Pojken i resväskan av Lene Kaaberböl & Agnete Friis

Pojken i resväskanNummer: 2148
Titel: Pojken i resväskan
Författare: Lene Kaaberböl & Agnete Friis
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2008/2012
ISBN:
978-91-0-012991-0
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
”I resväskan låg en pojke. En naken, ljushårig pojke, liten och mager, knappast mer än tre år gammal… Hans ögon var slutna, och hans mun lyste blekvit i skenet från lysrören. Det var först när hon såg hans läppar skiljas åt, helt lätt, som det gick upp för henne att han levde.”

Nina Borg är sjuksköterska och har svårt att värja sig mot alllt det lidande hon möter i sitt arbete med flyktingar för Röda Korset. När en väninna oväntat hör av sig och ber om hjälp att hämta en väska på Köpenhamns centralstation, finner Nina något hon aldrig kunnat föreställa sig: en liten pojke, naken och nerdrogad – men lyckligtvis vid liv.
Hon bestämmer sig för att på egen hand ta reda på vem pojken är och varifrån han kommer. Det visar sig vara ett livsfarligt beslut, som sätter hela hennes tillvaro på spel.

Min åsikt:
Rätt svajig. Bitvis bra & bitvis trist.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar