Nina av en slump av Michèle Lesbre

Nummer: 1817
Titel:
Nina av en slump
Författare: Michèle Lesbre
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2001/2012
ISBN: 978-91-86480-40-0
Betyg:
4 av 5

 

Om boken:
”Dagarna ser precis likadana ut. Jag kliver upp, jag går till salongen, jag kletar i folks hår, rafsar i deras hårbotten, jag schamponerar och schamponerar […], jag springer till 25:ans buss, jag kommer hem, jag går och lägger mig. Det är allt.”Nina är frisörlärling i Roubaix i norra Frankrike, men hon drömmer om teatern, om att vara Nina i Thechovs ”Måsen” i stället för Nina av en slump.

Ninas mamma Suzy och hennes vänner arbetar på traktens enda återstående textilfabrik. Berättelsen utspelar sig under några få intensiva dagar då Nina letar efter en födelsedagspresent till sin mamma. Planerna korsas när den cyniske fabrikschefen Delplat hotar att lägga ner fabriken och tvingar fabriksarbetarna i strejk.

Min åsikt:
Intressant och mycket bra.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar