Grabben i kuvösen bredvid av Jonas Helgesson

Nummer: 282
Titel: Grabben i kuvösen bredvid
Författare: Jonas Helgesson
Förlag:
Utgivningsår: 2005
ISBN:
Betyg: 5 av 5


Om boken:

När Jonas föds blir det stor dramatik, han har navelsträngen virad, fyra varv runt sin hals och under 40 minuter andas han inte själv. Följden blir en CP-skada som enligt läkarna gör att han aldrig kommer kunna gå och klara sig själv.
Jonas föräldrar gör allt för att Jonas ska få leva som alla andra och detta gör att han tänjer sina gränser och mot alla odds till slut klarar sig utan assistenter, rullstol och diverse hjälpmedel. Ja, han blir faktisk friskförklarad av Försäkringskassan och bidraget slutar komma, men detta hindrar inte Jonas. Han börjar plugga. Följ hans fantastiska resa.

Min åsikt:
Det här är en sann inspirationskälla. En helt fantastisk bok, helt enkelt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar