Mitt liv i mina händer av Alison Lapper

Nummer: 243
Titel: Mitt liv i mina händer
Författare: Alison Lapper
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-7002-225-9
Betyg: 3 av 5Om boken:

Alison Lapper föddes 1965 utan armar och med för korta ben. Hennes familj fick rådet att lämna bort henne, så hon överlämnades till de sociala myndigheterna. I nitton år bodde hon på handikappsinstitutioner under strikta förhållanden. Medan hon kämpade sig igenom en kärlekslös barndom med både fysiska och psykiska övergrepp, bestämde hon sig för att slå sig fri och bli självständig.

Min åsikt:
Att läsa om ett barn som lämnas bort bara för att det inte fysiskt ser ut som ett barn ska, är otroligt skrämmande. Men att sedan få läsa hennes historia, om hur hon behandlades på de ställen där hon hamnade är helt obeskrivligt.

En bok med styrka.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar