Ett arabiskt vemod av Abdellah Taïa

Nummer: 1419
Titel:
Ett arabiskt vemod
Författare: Abdellah Taïa
Förlag: Elisabeth Grate
Utgivningsår: 2008/2012
ISBN: 978-91-86497-15-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Tolvårige Abdellah från Salé funderar över sitt liv. Efter att ha undkommit en gruppvåldtäkt vet han att han är stämplad som den feminine pojken. Som den vackra Leïla. En slav. Han börjar ett febrigt sökande efter att återfinna sig själv, i sig själv, i andra och i andra städer. Han drömmer om att skapa ett annat liv, om att filma: ”Jag var inte mig själv. Jag måste hitta mig själv. Och för att göra det lät jag mig gå vilse på Kairos gator. Jag anade inte att det skulle bli värre.”

Min åsikt:
En kort men väldigt stark historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar