Vackra barn av Torey hayden

Nummer: 19
Titel: Vackra barn
Författare: Torey Hayden
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9127080544
Betyg: 5 av 5


Om boken:

I Vackra barn har Hayden hand om en grupp barn med svåra psykiska störningar. Här ingår den åttaåriga flickan Venus, som sedan länge inte säger ett ord, inte kommunicerar på något sätt med omvärlden. Vi får en målande beskrivning om problemet med att nå kontakt med denna klass, där varje lektion är en chansning, där det gäller att hela tiden vara uppmärksam på vad som verkar kunna engagera barnen. Till slut tycker hon sig komma under skalet på Venus, men bara för att se henne glida tillbaka in bakom sin avskärmning igen. Hayden blir övertygad om att förklaringen till Venus tillstånd finns att söka i flickans hem.

Min åsikt:
Otroligt bra och gripande.

Vald till månadens bok i december 2004.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar