Ansiktet bakom masken: om att vara borderline av Jouanita Törnström

Nummer: 222
Titel: Ansiktet bakom masken: om att vara borderline
Författare: Jouanita Törnström
Förlag: Mareld
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9188872580
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Psykiska svårigheter beskrivs ofta utifrån, från ett utrednings- eller behandlingsperspektiv. Termen borderline används för att beteckna tillstånd med starka känslosvängningar och instabila relationer. Den här boken har ett inifrånperspektiv. Här talar en människa som går igenom en lång tid av svår inre kamp och ser en uppgift i att berätta om den för andra. Läsaren får dela vrede, sorg och förtvivlan, men också följa med i att upptäcka livsmöjligheter och glädjeämnen. DBT, dialektisk beteendeterapi, är den behandling som författaren genomgår medan boken kommer till, och som blir avgörande för hennes tillfrisknande.

Dagboksanteckningar och reflektioner visar också de många och långa dagarna där inget stöd finns i närheten, något som inte så ofta kommer fram i behandlingslitteraturen.

Min åsikt:
Jouanita Törnström berättar öppet om sitt liv med borderline, sina känslor och behandlingar. Intressant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar