Paradisträdgården av Amy Waldman

Nummer: 1467
Titel:
Paradisträdgården
Författare: Amy Waldman
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2011/2012
ISBN: 978-91-0-012736-7
Betyg: 3 av 5


Om boken:

En jury samlas för att utse det bästa bidraget i en arkitekturtävling för ett minnesmärke där World Trade Center tidigare stod på Manhattan. Deras röster faller på en grön och frodig trädgård, och när kuvertet med den anonyma vinnaren äntligen öppnas visar det sig vara en amerikansk muslim. Hans främsta försvarare är oväntat en änka som förlorade sin man i terrorattacken. Det blir upptakten till en skakande strid om rätten att sörja, identitet, konst och tro.

Min åsikt:
Tänkvärd!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar