Gåtornas plats av Dan Brown

Nummer: 240
Titel: Gåtornas plats
Författare: Dan Brown
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 1998/2006
ISBN: 91-0-010716-6
Betyg: 3 av 5


Om boken:

The National Security Agency (NSA) är en topphemlig organisation, mycket mäktigare än CIA. När NSA:s oslagbara dator TRANSLTR hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bästa kryptoanalytiker, den briljanta Susan Fletcher.
Det hon upptäcker sänder chockvågor genom maktens korridor. NSA hålls som gisslan – inte med hjälp av vapen, utan med en kod som är så komplex att om den släpps fri skjuts hela USA:s underrättelsetjänst i sank.
Två händelsekedjor sätts snabbt igång. Susan söker förädaren inom NSA:s väggar, och hennes fästman, David Becker, skickas av NSA till Sevilla i en intensiv och farlig jakt på ringen som har kodens lösning ingraverad.
Snart går det dock upp för Susan att hon står i en härva av hemligheter och lögner. Hon slåss inte bara för sitt land utan också för sitt eget och Davids liv.

Min åsikt:
Boken är Dan Browns egentliga debut, men släpps som bok nummer 4 här i Sverige.

Den är spännande, intressant och lockande att läsa. Mycket lättläst.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar