I natt är du död av Viveca Sten

Nummer: 1650
Titel:
I natt är du död
Författare: Viveca Sten
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-37-13668-4
Betyg: 3 av 5

 

Om boken:
En kylig septemberdag hittas studenten Marcus Nielsen död i sin lägenhet i Nacka. Han hänger i en snara som fästs i takets lampkrok och han har efterlämnat ett avskedsbrev. Allting tyder på självmord. Men Marcus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller Nackapolisen att inte avskriva fallet. På polisstationen är situationen ansträngd – kriminalinspektör Thomas Andreasson var nära döden ett halvår tidigare då isen utanför Sandhamn brast under hans fötter. Kommer han att kunna återhämta sig?
När polisen börjar nysta u Marcus död upptäcker man att spåren leder till militärbasen Korsö utanför Sandhamn. Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Thomas nästa vän Nora Linde, som precis har lämnat sin man, försöker ta reda på mer om militärförläggningen där de hårdföra kustjägarna verkat i decennier. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?

Den fjärde boken i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektören Thomas Andreasson och juristen Nora Linde.

Min åsikt:
Rätt ok, bitvis spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar