På dina murar av Helena Looft

Nummer: 242
Titel: På dina murar
Författare: Helena Looft
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2005
ISBN: 91-46-21241-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Gun är vuxen men vill inte flytta hemifrån. Hon lever med sin mamma i en gammal Östermalmsvåning, i en värld som blir alltmer oskarp i konturerna. Mamman försörjer sig på sömnadsarbete. Gun försörjer sig inte alls. Hon bara går omkring i rummen och ser dammet falla, silvret svartna, dagarna komma och gå. De båda kvinnornas relation är tät och trasslig, de flyter ihop med varandra, trevar sig fram i ett töcken, tyder tecken, gissar och tror. Gun längtar ut, men hon har ingenting att gå till. Hon vill skapa sig ett liv men hon vet inte hur man gör. Hon behöver en dröm, en uppenbarelse, en berättelse som kan bli verklig:
Ordet finns, det finns hos någon, ja, det är någon till och med.

Min åsikt:
En psykologiskt grävande bok, som är väldigt intressant att läsa, och tar sig in i Guns psyke.

Mycket bra!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar