Djur av Joyce Carol Oates

Nummer: 238
Titel: Djur
Författare: Joyce Carol Oates
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2002/2006
ISBN: 91-0-010974-6
Betyg: 5 av 5Om boken:

Brandlarmet gick klockan 03.50 i den isande vinternatten. Ljudet var öronbedöavden och någon rusade runt i studenthemmets korridor och bankade på dörrarna. Flickorna samlades ute på gräsplanen, paniken gjorde dem upprymda. Men nu såg de – röken och eldslågorna kom inte från deras hus, det var utanför campus, borta vid lärarbostäderna.

Som 20-åring vid Catamount Collage blir Gillian Brauer förälskad – i poesi, i den karismatiske professorn Andre Harrow och hans hustru Dorcas som är en kontroversiell skulptris. Deras bohemiska livsstil, deras avlägset belägna hus och nattliga hemligheter utövar en oemotståndlig lockelse på henne. Lust, spänning och ångest väntar. Gillian Bauer är på väg ner i helvetet.

Min åsikt:
En kort roman men med lika mycket innehåll som en annan bok.
Hon skriver mycket starkt, rakt och skickligt om utsatthet, besatthet och sexualitet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar