En bluffpilots bekännelse – Thomas Salmes 13 år i himlen av Thomas Salme & Stefan Lövgren

Nummer: 1582
Titel:
En bluffpilots bekännelse – Thomas Salmes 13 år i himlen
Författare: Thomas Salme & Stefan Lövgren
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-1-303753-0
Betyg: 1 av 5

 

Om boken:
När Thomas Salme grips på Schiphols flygplats utanför Amsterdam har han suttit sammanlagt tretton år bakom spakarna med ett förfalskat flygcertifikat. Han har över tiotusen flygtimmar i bagaget och har transporterat hundratusentals passagerare till deras destinationer.

Kanske var du en av dem som hörde honom säga ”this is your captain speaking”, i trygg förvissning om att mannen i högtalaren var den han utgav sig för att vara, en kvalificerad pilot med klara papper?

Bluffpiloten Salmes resa börjar i uppväxtens Jordbro och tar oss till Terminal 3 på Schiphol där pilotkarriären kraschar. Men resan – eller berättelsen – slutar inte där. Journalisten Stefan Lövfren gräver djupare i Salmes historia och undersöker hur det kan komma sig att flygbranschen, med sina högt ställda säkerhetskrav, under så lång tid kunde missa att Salme flög utan licens. Sökandet efter sanningen utvecklar sig till en berättelse om fakta och fiktion, drömmar och drivkrafter och jakten på den perfekta storyn.

Min åsikt:
Inte särskilt bra.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “En bluffpilots bekännelse – Thomas Salmes 13 år i himlen av Thomas Salme & Stefan Lövgren“

  1. […] Antal sidor: 303. ISBN: 978-91-1-303753-0, 978-91-1-304850-5. Andras röster: Boklysten, Jennies boklista, Malin Johansson. Köp hos t.ex.: Adlibris, […]

Lämna ett svar