Det förlorade barnet av Tad Williams

Nummer: 1828
Titel:
Det förlorade barnet
Författare: Tad Williams
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2003/2006/2007
ISBN: 978-91-32-43599-7
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Theo Vilmos har mot sin vilja hämtats till Älvalandet, en skrämmande parallellvärld där några mäktiga blomfamiljer härskar. Undan för undan går det upp för Theo att det inte var en slump att just han fick passera gränsen mellan vår egen värld och älvornas. Han har en roll att spela i detta mörka och bisarra land, en roll som är betydligt viktigare än han själv anar.
Plötsligt utbryter krig mellan de rivaliserande blomfamiljerna och Staden lamslås. Theo flyr i sällskap med älvan Cumber till Älvaborgsbron. Där är en vätte i färd med att mobilisera en motståndsrörelse mot de härskande och förtryckande blomfamiljerna. Tillsammans med Cumber beger sig Theo till De olägliga hindrens undanröjare, som behöver Theo för ett alldeles speciellt ändamål. Genom honom får Theo klart för sig vem han själv egentligen är…Det förlorade barnet är den andra, avslutande delen av Blommornas krig.

Min åsikt:
Bra, intressant & spännande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar