Historien om det gamla barnet av Jenny Erpenbeck

Nummer: 259
Titel: Historien om det gamla barnet
Författare: Jenny Erpenbeck
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 1999/2001
ISBN: 91-0-057388-4
Betyg: 3 av 5


Om boken:

En natt hittar polisen en flicka på gatan. I handen har hon en hink. Hennes feta, bleka kropp är som vore den huggen i ett stycke. Hon påstår att hon är fjorton år, i övrigt minns hon ingenting. Polisens efterforskningar leder ingenstans, ingen vet vad hon heter, varifrån hon kommer, vilka hennes föräldrar är.
Hon skickas till ett barnhem, där hon blir ett lätt offer för andras hån och grymheter. Flickan försvarar sig inte, hon placerar sig självmant längst ner i hackordningen. Varje försök att nå kontakt med henne landar i tomma intet, den som försöker genomskåda hennes hemlighet blickar in i en blind spegel.

Min åsikt:
En mycket poetiskt skriven bok om en flickas försök att gömma sig i barndomen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar