Det finns annan frukt än apelsiner av Jeanette Winterson

Nummer: 298
Titel: Det finns annan frukt än apelsiner
Författare: Jeanette Winterson
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 1985/2006
ISBN: 91-7028-032-0
Betyg: 5 av 5


Om boken:

I Jeanettes barndom är apelsiner lösningen på allt. Näst efter att be förstås. Jeanettes fanatiskt frireligiösa moder uppfostrar med järnhand sin adoptivdotter till att bli missionär. Varje söndag hänger de en filt över teven och lyssnar på missionsrapporter på radion.
I den grå industristaden i norra England finner Jeanette värme och trygghet i den evangelistiska gemenskapen. Tills hon eb dag förälskar sig i en fiskarbeterska. Familjen och den annars så älskvärda församlingen vänder henne ryggen. Utsparkad från hemmet tvingas hon försörja sig på att köra ut glass och sminka lik. Jeanette börjar förstå att världen inte är så enkel som man lärt henne. Finns det kanske annan frukt än apelsiner?

Min åsikt:
Det här är en bitvis självbiografisk bok om fanatisk tro, kärlek och att finna sig själv. Den är skriven med mycket humor och underbart språk som fängslar läsaren.

En otroligt bra bok!

Vald till månadens bok i oktober 2006.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Det finns annan frukt än apelsiner av Jeanette Winterson“

  1. […] du kan vinna är: Pocket: No och jag – Delphine De Vigan – Grattis Maria Det finns annan frukt än apelsiner – Jeanette Winterson – Grattis Anna I Så fick vi se slutet – Joshua Ferris – Grattis Lena Odjuret […]

Lämna ett svar