Kyrkan av Caroline Engvall

Nummer: 11832
Titel: Kyrkan
Författare: Caroline Engvall
Inläsare: Disa Östrand
Förlag: Southside stories
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-88725554
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Rakt över Riddarfjärden skiftade himlen från nattmörker till blekt gryningsljus.

Om boken:
En man begår ett spektakulärt självmord på Västerbron. Hans död följs av flera märkliga händelser, som vid första anblicken inte ser ut att höra ihop.

Ulrika Stenhammar, utredare vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott, längtar efter att gå på föräldraledighet, men tvingas ta tag i de misstänkta brotten där män med vitt skilda bakgrunder råkar ut för grym utpressning.

Samtidigt härjas hennes sambo Lovisa Ling av utmattning och minnen från tidigare relationer spöken ur det förflutna som i högsta grad blir avgörande för parets framtid.

Kyrkan är den fristående fjärde delen i deckarserien om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling.

Ljudbok inläst av Disa Östrand.

Min åsikt:
Spännande, rapp & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Lyster av Raven Leilani

Nummer: 11831
Titel: Lyster
Originalets titel: Luster
Författare: Raven Leilani
Översättare: Djordje Zarkovic
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2020/2021
ISBN: 978-91-8023-100-8
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Första gången vi har sex är vi båda två fullt påklädda och sitter vid var sitt skrivbord under arbetstid och badar i blått datorsken.

Om boken:
Edie kämpar sig igenom tjugoårsåldern – hon delar en sunkig lägenhet i Bushwick, New York, stämplar in och ut på sitt trista, administrativa jobb, och har utöver det ett vidlyftigt sexliv. Efter att ha legat med representanter från i stort sett varje avdelning på företaget vänder hon sig till en dejtingapp, där hon träffar Eric; en medelålders, gift, vit arkivarie med en öppen relation.
När Edie förlorar jobbet tvingas hon flytta in i gästrummet hos Eric och hans fru Rebecca. Hon blir snabbt en förebild för parets svarta, adopterade tonårsdotter Akila. Edie blir en hjälpande hand för Akila, hittills fullständigt ensam i ett ogenomträngligt vitt sammanhang. Lyster är en sexuellt laddad roman om en ung svart kvinna som försöker få utlopp för livets hunger, för sin längtan och ilska, under en tumultartad era.

Min åsikt:
Briljant, underhållande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Sly av Sara Strömberg

Nummer: 11830
Titel: Sly
Författare: Sara Strömberg
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-8023-086-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Kvinnan som kör har ett vaxlikt ansikte och säger att de är på väg till ett hem för flickor som Maria.

Om boken:
Hösten river i Åre. Trots att turisterna ännu glittrar på lyxrestaurangerna har lokalbefolkningen börjat planera för jakten och mörkret…
Ovanpå en igenbommad tågstation bor den avdankade lokalredaktören Vera Bergström. Hon sover med en älgstudsare under sängen och brottas med såväl ständiga klimakterieblödningar som med livet som aldrig blev.
När en kvinna hittas mördad i skogarna på Åreskutans baksida tar hon motvilligt på sig uppdraget att skriva ett reportage om bybornas rädsla. Men längs vägen blir hon allt mer besatt av att ta reda på vem offret var, vem som mördat henne – och varför. Det dröjer inte länge förrän Vera själv är i fara.

Min åsikt:
Spännande, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Dödsspelet av Samuel Karlsson

Nummer: 11829
Titel: Dödsspelet
Författare: Samuel Karlsson
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-8018-136-5
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Lind & co.

Bokens första mening:
Han kallade sig för Philip Baker men det var inte hans riktiga namn.

Om boken:
En grupp tungt kriminella män blir fritagna från kriminalvårdsanstalten i Västervik där de sitter av sina straff för grova våldsbrott. En av dem är ledaren, Sergei Barkov, en våldsverkare som när ett intensivt hat mot Jessica Jackson efter tidigare sammandrabbningar. Nu hamnar de återigen på olika sidor om lagen när Jessica dras in i en intensiv jakt på de förrymda fångarna.

Samtidigt är Johannes, Jessicas son, på långresa i Sydostasien. I staden Chanthaburi i östra Thailand börjar reskassan sina och han blir snabbt ett tacksamt offer för en av de många bedragare som skor sig på aningslösa ungdomar långt hemifrån och innan Johannes vet ordet av är han indragen i en farlig härva med ortens gangsterkung och tvingas in i ett spel med livet som insats. Kommer han någonsin kunna ta sig hem till tryggheten i Småland igen? Men på Mörkö står ingen trygghet att finna. En kamp på liv och död utspelar sig mellan Jessica och Sergei. Vem vinner och vem förlorar i dödsspelet?

Dödsspelet är den fjärde delen i serien om kriminalinspektör Jessica Jackson.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Skampärlorna av Aline Lilja Gladh

Nummer: 11828
Titel: Skampärlorna
Författare: Aline Lilja Gladh
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-8023-082-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Mörkret var kompakt och luften så tung av jordpartiklar och mögel att hon kände smaken av den.

Om boken:
Örbyhus syfabrik står i brand. William Silvergran ser handfallet på när fabriken hans far grundat går upp i lågor. När polisens tekniker går in möts de av en obehaglig överraskning. I det som en gång varit fabriksägarens kontor hittas gamla mänskliga kvarlevor, gömda i ett lönnfack.
Familjen Silvergran sluter sig och är inte till någon större hjälp i utredningen. Och när den lokala polisen tycks mer upptagen av redlösa semesterfirare i den rådande värmeböljan än av upptäckten på syfabriken, kan kommissariens syster, Lo Karlberg, inte låta bli att på egen hand börja snoka i det mystiska fallet.
Två parallella berättelser växer samtidigt fram. En ung kvinna i det förflutna söker efter något mer spännande än sitt inrutade liv på landet. Och i vår tid kämpar en annan ung kvinna för att ta sig ur ondskans grepp …

Skampärlorna är den tredje, fristående, delen i Örbyhus-serien.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Tändstickan (1) & Änglaleken (2)

Min åsikt:
Spännande, underhållande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Vem är Maud Dixon? av Alexandra Andrews

Nummer: 11827
Titel: Vem är Maud Dixon?
Originalets titel: Who is Maud Dixon?
Författare: Alexandra Andrews
Översättare: Hanna Axén
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-78355-77-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
”Madame Weel-cock?”

Om boken:
Florence högsta dröm är att bli berömd författare. Drömmen verkar långt borta när hon får sparken från sitt första jobb i förlagsbranschen. Men när hon oväntat får erbjudande om att bli assistent till personen bakom den världskända författarpseudonymen Maud Dixon, tror Florence att hon fått sitt livs chans. Upplägget verkar fantastiskt. Maud Dixon visar sig vara Helen, som blir en sträng men generös mentor för Florence. Hon bjuder med Florence på en researchresa till Marocko, där Maud Dixons nya roman utspelar sig. Florence har aldrig varit utomlands tidigare. I Marocko är de med om en fruktansvärd bilolycka där Helen avlider och Florence vaknar upp på sjukhuset med en ny möjlighet. Då ingen vet vem Maud Dixon egentligen är kan hon kanske uppnå sin högsta dröm …

Min åsikt:
Spännande, suggestiv & fascinerande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Röd gryning av Jesper Ersgård

Nummer: 11826
Titel: Röd gryning
Författare: Jesper Ersgård
Uppläsare: Fredde Granberg
Förlag: Storytel Original
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789179910174
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Storytel Original.

Om boken:
Alexander DeFall är en världsberömd filmstjärna, Rebecca Skyler en småkriminell fifflare. Han har just kommit hem till Sverige för att ha premiär på Dramaten, hon har precis lurat till sig pengar från ett förortsgäng. De känner inte varandra, men när de blir kallade till ett advokatkontor, där ett testamente ska öppnas, förändras hela deras liv.

Det storslagna arv som de nu ska dela på kommer nämligen med märkliga förbehåll, och de inser snart att det även försatt dem i fara. När de blir attackerade av okända män tvingas de fly för sina liv. Nu måste de samarbeta för att ta reda på vilka som jagar dem – och varför.

Samtidigt i Sibirien gör ett ryskt forskarlag ett mycket märkligt fynd. Begravt i den tinande permafrosten hittar de ett objekt som trotsar allt hittills känt om vetenskap och om vår historia. Vad har fyndet med Rebecca och Alexander att göra? Sanningen är större och obehagligare än vad någon kunnat ana.

Röd gryning är första delen i serien Sky & Fall.

Ljudbok uppläst av Fredde Granberg.

Min åsikt:
Spännande, fascinerande & välskriven!

Lyssna på/läs boken på Storytel.

De likas lek av Therese Slettengren

Nummer: 11825
Titel: De likas lek
Författare: Therese Slettengren
Förlag: Ordberoende
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-88867-97-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Ordberoende.

Bokens första mening:
Täcket av snö skänkte staden ett ljus som var ovanligt för den annars så mörka och dystra månaden november.

Om boken:
En ung flicka faller från en balkong. Var det verkligen en olycka eller är det någon som vill tysta henne?

Liv och hennes dotter Stella har ärvt en stor lägenhet på Karlaplan. De har lämnat ett destruktivt liv i Sydafrika bakom sig och försöker glömma det gamla och börja om på nytt. Men det går inte så lätt som de hoppats att smälta in i Östermalmslivet. Snart ökar friktionerna mellan dem och deras nya vänner och det förflutna hinner i kapp. Stella hoppas att en middag på hennes 15-års dag ska göra allt bättre, men den slutar i kaos. Måste Liv och Stella fly igen, eller vågar de stanna kvar? De likas lek är en spänningsroman om att passa in, och om kampen att behålla den perfekta ytan – till vilket pris som helst. Vilka blir konsekvenserna när fasaden spricker och det förflutna kommer ikapp?

Min åsikt:
Spännande, underhållande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Med hela handen i syltburken av Maria Steen

Nummer: 11824
Titel: Med hela handen i syltburken
Författare: Maria Steen
Inläsare: Maria Lyckow
Förlag: Word Audio
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789180003353
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Word Audio.

Om boken:
Agnetas och Carinas liv har varit ganska händelsefattiga på sistone. De har varken fått parkeringsböter, vunnit på Triss eller satt dit någon skitstövel på flera veckor. Det har gått så långt att Carina lagar kalasmat på en tisdag.

Så står det i tidningen att en äldre kvinna i skogen utanför Karlskrona spårlöst försvunnit, men det finns inga tecken på kidnappning eller mord. De enda grannarna bor i ett konstnärskollektiv en bit bort och säger sig inte veta någonting. Enligt Agneta är konstnärer ytterst misstänksamma typer, sådana som knarkar, käkar groddar och pimplar vin. Det sista har hon i och för sig inte så mycket emot. Men kan de ha något att göra med att en tant gått upp i rök? Det borde gå att lista ut om man bara tar lite initiativ, tänker hon.

Med hela handen i syltburken är fjärde delen i feelgood-serien I vått och torrt.

Ljudbok inläst av Maria Lyckow.

Min åsikt:
Spännande, rolig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.