Clownen gråter av Javiera

Nummer: 1424
Titel:
Clownen gråter
Författare: Javiera
Förlag: Norlén & Slottner
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86859-38-1
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Javiera var en livsglad och energisk ung kvinna mitt i karriären. Då träffade hon mannen som hon trodde var hennes livs stora kärlek. Inget kunde varit mer fel. Med psykisk och fysisk misshandel tog han kontroll över hennes tillvaro och bröt ner henne tills hon inte längre hade något kvar. Till slut höll hon även på att mista livet.

Clownen gråter är Javieras förskönade berättelse om vägen rakt in i helvetet. Hon beskriver en kaotisk tillvaro i ständig skräck för att göra fel och ett självförakt som växte sig så stort att hon inte ville fortsätta leva. Men det är också berättelsen om hur hon, tack vare en engagerad person på socialen, till slut lyckades hon bryta sig loss och påbörja den långa och jobbiga vägen tillbaka till livet.

Javiera vill i sin bok ifrågasätta ett samhälle där så många människor välja att inte ”lägga sig i” – även personer som arbetar inom vården, polisen och socialtjänsten. Vad är det som gör att vi väljer att inte se Och varför är det ofta så svårt att få den hjälp som misshandlade kvinnor behöver och har rätt till?

Min åsikt:
En stark sann historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar