Konturer av den dag som nalkas av Léonora Miano

Nummer: 1590
Titel:
Konturer av den dag som nalkas
Författare: Léonora Miano
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2006/2008
ISBN: 978-91-976003-4-7
Betyg: 4 av 5

 

Om boken:
Konturer av den dag som nalkas utspelar sig precis som debutroman Nattens inre i det fiktiva centralafrikanska landet Mboasu. Kriget är över men har satt djupa spår. Religiositeten frodas och kvacksalvare av alla slag försöker slå mynt av den moraliska och materiella misären. Desperata föräldrar gör sina egna barn till syndabockar och kör ut dem på gatan.

När Musango är nio år jagas hon iväg av sin mor som anklagar henne för att ha det onda ögat och återser henne inte på tre år. Efter att ha blivit kidnappad och såld till människosmugglare blir hon inspärrad av hallickar som döljer sin cyniska verksamhet bakom en väckelsekyrkas fasad.

Musango lyckas fly och irrar genom staden i sitt sökande efter modern. Under färden vänder hon sig till modern i tanken, för att försöka förstå sitt förflutna och skapa sig en framtid.

Min åsikt:
En stark historia som stannar kvar.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera