Johannas backe av Oscar Danielson

Nummer: 241
Titel: Johannas backe
Författare: Oscar Danielson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-46-21337-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Mormor Elin finns inte mer. Hon trillade nerför trappan en sen kväll, lyfte inte på fötterna ordentligt och ramlade i det svaga ljuset där fallhöjden var som högst. Ett år senare reser dottersonen Markus och hans mor Barbro till Elins hus i Dalarna för att försöka få lite ordning på hennes saker. I en låda hittar de Elins dagböcker. ”Släng skiten”, säger Barbro ointresserat. Men Marcus tar med sig lådan hem och börjar läsa.
Ur Elins noggranna men kortfattade anteckningar växer bilden av ett liv fram. Mormodern visar sig ha varit en betydligt mer sammansatt person än Markus kunnat ana, en obehändig stark kvinna som hade att slåss mot arvet efter en psykiskt sjuk mor. Och när han så småningom återfinner morföräldrarnas kärleksbrev ges ytterligare svar på gåtan Elin.

Min åsikt:
En fantastisk bok som beskriver några människors livsöden, man följer dels Elin men även Rut och Johanna.

Intressant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar