Rosor, min kära, bara rosor av Mark Levengood

Nummer: 1712
Titel:
Rosor, min kära, bara rosor
Författare: Mark Levengood
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-642-0403-5
Betyg:
4 av 5

 

Om boken:
I Mark Levengoods nya samling blandas världsstjärnor som Meryl Streep och Dalai Lama med en sorglustig historia om Liv Ullmans hund. Men här finns även vinteroptimisterna på livsfarliga skridskoisar, de inte helt ungdomliga turisterna på Göta Kanal och en ängslig telefonväckningsröst på ett hotell i Sverige. Samt förstås Marks kedjerökande mamma, hans svindlande långa morfar och det gistna hembiträdet som vilset vandrar genom livet på svullna fötter.

För i Marks ögon är vardagen ett myller av intressanta iakttagelser som han vänder och vrider på och gör både oväntade och inspirerande upptäckter. Och har man Marks förmåga att se det roliga även i misslyckanden, då blir allt det vanliga och trista i vardagen något positivt och lärorikt.

Min åsikt:
Som alltid ger Mark Levengood bra, roliga och intressanta tolkningar av olika händelser i hans liv.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar