Min ena mamma hette Ruth av Lotta Backman

Nummer: 1464
Titel:
Min ena mamma hette Ruth
Författare: Lotta Backman
Förlag: Cordia
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-526-3340-3
Betyg: 4 av 5


Om boken:

”Det är något som inte stämmer med Karin. Hon ser inte ut som andra tanter som kommer hem till oss. Karin har örhängen. Pappa öppnar grinden för någon som har läppstift och örhängen. Jo, jag ser att läpparna som ler är röda och läppstiftsblanka. Det blir konstiga tankar inne i mig.”

Lotta växer upp i skuggan av en stor familjehemlighet, en hemlighet som briserar när hon är 18 år. Plötsligt kastas hela hennes värld omkull.
I denna självbiografiska roman målar Lotta Backman ömsint bilden av sin mamma Ruth och av uppväxten i 50- och 60-talens fromma frikyrkomiljö. Minnesbilderna varvas med berättelsen om den vackra Karin som lever i en annan värld, fylld av spänning och flärd. Men också av förluster, död och ett förlamande svek som driver henne att lämna bort sitt enda barn.

Min åsikt:
Stark och lättläst.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar