Eftersom ingenting varar av Laurence Tardieu

Nummer: 2086
Titel: Eftersom ingenting varar
Författare: Laurence Tardieu
Förlag: Oppenheim
Utgivningsår: 2006/2012
ISBN: 978-91-978172-7-1
Betyg:
5 av 5


Om boken:
”Jag dör, skriver hon till mig. Vincent, jag dör, kom hem till mig, kom till mig igen en sista gång så att jag får se dig, röra vid dig, höra dig, kom till mig igen, Vincent, jag dör. Och längst ner på sidan, med små, nästan oläsliga bokstäver, hennes namn, Geneviève, också det skrivet med blyertspenna som resten av brevet, med samma skakiga handstil, om det inte hade varit de här orden hade man kunnat tro att det var ett barn som hade skrivit, man hade kunnat le, knyckla ihop pappret, kasta det i papperskorgen och glömma det; men, nej, det är inget barn, det är Geneviève som dör.”

Eftersom ingenting varar är en känslomättad men återhållsam berättelse om kärlek. Men också om sorgen efter ett förlorat barn. Författaren ger röst åt både modern och fadern och hur de hittar sin egen väg för att hantera ett lidande som man inte kan prata om.

Min åsikt:
Väldigt stark med ett fantastiskt språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar