Spelets konst av Chad Harbach

Spelets konstNummer: 2249
Titel: Spelets konst
Författare: Chad Harbach
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2011/2013
ISBN:
978-91-1-304318-0
Betyg:
4 av 5

 

Om boken:
Den unge basebolltalangen Henry Skrimshanders väg mot ett liv som proffs ser spikrak ut. Till den dag då han missar ett enkelt kast, ett misstag som kommer att få konsekvenser inte bara honom själv utan också för personerna i hans närhet.

Efter detta blir livet på Westish College – en liten skola vid Michigansjöns strand i Wisconsin – sig inte likt. Henrys vän Mike Schwartz inser att han har styrt Henrys karriär på bekostnad av sin egen. Owen Dunne, Henrys rums- och lagkamrat, fastnar i ett komplicerat förhållande. Skolans rektor Guert Affenlight blir oväntat och hjälplöst förälskad. Och hans dotter Pella Affenlight återvänder till Westish efter att ha flytt ett havererat äktenskap, fast besluten att börja ett nytt liv.

Min åsikt:
En mycket bra & intressant debut.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar