Innan floden tar ossNummer: 2211
Titel: Innan floden tar oss
Författare: Helena Thorfinn
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
ISBN:
978-91-1-304081-3
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Sofia och Janne packar väskorna för att bosätta sig utomlands. Sofia har höga ambitioner för sitt nya jobb som biståndschef på svenska ambassaden i Dhaka, huvudstaden i Bangladesh. Janne ställer något motvilligt in sig på att vara medföljande och ta hand om hem och barn. Mötet med Dhaka blir omtumlande och de värderingar som var lätta att ha vid köksbordet hemma i Sverige blir svårare att upprätthålla i den nya kaotiska verkligheten.
Samtidigt i en liten by långt ute på landsbygden ändras livet för alltid för systrarna Bhuia. I en värld där fattigdom, religion och gamla traditioner reglerar unga kvinnors liv in i minsta detalj tvingas de till beslut som inte ses med blida ögon av omgivningen. Beslut som så småningom leder dem till diplomatkvarteren i den myllrande storstaden.

Min åsikt:
Bra, men rätt svår.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone