Paradiset förlorat av Cees Nooteboom

Nummer: 1781
Titel:
Paradiset förlorat
Författare: Cees Nooteboom
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2004/2006
ISBN: 91-0-010865-0
Betyg:
4 av 5

 

Om boken:
En kväll i kåkstaden Paraisópolis i São Paulo blir den unga Alma överfallen och våldtagen av en grupp män. För att förjaga skuggorna, fördriva minnet av den händelsen reser hon med sin väninna Almut till det land de drömt om som barn, Australien. Men drömmarnas tid är sedan länge förbi, aboriginernas drömspår försvunna. Hon tar avsked från det förlorade förlovade landet och beger sig till en kurort i Österrike, där hon börjar arbeta som fysioterapeut – och på nytt träffar den medelålders, mjältsjuke litteraturkritikern Erik Zondag, holländaren som hon en gång mött under den egenartade ”änglafestivalen” i Perth. Deras återseende nu blir lika märkligt – och lika omöjligt blir det för dem att verkligen återförenas. 

Min åsikt:
Älskar språket även om jag tyckte att den var lite svår emellanåt.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar