I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva av Birgitta Andersson

Nummer: 223
Titel: I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva
Författare: Birgitta Andersson
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-7195-776-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:

En bok om Agneta Ingbergs liv med Alzheimers sjukdom.

Agneta Ingberg är 58 år när hon får beskedet att hon drabbats av Alzheimers sjukdom. Redan tidigare har hon misstänkt att något är fel. Hon hittar inte längre i tunnelbanan, orden sviker henne och hon tappar allt oftare koncentrationen. Känslor av skam och svek kommer med diagnosen, men hon bekämpar dem med klarsyn och drastisk humor. Nej, man kan ju inte lägga allting på minnet – men var lägger man det då?

Vännen och prästkollegan Birgitta Andersson förmedlar här Agnetas tankar om livet före och efter beskedet. Det har blivit en varm, klok och trots allt ljus berättelse om vardagslivet och existens, skriven för drabbade, anhöriga, vårdare och alla andra som ibland skämtsamt säger: ”Jag har nog fått Alzheimer light.”

Min åsikt:
En mycket intressant bok om alzheimers sjukdom från den som själv är drabbad.
Mycket läsvärd.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar