Månad: december 2018 (Sida 1 av 3)

Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

Nummer: 10083
Titel: Evelyn Hugos sju äkta män
Originalets titel: The Seven Husbands of Evelyn Hugo
Författare: Taylor Jenkins Reid
Översättare: Birgitta Wernbro Augustsson
Förlag: Louise Bäckelin
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-7799-029-1
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Louise Bäckelin förlag.

Bokens första mening:
Evelyn Hugo, filmlegend och namnet på allas läppar under sextiotalet, har just meddelat att hon kommer att auktionera ut tolv av sina mest uppmärksammade galaklänningar på Christie’s till förmån för bröstcancerforskningen.

Om boken:
Monique är inte direkt på topp. Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv.
Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne.

Min åsikt:
Fantastisk, underhållande & suggestiv!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Hjärtats alla eldar av Alice Ekström

Nummer: 10082
Titel: Hjärtats alla eldar
Författare: Alice Ekström
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-509-3311-6
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Alice Ekström.

Bokens första mening:
Hon fruktade inte döden.

Om boken:
Helsingborg, år 1708.

Hedvig Edin har en gåva. Hon är en skicklig utövare av örtmedicin och sedan barnsben har hon lärt sig läkaryrkets knep av sin pappa. Hedvig vill inget hellre än att få utöva sitt yrke, men i den tid då hon lever finns inte utrymme för drömmar. Den viktigaste uppgiften för en kvinna är att gifta sig och föda barn. Folk kallar redan Hedvig för häxa bakom hennes rygg och hon behöver inte ge dem än mer anledning att skvallra När Hedvig möter prästen Nikolaus Vikander tänds ett hopp i hennes hjärta. Men ingen av dem kan förutspå de oanade konsekvenser som mötet får. Det är inte bara himlastormande känslor som väcks till liv utan också konflikter på liv och död och snart inser de att de måste strida mot både familj, värderingar och plikter för att få en chans att vinna lyckan.

Min åsikt:
Gripande, spännande och välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Ny trånad läker snart ett brustet hjärta av Eva & Mats Eriksson

Nummer: 10081
Titel: Ny trånad läker snart ett brustet hjärta
Författare: Eva & Mats Eriksson
Förlag: Whip media
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88813-37-4
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Eva Eriksson.

Bokens första mening:
Det man vårdar älskar man.

Om boken:
Rut är sextioett år när hennes man lämnar henne för en yngre kvinna. Samtidigt flyttar enda dottern och de två barnbarnen till andra sidan jorden.

Allt hon levt för är plötsligt borta. Hon står vilsen kvar och känner sig ensam, ratad och oattraktiv. Det stilla pensionärslivet som hon sett fram emot att få uppleva med sin man kommer aldrig att bli verklighet. Hon behöver skapa sig ett nytt liv och hon måste bygga upp sig själv igen. Vem är Rut utan man, barn och barnbarn att ta hand om? Och vem vill hon vara?

Som singel ger hon sig motvilligt ut i Stockholms krogvärld och hon skaffar sig ett nytt, udda arbete. Vid sin sida har hon två nyfunna väninnor den äventyrliga, utåtriktade Ros-Marie och den trygga, kloka Nadja. Det nya livet måste, och kan, börja.

Min åsikt:
Underhållande, härlig och gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Lazarus av Lars Kepler

Nummer: 10080
Titel: Lazarus
Författare: Lars Kepler
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-014269-8
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Ljuset från den vita himlen blottlägger världen i dess mest nakna grymhet, så som den måste ha framstått för Lazarus utanför grottan.

Om boken:
En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden – andra skulle kalla det för en mardröm.

Lazarus är sjunde boken om Joona Linna.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Hypnotisören (del 1), Paganinikontraktet (del 2), Eldvittnet (del 3), Sandmannen (del 4), Stalker (del 5) & Kaninjägaren (del 6).

Min åsikt:
Mörk, spännande och välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Nora eller Brinn Oslos brinn av Johanna Frid

Nummer: 10079
Titel: Nora eller Brinn Oslos brinn
Författare: Johanna Frid
Förlag: Ellerströms
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7247-534-2
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Allt började i en bild.

Om boken:
Hur svartsjuk får man bli? Hur ofta kan man titta på en främmande människas Instagram? Hur mycket mensvärk måste man ha? Är Norge paradisets mittpunkt?
Johanna är ihop med Emil. Emil har en exflickvän som heter Nora. Nora är allt Johanna inte är: vacker, norsk, offentligt älskad i sociala medier. När Johanna av en slump får reda på att Emil och Nora ska ses inleder hon en grundlig efterforskning om Nora på Instagram – en undersökning som inte tycks kunna få ett slut. Samtidigt förtärs Johannas kropp inifrån; inte bara av svartsjukan, utan också av en genomborrande, ändlös smärta i livmodern.

Min åsikt:
Lysande, underhållande och välskrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Suicide Club av Rachel Heng

Nummer: 10078
Titel: Suicide Club
Originalets titel: Suicide Club
Författare: Rachel Heng
Översättare: Boel Unnerstad
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7781-455-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Mannen stod i ett fönsterlöst rum.

Om boken:
I en nära framtid har forskningen tagit ett avgörande framsteg: odödlighet är nu en realitet men bara för dem som förtjänar den. De kallas långlevare: De som tränar, utövar yoga, dricker hälsosamma juicer och går och lägger sig i tid. Den 100 år gamla Lea är genetiskt perfekt: en postertjej för de odödliga. En dag får hon syn på sin far på gatan. Då har det gått 88 år sedan senaste gången de träffades. När hon följer efter honom stirrar hon plötsligt döden i vitögat. Det gör Lea osäker om hon kunde vara så oförsiktig, är hon verkligen, på riktigt, värd sin odödlighet? Medlemmarna i Suicide Club har inte alltid varit aktivister. De började som ett gäng desillusionerade långlevare som ägnade sig åt förbjudna aktiviteter som livemusik, onyttig mat och ansvarslösa orgier. Men nu har de stämplats som terrorister av staten. Och Lea bestämmer sig för att kontakta dem.

Min åsikt:
Lysande, fascinerande och mörk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Nord av Merethe Lindström

Nummer: 10077
Titel: Nord
Originalets titel: Nord
Författare: Merethe Lindström
Översättare: Urban Andersson
Förlag: Weyler
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7681-131-3
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Pojken satt i ett träd.

Om boken:
Ett krig går mot sitt slut, människor är på vandring, utdrivna ur sina hus, fördrivna från byar och läger. En ung pojke har sluppit undan från marscherna och följer kompassen mot norr. Hans skulderblad sticker ut som avklippta vingar. Han är vad andra säger att han är, han är utsvulten och förnedrad. Han vandrar genom ett landskap lika ödelagt som vackert och slår följe med en annan som också bär på en hemlighet.

Min åsikt:
Briljant, mörk och vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Solen och hennes rosor av Rupi Kaur

Nummer: 10076
Titel: Solen och hennes rosor
Originalets titel: The Sun and Her Flowers
Författare: Rupi Kaur
Översättare: Tove Folkesson
Förlag: Mima
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-8868-157-7
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Mima förlag.

Om boken:
Solen och hennes rosor är den efterlängtade uppföljaren till Instagram-stjärnan och poeten Rupi Kaurs internationella succédebut Mjölk och honung. En samling dikter illustrerade med Kaurs egna teckningar om förälskelse, förlust och psykisk ohälsa. Boken är uppdelad i fem kapitel och tar oss med på en själslig resa in i livets olika ögonblick. Det handlar om att vissna, falla, rota sig, resa sig och om att blomma. En hyllning till kärleken i alla dess former.

Min åsikt:
Lysande, gripande och väldigt stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Känslosvall av Sanna Ivarsson

Nummer: 10075
Titel: Känslosvall
Författare: Sanna Ivarsson
Förlag: Books on demand
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-77854340
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Sanna Ivarsson.

Om boken:
”Till dem som får mig att känna allt det jag skriver om.”

Så lyder förordet till Sanna Ivarssons andra diktsamling, Känslosvall. De efterföljande 80 dikterna är inspirerade av de toppar och dalar, med- och motgångar, och vardagliga känslor som utgör livet.

Dikterna är uppdelade i två delar: ”Regnmoln”, där livets tyngre och sorgsnare delar kommer till uttryck, och ”Rosenskimmer”, som tar sig an de små korn av hopp och glädje som vi på något sätt alltid lyckas hitta även när det ser som mörkast ut. Såväl självhat och ångest som nyförälskelse och självförtroende är teman som berörs, i korta och koncisa ordalag.

Min åsikt:
Gripande, starka och skickligt skrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Samir & Viktor av Samir Badran, Viktor Frisk & Pascal Engman

Nummer: 10074
Titel: Samir & Viktor
Författare: Samir Badran, Viktor Frisk & Pascal Engman
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88745-22-4
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bookmark förlag.

Bokens första mening:
Vår berättelse börjar en klar vinternatt på en klubb i Göteborg.

Om boken:
Sommaren 2017 uppträdde duon 92 gånger. Med samma varma energi och närvaro mötte de sina fans dag ut och dag in. De var då årets mest bokade artister. I år deltog de för tredje gången i Melodifestivalen och deras bidrag låg under våren som #1 på Spotify; vår tids bild av framgång.

Men vägen dit var inte lätt eller självklar. Tung ADHD-medicinering, en skakig relation och ett uttalat förakt från mediasverige är faktorer som åsamkat duomedlemmarna långa perioder av både ångest och konflikter.

Min åsikt:
Gripande, genuin och lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Sida 1 av 3

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén