Kvinnan i Jerusalem av Abraham B. Yehoshua

Kvinnan i JerusalemNummer: 2146
Titel: Kvinnan i Jerusalem
Författare: Abraham B. Yehoshua
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2004/2008
ISBN:
978-91-7337-015-8
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Vid ett självmordsattentat på en marknad i Jerusalem dödas en kvinna. En kvinna som ingen verkar sakna. Vem var hon egentligen? Hur hamnade hon där? Hur kom det sig att ingen vill kännas vid henne?

Den enda identifikationshandling man hittar är ett lönebesked från ett stort bageriföretag där hon arbetar som städerska. Den lokala tidningen anklagar företagsledningen för nonchalans och omänskligt handlande gentemot en anställd. I avvaktan på att någon anhörig ska höra av sig får personalchefen på företaget uppgiften att söka fakta om denna okända kvinna. Högst motvilligt börjar han sökandet efter kvinnans ursprung, men när bilden av den en gång så vackra Yulia växer fram blir han som uppslukad av henne och hennes dramatiska öde. Han blir alltmer besatt av hennes historia, hans känslor för henne blir alltmer komplexa. I sin jakt att lösa gåtan med Yulia är han beredd att offra mycket.

Min åsikt:
Gillade starkt i början men sen tappade jag intresset.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar