Sanningen av Riikka Pulkkinen

Nummer: 1461
Titel:
Sanningen
Författare: Riikka Pulkkinen
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-1-303658-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Elsa är döende i cancer och familjen försöker på olika sätt hantera tanken på att hon snart kommer att vara borta. Hennes make Martti, som är konstnär, bestämmer sig för att för första gången måla av henne. Dottern Eleonoora har svårt att se sin starka och rediga mamma tyna bort och kämpar med tanken på att bli moderlös. Dotterdottern Anna bär på egna sorger som hon flyr genom att hitta på historier om andra människor och deras liv.
En eftermiddag när Anna hälsar på sin mormor hittar hon en klänning som blir ledtråden till en ny historia, den om Eeva, hennes mammas barnflicka, som morföräldrarna har förtigit i åratal. Bit för bit avslöjas hemligheter som kastar nytt ljus över barndomsminnen och familjeberättelser.

Min åsikt:
Mycket bra! En stark skildring.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar