Nummer: 233
Titel: Kära Gabriel
Författare: Halfdan W. Freihow
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2004/2006
ISBN: 91-0-010718-2
Betyg: 3 av 5


Om boken:

För Gabriel måste världen vara logisk och konsekvent. Ironi och dubbeltydligheter kan leda till våldsamma raseriutbrott. Och han kan inte sätta sig in i andra människors känslor och tankar. Gabriel har diagnosen autism och ADHD.
I ett långt personligt brev till sin son skriver Halfdan W Freihow om familjen, som till det yttre är lik de flesta andra. Trevande försöker han sätta ord på hjälplösheten, utmattningen, sorgen över alla tillkortakommanden och rädslan inför en osäker framtid. Men mer än någonting annat genomsyras hans brev av stolthet och av en gränslös kärlek till Gabriel, pojken som skänker så mycket glädje.

Min åsikt:
Det är en väldigt vacker, filosofisk och tänkande bok, full av kärlek.
Men jag kan inte sluta fundera på om Gabriel någonsin kommer kunna ta sig till detta brev och förstå alla filosofiska och tänkande meningar, otroligt bra skrivet men kan han själv förstå?

Slutet av boken innehåller även fakta om autism och ADHD.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone