Huset du älskade av Tatiana de Rosnay

Nummer: 1574
Titel:
Huset du älskade
Författare: Tatiana de Rosnay
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-86480-22-6
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
Berättelsen utspelar sig  i artonhundratalets Paris. Medan delar av staden skövlas under baron Haussmanns urbanistiska ambitioner lever Rose Bazelet ett fridfullt liv i sitt hus på Rue Childebert. Men en dag kungör prefekturen att Boulevard Saint-Germain ska dras fram där hon bor och att även hennes hus ska rivas.

Då Rose lovat sin avlidne make Armand att aldrig lämna familjens hus, bestämmer hon sig för att kämpa till sista andetaget för att rädda det. Om kvällarna, i stearinljusets sken, skriver hon ett långt brev till Armand där hon berättar om sin kamp för huset samtidigt som hon ser tillbaka på sitt liv och så småningom avslöjar en hemlighet som hon förtigit i över trettio år.

Min åsikt:
En gripande historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera