När jorden rämnar av Reggie Nadelson

Nummer: 2038
Titel:
När jorden rämnar
Författare: Reggie Nadelson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2004/2006
ISBN: 978-91-7263-796-2
Betyg:
3 av 5

Om boken:
New York är förlamat sedan attentatet den elfte september: barrikader, avspärrningar och beväpnade soldater är numera permanenta inslag i stadsbilden.
En frostig vintermorgon hittar en joggare barnkläder, indränkta med blod och nergrävda i den till hälften frusna marken i närheten av Brighton Beach på Brooklyns Atlantkust. När ett barn försvinner i en annan del av staden kommer hela New York Citys skräck och osäkerhet upp till ytan. Finns det ett samband mellan de båda fallen?

Den rysk-judiske kriminalpolisen Artie Cohen kallas in för att delta i utredningen. Under sitt alltmer besatta sökande efter det försvunna barnet hamnar Cohen i de avlägsna förstäderna på Brooklynkusten, och hans förflutna kommer plötsligt ikapp honom.

Jakten på mördaren går genom ett New York som sällan skildras, staden som är byggd på vatten: öar, broar, tunnlar och stränder – från nedre Manhattan via Brooklyn och Coney Island till fiskeläget Sheepshead Bay.

När jorden rämnar är den femte boken om kriminalpolisen Artie Cohen.

Min åsikt:
Bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar