Gryningspyromanen av Jörgen Pettersson & David Widlund

Nummer: 1486
Titel:
Gryningspyromanen
Författare: Jörgen Pettersson & David Widlund
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-86775-11-7
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
I media kallas han Gryningspyromanen. Ulf Borgström satte hela Skåne i skräck och misstänks ha anlagt över hundra bränder i stora delar av Sverige. Gryningspyromanen har kostat samhället hundratusentals miljoner kronor och hans framfart har resulterat i totalförstörda kulturskatter som aldrig kan ersättas.

I nästan tjugo år gäckade Gryningspyromanen polisen. Trots att han planterade ledtrådar som ledde tillbaka till honom själv fick han fortsätta härja fritt. Först 2011 dömdes han, en dom som hade kommit långt tidigare om polisen och rättsväsendet gjort sitt jobb ordentligt.

Hur gick det till på Ulf Borgströms resa mot att bli Sveriges värsta mordbrännare? Hur kunde han gå fri så länge när alla visste vem han var? Och inte nog med det – hur kunde han få samhället att finansiera hans verksamhet?

Min åsikt:
Intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Gryningspyromanen av Jörgen Pettersson & David Widlund“

  1. Stina skriver:

    Hade tyckt det var kul att läsa den men bara för att det är min gamla slöjdlärare…

Lämna ett svar