De tre miss Margarets av Louise Shaffer

Nummer: 2051
Titel:
De tre miss Margarets
Författare: Louise Shaffer
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2003/2005
ISBN: 91-32-33167-3
Betyg:
3 av 5

Om boken:
Miss Peggy, doktor Maggie och miss Lillan har varit vänner och förtrogna i årtionden. I folkmun kallas de för ”de tre miss Margarets” och de flesta i den lilla staden i Georgia betraktar dem med respekt och beundran – de är starka kvinnor vars ställning och inflytande alla är medvetna om.
Vad däremot nästan ingen vet är att bakom de tre äldre damernas oantastliga fasad döljer sig en explosiv hemlighet. För trettio år sedan gjorde de någonting oerhört, en handling som blivit deras gemensamma skuldbörda, omöjlig att avslöja.
Trots att alla tre är övertygade om att deras brott var ett nödvändigt ont, kämpar de, var och en på sitt sätt, med sitt samvete. Men när en främling kommer till stan och ett tragiskt dödsfall öppnar dammluckorna till alla minnen, sätts inte bara deras heder och lojalitet på prov, utan också deras långa vänskap.
En ung kvinna i staden, Laurel Selene, har kommit deras hemlighet på spåren. Hon har vuxit upp med sin alkoholiserade mamma och ett växande hat mot de tre miss Margarets. Och när hon slutligen förstår vad som hände den där natten för trettio år sedan, har hon de tre kvinnornas öden i sina händer.

Min åsikt:
Bra & spännande!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar