Vi måste prata om Kevin av Lionel Shriver

Nummer: 294
Titel: Vi måste prata om Kevin
Författare: Lionel Shriver
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2003/2006
ISBN: 91-7037-264-0
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Familjen Plaskett-Khatchadourian är på ytan en alldeles vanlig amerikansk familj. Men strax före sin sextonde födelsedag skjuter Kevin Khatchadourian ihjäl sju skolkamrater och två av skolans anställda.
Hans mamma, Eva, är den enda som inte är förvånad över det som hänt. Ända sedan Kevin var nyfödd har hon anat att något inte står rätt till med sonen, men ingen har lyssnat på hennes varningar – särskilt inte hennes make, Franklin. Han är en sorglös ärkeamerikan och republikan som envist försvarar sin bild av den lyckliga familjen, trots att den långsamt faller sönder.
Efter morden försöker Eva bygga upp sitt liv igen, och under tiden skriver hon brev till Franklin, som hon inte längre lever med. Äntligen ska hon få ge sin version av hur hon upplevt Kevins uppväxt, utan att bli avbruten, och hon gör det med svart humor och en nykter blick.
Den historia hon berättar väcker frågor om skuld och ansvar.

Min åsikt:
En bok som jag har blandade känslor till, ena stunden är den så intressant och gripande att man inte vill lägga ifrån sig den, men i nästa stund är den totalt urtrist och man förstår ingenting. Mot slutet faller bitarna på plats, därför ger jag boken ett medelbetyg.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar