Jane Eyre (seriealbum) av Charlotte Brontë

Nummer: 1426
Titel:
Jane Eyre (seriealbum)
Författare: Charlotte Brontë
Förlag: Argasso
Utgivningsår: 2008/2011
ISBN: 978-91-86579-29-6
Betyg: 3 av 5


Om boken:

1800-talets England. Den föräldralösa lilla flickan Jane Eyre får en kärlekslös uppväxt hos rika släktingar, som skickar iväg henne till en internatskola för fattiga barn. I sin längtan efter frihet och självständighet tar hon tjänst som guvernant hos den gåtfulle mr Rochester på godset Thornfield. Hon känner stark sympati med sin arbetsgivare men upptäcker snart att han och godset döljer en mörk hemlighet…

Charlotte Brontës klassiska roman från 1847, här i färgrik serieformat, följer den egensinniga unga Jane Eyre från olycklig barndom till vuxenlivets glädje, smärta och omvälvande kärlek. Den skrevs i en tid när kvinnliga författare var sällsynta och böcker om kvinnors liv och vardag hörde till ovanligheterna. Nu, många år senare, har romanen fortfarande kvar sin relevans och tjuskraft och hittar ständigt nya läsare.

Min åsikt:
Intressant med klassiker i serieformat, något som kan tilltala många. Jag gillar det!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar