
Lådan.
Den vill ha något av henne, men hon förstår inte vad. Hon provar med sin saliv. Spottar. Sedan med några droppar blod. Men den är ändå inte nöjd. Den kräver mer av henne. Mycket mer.

Lättläst nivå 2.

Min åsikt:
Läskig & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Vägen till London av Alix Rickloff

Nummer: 9493
Titel: Vägen till London
Originalets titel: The Way to London
Författare: Alix Rickloff
Översättare: Sofi Rydell
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-509-3126-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Truppförflyttningar.

Om boken:
Efter ett ödesdigert misstag tvingas Lucy Stanhope lämna sitt bekväma och lyxiga liv i Singapore och resa tillbaka till England. Hon blir en av de sista som lämnar ön, innan andra världskriget når dit, och hennes familj blir kvar. I ett grått och krigshärjat England, där hon inte har varit sedan hon var barn, ska hon bo hos sin moster på det gamla godset Nanreath Hall. Kontrasten blir en chock. När Lucy träffar Billy, en pojke som evakuerats från London, och han ber henne om hjälp att hitta sin mamma, säger hon ja. De två ger sig av på en resa tvärsöver landet. En resa som verkar enkel och ofarlig tills de träffar en man från Lucys gamla liv. Nu måste hon ta konsekvenserna av de val hon gjort, om hon någonsin ska få det liv hon drömmer om.

Min åsikt:
Gripande, vacker & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Koltrasten som trodde att den var en ambulans av Anders Mildner

Nummer: 9492
Titel: Koltrasten som trodde att den var en ambulans
Författare: Anders Mildner
Förlag: Volante
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86815-73-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Något är fel.

Om boken:
Hur låter världen? Frågan kan tyckas märklig, det är väl bara att lyssna. Problemet är bara att vi aldrig varit särskilt duktiga på det, istället har vi i modern tid gjort precis allting för att slippa höra.

Boken är en vindlande historia om spöken, militärens ljudvapen, koltrastar som tror att de är ambulanser, sjungande neandertalare, tyska filosofer, arkitektur, döva valar, klasskamp, den onde Kahn från Star Trek och laboratorieframställd popmusik. Med stor träffsäkerhet rör sig berättelsen mellan historia och populärkultur, mellan samhällsfenomen och den personliga reflektionen.

Chansen är stor att boken bidrar till att du plötsligt hör sådant som du aldrig tänkt på och börjar förändra hur du arbetar och lever. Du kommer utan tvivel förstå hur vår ljudmiljö faktiskt är ett val som hänger nära ihop med hur vi förhåller oss till samhällsutvecklingen, och vilka som oftast blir vinnare respektive förlorare.

Min åsikt:
Tänkvärd, underhållande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Lust att döda av Anki Edvinsson

Nummer: 9491
Titel: Lust att döda
Författare: Anki Edvinsson
Förlag: North Chapter
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88445-13-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
TT-FLASH: MISSTÄNKT SKOTTLOSSNING I UMEÅ.

Om boken:
Ett möjligt terrorattentat i centrala Umeå lamslår den annars så livfulla staden.
Parallellt sker ett brutalt mord som förbryllar den lokala poliskåren. Hänger de två händelserna ihop? Hur kan detta ske här? Polisparet Per Berg och Charlotte von Klint utses till att jaga skuggor som inte syns i en stad lamslagen av sorg. I utkanten rör sig också två unga, trasiga män, på väg utför i full fart, och en invandrartjej vars livssituation blir allt svårare att hantera. I detta kriminaldrama finns monster av alla de slag, både väntade och oväntade. Men de drivs alla av lust att döda.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Mellan himmel och Lou av Lorraine Fouchet

Nummer: 9490
Titel: Mellan himmel och Lou
Originalets titel: Entre ciel et Lou
Författare: Lorraine Fouchet
Översättare: Anna-Stina Johnson
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2016/2018
ISBN: 978-91-88697-08-0
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Jag heter Joseph, du brukade kalla mig Jo.

Om boken:
Jo och hans fru Lou såg fram emot att njuta av att åldras tillsammans på den charmiga lilla ön Groix utanför Bretagnes kust. Istället står nu Jo ensam efter att Lou hastigt gått bort. Lou var familjens klister och den som upprätthöll de bräckliga banden till barnen och barnbarnen, något hon bestämt sig för att fortsätta med även från andra sidan graven. I sitt testamente ger Lou sin man ett sista uppdrag: att göra vad som krävs för att barnen ska bli lyckliga. Men Jo, som under åren glidit allt längre ifrån sina barn, möts av en son på defensiven och en dotter som slickar sina sår efter flera havererade förhållanden. Det är ingen lätt uppgift han har fått, men kanske kan den också bjuda på fina och oväntade överraskningar.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & vacker!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Trettonde sommaren av Gabriella Sköldenberg

Nummer: 9489
Titel: Trettonde sommaren
Författare: Gabriella Sköldenberg
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-27-15430-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Sandra gav mig sommartiden som en present.

Om boken:
Jag ser hur hennes ögon glittrar i allt det svarta när hon räcker mig kolbiten och jag låter mig täckas av smuts och förvandlas. Trots att jag vet att jag inte borde, gör jag som hon säger åt mig. Det är som om den svarta kolen äter sig in i mig, att den tar bort ansvaret.

Kusinerna Angelica och Sandra är födda på samma dag med ett års mellanrum. Där Angelica är den fogliga och lugna, är Sandra den bångstyriga och vilda. Hela sommarlovet är de oskiljaktiga på landet hos morfar. Det är de två mot världen och världen är väldig och fri. Men de är också utlämnade åt varandra och långt från de vuxnas blickar. Under den trettonde sommaren svänger pendeln och Sandra framstår plötsligt som välkammad och kontrollerad. Angelica då, vem är hon? Hon som alltid fått beröm för att inte vara som Sandra? Och hur långt är hon beredd att gå för att fortsätta vara Sandras vän? Successivt förflyttas gränserna till en lek på liv och död.

Min åsikt:
Gripande, suggestiv & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Dansa vid vulkanens rand av Grégoire Delacourt

Nummer: 9488
Titel: Dansa vid vulkanens rand
Originalets titel: Danser au bord de l’abîme
Författare: Grégoire Delacourt
Översättare: Emelie Olsson
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-88697-20-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
– Jag kommer svara ja.

Om boken:
Emma är fyrtio år, lyckligt gift med tre barn – ett perfekt liv, enligt henne själv. Men en dag, på väg in i en restaurang, får hon syn på en främmande man som hon inte kan slita sina ögon ifrån. När deras blickar möts vet hon direkt: hon måste vara tillsammans med honom. Emma lämnar sin trygga tillvaro för något nytt, något hon inte har en aning om vad det ska leda till. Men är hon beredd att förlora allt?

Min åsikt:
Stark, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Litet land av Gaël Faye

Nummer: 9487
Titel: Litet land
Originalets titel: Petit pays
Författare: Gaël Faye
Översättare: Maria Björkman
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2016/2018
ISBN: 978-91-1-307730-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag vet faktiskt inte hur den här historien började.

Om boken:
Gabriel är 10 år och bor i Burundis huvudstad Bujumbura med sin franske far, sin rwandiska mor och sin lillasyster Ana. Han tillbringar det mesta av sin lediga tid med ungarna på gatan, på ständiga upptåg, de tjuvröker i en gammal övergiven bil eller badar bland flodhästar i Tanganyikasjön. Gabriel är ett känsligt barn som registrerar känslostämningar mellan föräldrarna när äktenskapet knakar i fogarna. Modern anklagar fadern för att vara rasist och överger familjen för sin rwandiska släkt.

Men spänningarna existerar inte bara mellan föräldrarna utan när Burundi för första gången får en demokratiskt vald president 1993, som genast avsätts i en blodig statskupp, bryter det latenta våldet mellan hutuer och tutsier ut. Gabriel får klart för sig att han inte är svart utan räknas som vit och att han dessutom är tutsi och därmed ett villebråd för soldaterna. När våldet trappas upp i både Burundi och Rwanda försöker Gabriel förgäves isolera sig i sin lilla värld genom att ta sin tillflykt till kamratgänget. Men våldet har brutaliserat leken och några av pojkarna har redan blivit soldater som tagit lagen i egna händer.

Nu kräver de att Gabriel ska döda en man de tagit till fånga.

Min åsikt:
Gripande, stark & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Så lärde jag mig att älska min kropp av Linda-Marie Nilsson

Nummer: 9486
Titel: Så lärde jag mig att älska min kropp
Författare: Linda-Marie Nilsson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-1-308460-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det här är en bok om hur jag förändrade mitt liv och lärde mig att älska mig själv.

Om boken:
När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal.

Med hashtaggen #allastorlekarärvackra fortsätter hon att inspirera sina följare. Alltid med en stor portion humor, som i klippet där hon testar produkter för att låren inte ska gnida mot varandra.

Eller när hon listar ”50 saker som tjocka är trötta på att höra”.

Att hennes budskap behövs är det många som vittnar om. Bland hennes många fans hittar vi de unga tjejerna som inte vågar klä om på gympan men även äldre kvinnor som aldrig visar sig i baddräkt på stranden. Föräldrar söker också hennes råd kring hur de ska prata kroppsideal med sina barn.

Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet.

Min åsikt:
Klok, tänkvärd & viktig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 7

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén